Despre rugaciune


Despre rugaciune

"A te ruga este a-ti pune sufletul la unison cu infinitul; a te ruga este a te inalta pana la Izvorul constiintei si-al Luminii. A te ruga e a-ti ilumina spiritul la razele stralucirii vesnice; a te ruga ea face o baie spirituala in oceanul perfectiunilor divine: adevar, dragoste, sfintenie, dreptate si a lua din acea baie puteri pentru lupta vietii. A te ruga inseamna a te reculege, a fi surd la zgomotul desert al lumii, a intra in altarul ce fiecare il poarta in el si astfel sa asculti glasul launtric si tainic, rasunetul intelepciunii, Bunatatii si Frumusetii Supreme. in sfarsit, a te ruga este a avea o convorbire cu Dumnezeu." (Paul Vallototn)

"Binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce va fac necazuri!" (Luca 6, 28)

"Cred ca toti cei ce se roaga aduc mai multa slujba lumii decat cei ce se lupta. Cred ca daca ar fi o singura zi, o singura ora, cand de pe pamant nu s-ar indrepta nicio rugaciune catre cer, acea zi, acea ora ar fi cea din urma zi, cel din urma ceas al Universului." (Donaso)

"Credeti-ma, rugaciunea este un strigat de speranta!" (Alfred de Musset)

"Daca as fi silit ca, pentru un copil, sa aleg intre a sti sa se roage si a sti sa citeasca, eu as spune: Sa stie sa se roage, caci a se ruga este a citi in cea mai frumoasa carte; adica a te ruga este a citi chiar in fruntea Aceluia de unde izvoraste toata lumina, toata dreptatea si toata bunatatea." (Legouve)

"Iar cand stati de va rugati, iertati orice aveti impotriva cuiva, ca si Tatal vostru Cel din ceruri sa va ierte voua gresealele voastre." (Marcu 11,25)

"Iar cand va rugati, nu fiti ca fatarnicii carora le place, prin sinagogi si prin colturile ulitelor, stand in picioare, sa se roage, ca sa se arate oamenilor; adevarat graiesc voua: si-au luat plata lor! Tu insa, cand te rogi, intra in camara ta si, inchizand usa, roaga-te Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, Care este in ascuns, iti va rasplati tie. Cand va rugati, nu spuneti multe ca neamurile, ca ele cred ca in multa lor vorbarie vor fi ascultate. Deci nu va asemanati lor, ca stie Tatal vostru de cele ce aveti trebuinta mai inainte ca sa cereti voi de la El." (Matei 6, 5-8)

"In anii durerii am invatat sa ma rog!" (Regina Maria)

"Inainte de-a ridica mainile catre cer, trebuie sa-ti inalti sufletul; inainte de-a ridica ochii, trebuie sa ridici gandul catre Dumnezeu!" (Origen)

"Lucreaza ca si cand ai avea sa traiesti in veci, roaga-te ca si cand ar fi sa mori maine!" (zicatoare toscana)

"Marturisiti-va deci unul altuia pacatele si va rugati unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului." (Iacov 5,16)

"Nicio rugaciune nu strabate asa de sigur cerurile ca rugaciunea copiilor. Invatati dar copiii sa se roage din cea mai frageda varsta!" (Schelling)

"Precum tamaia improspateaza viata unui carbune, tot astfel rugaciunea improspateaza nadejdile inimii." (Goethe)

"Rugaciunea, aceasta comunicare taica cu Atotputernicul invizibil, nu este, in adevar, cea mai mare din fortele supranaturale sau naturale ale omului? Nu putem ajunge cerul, rugaciunea il face sa se pogoare pana la noi. Rugaciunea sa fie universala tamaie a naturii!" (Lamartine)

"Rugaciunea care nu porneste din inima se imprastie inainte de-a ajunge la cer. Ea nu slaveste, ci insulta pe Acela Caruia se adreseaza." (Lacordaire)

"Rugaciunea este liman pentru cei invaluiti de vifor, ancora pentru cei asupriti de valuri, toiag pentru cei osteniti, comoara pentru cei saraci, adapost pentru cei bogati, ajutor contra bolilor pentru cei slabi si aparare a sanatatii pentru cei tari." (Fer. Augustin)

"Rugaciunea este o clipa petrecuta in ceruri." (Samuel Vincent)

"Rugaciunea este respiratia sufletului. Ia rugaciunea din lume, si ai rupt legatura dintre om si Dumnezeu, ai osandit la tacere limba copilului fata de tatal sau." (Fechner)

"Rugaciunea este unitatea de masura a dragostei." (Fer. Augustin)

"Rugaciunea, fiica a vietii religioase, hraneste pe mama sa." (Samuel Vincent)

"Rugaciunea se ridica numai pe scara de aur a faptelor bune." (N. Iorga)

"Sufletul care se inalta face trupul sa ingenunche." (Lichtenberg)

"Si toate cate veti cere, rugandu-va cu credinta, veti primi." (Matei 21,22)

"Tot ceea ce facem sau zicem cu scopul de-a mantui lumea e o rugaciune. A face totdeauna binele e a te ruga mereu." (Catherine de Sienne)

Ignatie Monahul