Turnul Babel


Turnul Babel

Oamenii se apucara sa zideasca un turn inalt

In vremea aceea era in tot pamantul o singura limba si un singur grai la toti. Purcezand de la rasarit, oamenii au gasit in tara Senaar un ses si au descalecat acolo. Apoi au zis unul catre altul: "Haidem sa ne facem un oras si un turn al carui varf sa ajunga la cer si sa ne facem faima inainte de a ne imprastia pe fata a tot pamantul" (Fac. 11, 1-4).

Dumnezeu amesteca limbile

Atunci S-a pogorat Domnul sa vada cetatea si turnul pe care il zideau fiii oamenilor. Si a zis Domnul: "Iata, toti sunt de un neam si o limba au si iata ce s-au apucat sa faca, si nu se vor opri de la ceea ce si-au pus in gand sa faca. Haidem, dar, sa Ne pogoram si sa amestecam limbile lor, ca sa nu se mai inteleaga unul cu altul". De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon (amestecare), pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului.

Dumnezeu celor mandri le sta impotriva, iar celor smeriti le da har (1 Pt. 5,5).

Dupa aceea oamenii au uitat iarasi de Dumnezeu si au cazut in idolatrie. Atunci Dumnezeu a ales pe Avraam si pe urmasii lui, pe poporul Israelit, ca sa pastreze credinta cea adevarata si nadejdea in venirea Rascumparatorului.