Despre Biblie


Despre Biblie

"Acest batran venerabil hrisov cuprinde cea mai adanca si mai sublima intelepciune si da concluzii la care, la urma urmei, trebuie sa ajunga orice filozofie." (Fitche)

"Am intotdeauna cu mine trei lucruri: ceasul, ca sa stiu mersul timpului; mersul trenurilor, ca sa stiu mersul drumurilor si Biblia, ca sa stiu mersul vietii!" (Caragiale)

"Amin, amin graiesc voua, daca pazeste cineva cuvantul Meu, nu va vedea moartea in veac!" (Ioan 8, 51)

"Biblia este ca cerul instelat. Ochiul simplu vede multe stele lucitoare, ochiul vulturului vede mai multe, ochiul inarmat stiintific vede si numara cu milioanele; la spatele acestora sta insa nemarginirea." (Carol Hase, TEOLOG GERMAN)

"Biblia este cea mai buna carte si as vrea ca ea sa fie in mana tuturor. Biblia trebuie pusa mai ales in mana tineretului. Ea este cea mai buna carte de scoala din lume. Mi-aduc aminte mult mai bine de ceea ce am citit in copilarie decat de ceea ce citesc acum. Doresc ca toti cetatenii tarii mele sa stea sub inraurirea acestei sfinte carti." (Taylor, presedinte al S.U.A.)

"Biblia este codul adevarat al sfinteniei si, prin urmare, al adevarului." (Silvio Pellico)

"Biblia nu este inteleasa decat de cei smeriti." (Adolphe Monod)

"Cine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele in neamul acesta preacurvar si pacatos, si Fiul Omului Se va rusina de el cand va veni intru slava Tatalui Sau, cu sfintii ingeri!" (Marcu 8, 38)

"Daca ar fi sa fiu dus la inchisoare si mi s-ar ingadui sa iau cu mine numai o singura carte, as alege Biblia!" (Goethe)

"Eu personal iubesc si pretuiesc Biblia, caci aproape numai ei ii datorez toata cultura mea morala. Istorisirile, invataturile, simbolurile, pildele ei, toate s-au intiparit adanc in mine si m-au influentat intr-un fel sau altul. De aceea nu mi-au placut atacurile nedrepte, batjocoritoare si rautacioase impotriva ei. Biblia este o carte de folos pentru totdeauna, pentru ca atat cat va fi lumea, nu se va putea ridica cineva sa zica: "Am inteles-o toata, am priceput-o in fiecare particica!" " (Goethe)

"Evanghelia are o virtute tainica, ceva care lucreaza cu putere, o caldura care inraureste asupra mintii si patrunde totodata si inima. Evanghelia nu e o carte, ci o fiinta vie, cu o lucrare, cu o putere care invinge tot ce i se impotriveste. Sufletul incantat de frumusetea Evangheliei nu-si mai apartine siesi. Dumnezeu Se face stapanul lui absolut. El ii dirijeaza gandurile si faptele; sufletul este al Sau. Ce dovada de dumnezeirea lui Hristos! Stapanirea Sa absoluta are numai un scop: perfectionarea spirituala a oamenilor, curatia constiintei, sfintenia sufletului. S-au admirat cuceririle lui Alexandru, dar iata un Cuceritor care atrage, uneste si incorporeaza cu Sine nu o natiune, ci neamul omenesc! Ce minune! Sufletul omenesc, cu toate puterile lui, e o anexa a existentei lui Hristos." (Napoleon I)

"Evanghelia este pentru minte ceea ce telescopul este pentru ochiul omenesc." (Lacordaire)

"Fata de Biblie, toate cartile omenesti, chiar cele mai bune, sunt numai ca plantele care primesc toata lumina si stralucirea lor numai de la soare." (Boyle)

"Fericiti sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc pe el!" (Luca 11, 28)

"Invatatura Mea nu este a Mea, ci a Celui Ce M-a trimis pe Mine!" (Ioan 7,16)

"Luminarea mea o datorez numai citirii unei singure carti. Unei carti? Da! si este o carte veche, simpla, modesta ca natura si naturala ca ea; practica si nepretentioasa la infatisare, ca soarele care ne incalzeste, ca painea ce ne hraneste; o carte care ne priveste cu atata dragoste si bunatate, ca o batrana. Aceasta carte se numeste pe scurt Cartea - Biblia. Pe drept se numeste ea si Sfanta Scriptura. Cine a pierdut pe Dumnezeu, il poate gasi in aceasta carte, si cine nu L-a cunoscut, simte aici adierea cuvantului dumnezeiesc." (H. Heine)

"Marturisesc ca maretia Bibliei ma umple de uimire. Sfintenia Evangheliei vorbeste inimii mele. Uitati-va la cartile filosofilor, cu toata pompa lor, cat de mici sunt fata de ea!" (J. J. Rousseau)

"Niciun popor mare nu va putea sa-si biruie ispitele si nebuniile daca nu-si invata copiii sa cunoasca Cuvantul lui Dumnezeu... Dreptatea popoarelor, ca si a insilor, trebuie insuflata de Biblie. Eu deplang pe oamenii care nu citesc Biblia in fiecare zi. Ma mir ca ei se lipsesc de aceasta putere si placere." (Wilson, presedinte al S.U.A.)

"Numele lui Hristos sa fie cea dintai rostire a copilului. Din Evanghelia Sa sa se cultive in cei dintai ani ai copilariei si numele lui Hristos sa fie in asa chip infatisat copiilor, incat sa-L iubeasca. Sa se cultive aceste studii atata timp pana ce, prin crestere, au ajuns barbati desavarsiti in Hristos." (Erasmus de Roterdam)

Scriitorul englez Dickens scria odata fiului sau: "Am pus in cufarul tau un "Noul Testament". E cea mai buna carte pe care lumea a cunoscut-o vreodata; alta mai buna n-are sa cunoasca niciodata!"

"Sfanta Scriptura este degetul unui Dumnezeu Care Se coboara si Se pleaca sa scrie pe pamant." (Filosoful Haman, zis Magul Nordului)

Ignatie Monahul