Trimisii lui Ioan


Trimisii lui Ioan

Iisus da marturie despre Sine Insusi

Atunci, ucenicii lui Ioan au venit la el si-au vestit acestuia toate cate vazuse ca facuse Iisus. Chemand la sine pe doi dintre ucenicii sai, Ioan i-a trimis catre Domnul spunandu-le sa-L intrebe: "Tu esti Cel ce va sa vina sau sa asteptam pe altul?"

Si, ajungand la El, acei barbati au zis: "Ioan Botezatorul ne-a trimis la Tine, zicand: Tu esti Cel ce va sa vina sau sa asteptam pe altul?"

Si in acel ceas El a vindecat pe multi de boli si de rani si de duhuri rele si multor orbi le-a daruit vederea. Si, raspunzand, le-a zis: "Mergeti si spuneti lui Ioan cele ce ati vazut si cele ce ati auzit: Orbii vad, schiopii umbla, leprosii se curatesc, surzii aud, mortii invie si saracilor li se binevesteste. Si fericit este acela care nu se va sminti intru Mine".

Iisus marturiseste despre Ioan

Iar dupa ce trimisii lui Ioan au plecat, El a inceput sa vorbeasca multimilor despre Ioan: "Ce ati iesit sa priviti in pustiu? Oare trestie clatinata de vant? Dar, ce ati iesit sa vedeti? Oare om imbracat in haine moi? Iata, cei ce poarta haine scumpe si petrec in desfatare sunt in casele regilor.

Dar ce ati iesit sa vedeti? Oare prooroc? Da! Zic voua: si mai mult decat un prooroc. Acesta este cel despre care s-a scris: Iata trimit inaintea fetei Tale pe ingerul Meu, care va gati calea Ta, inaintea Ta.

Zic voua: intre cei nascuti din femeie, nimeni nu este mai mare decat Ioan; dar cel mai mic in Imparatia lui Dumnezeu este mai mare decat el." (Mt. 11, 2-7; Lc. 7, 18-28).

Credem ca Acesta este cu adevarat Hristosul, Mantuitorul lumii (In. 4, 42).