Vindecarea unor indraciti


Vindecarea unor indraciti

Vindecarea indracitului din tinutul Gadarenilor

Iisus a venit de cealalta parte a marii in tinutul Gadarenilor. Iar dupa ce a iesit din corabie, L-a intampinat indata, din morminte, un om cu duh necurat, care isi avea locuinta in morminte, si nimeni nu putea sa-l lege nici macar cu lanturi.

Pentru ca de multe ori fiind legat in obezi si in lanturi, el rupea lanturile, si obezile le sfarama, si nimeni nu putea sa-l potoleasca; si neincetat noaptea si ziua era prin morminte si prin munti, strigand si taindu-se cu pietre.

Iar, vazandu-l de departe pe Iisus, a alergat si s-a inchinat Lui. Si strigand cu glas puternic, a zis: "Ce este intre mine si Tine, Iisuse, Fiule al lui Dumnezeu celui Preainalt? Te jur pe Dumnezeu sa nu ma chinuiesti".

Caci Iisus ii zicea: "Iesi duh necurat din omul acesta" Si l-a intrebat: "Care iti este numele?" Si I-a raspuns: "Legiune este numele meu, caci suntem multi". Si Il rugau mult sa nu-i trimita afara din acel tinut.

Iar acolo, langa munte, era o turma mare de porci, care pastea. Si L-au rugat, zicand: "Trimite-ne pe noi la porci, ca sa intram in ei". Si El le-a dat voie. Atunci, iesind, duhurile necurate au intrat in porci si turma s-a aruncat de pe tarmul inalt, in mare. Si erau ca la doua mii si s-au inecat in mare.

Iar cei care-i pasteau au fugit si au vestit in cetate si prin sate. Si au venit oamenii sa vada ce s-a intamplat. Si s-au dus la Iisus si au vazut pe cel demonizat, sezand jos, imbracat si intreg la minte, el care avusese legiune de demoni, si s-au infricosat. Iar cei ce au vazut le-au povestit cum a fost cu demonizatul si despre porci. Si ei au inceput sa-L roage sa se duca din hotarele lor (Mc. 5, 1-17).

Iisus vindeca un alt indracit

In vremea aceea, Iisus a scos un demon, si acela era mut. Si cand a iesit demonul, mutul a vorbit, iar multimile s-au minunat. Iar unii dintre ei au zis: "Cu Beelzebul, capetenia demonilor, scoate pe demoni". Iar altii, ispitindu-L, cereau de la El semn din cer.

Iisus mustra pe farisei

Dar El, cunoscand gandurile lor, le-a zis: "Orice imparatie, care se dezbina in sine, se pustieste si casa peste casa cade. Si daca satana s-a dezbinat in sine, cum va mai sta imparatia lui? Fiindca ziceti ca Eu scot demonii cu Beelzebul. Iar daca Eu scot demonii cu Beelzebul, fiii vostri cu cine ii scot? De aceea ei va vor fi judecatori. Iar daca Eu, cu degetul lui Dumnezeu, scot pe demoni, iata a ajuns la voi imparatia lui Dumnezeu.

Cand cel tare si inarmat pazeste curtea, avutiile lui sunt in pace. Dar cand unul mai tare decat el vine asupra lui si-l infrange, ii ia toate armele in care nadajduise, iar prada ridicata de el o imparte. Cel care nu este cu Mine este impotriva Mea, si cel care nu aduna cu Mine risipeste" (Lc. 11, 14-23).

Iisus arata cat de primejdioasa este intoarcerea raului

"Cand duhul cel necurat iese din om, umbla prin locuri fara apa, cautand odihna, si, negasind, zice: Ma voi intoarce la casa mea, de unde am iesit. Si venind, o afla maturata si impodobita. Atunci merge si ia cu el alte sapte duhuri mai rele decat el si, intrand, locuieste acolo; si se fac cele de pe urma ale omului aceluia mai rele decat cele dintai." (Lc. 11, 24-26).

Lauda adusa de o femeie Mamei lui Iisus

Si cand zicea El acestea, o femeie din multime, ridicand glasul, I-a zis: "Fericit este pantecele care Te-a purtat si fericiti sanii la care ai supt". Iar El a zis: "Asa este, dar fericiti sunt si cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc" (Lc. 11, 27-28).

Cel ce nu este cu Mine este impotriva Mea (Lc. 11, 23).