Folosirea TV-ului, a calculatorului, jocuri, muzica


Folosirea TV-ului, a calculatorului, jocuri, muzica

Nu urmati mesajele mijloacelor de informare in masa! Opuneti-va lor prin mijloacele de care dispuneti! Inchideti televizorul atunci cand trebuie! Aruncati din mainile voastre orice publicatie care face propaganda crimei in mod direct sau indirect!

Nu va lasati influentati de reclame! Construiti-va propriul sistem de aparare impotriva violentei, a furtului, a talhariei, a bandelor de raufacatori si a anarhiei care conduce spre haos, fara sa ofere nimic in schimb!" (Pr. Timotei Kilifis)

"Parintele responsabil isi va invata copilul sa-si gestioneze cu "dreapta socoteala" timpul liber si sa nu-i lase pe altii sa-i rapeasca acest timp. Spre exemplu, nu va aprinde televizorul pentru ca nu are ce face si vrea sa vada ce mai e nou, ci doar daca a studiat in prealabil programul TV si a identificat o emisiune adecvata varstei sale si care il intereseaza." (Prof. Gabriela Alexandru)

"Pe masura ce cresc, copiii trebuie sa-si selectioneze singuri emisiunile ce i-ar putea interesa cu adevarat, sa urmareasca numai aceste emisiuni, dupa care sa stinga televizorul. Altfel spus, sa nu se uite la televizor doar ca sa-si piarda vremea." (Maica Magdalena)

"Pentru un copil care este pasionat de muzica, ea este necesara pentru exprimarea sentimentelor si gandurilor sale, dar cu conditia sa fie o muzica inaltatoare, purificatoare, iar nu una care sa-i pangareasca sufletul." (Gleb Kaleda)

"Prezenta unui televizor in casa poate aduce mari nenorociri familiei crestine si in primul rand copiilor. Ei trebuie sa se fereasca de filme daunatoare pentru suflet si de asemenea de ispita distractiei." (N. E. Pestov)

"Sa fim atenti la muzica pe care o ascultam, sa alegem numai ce este frumos si ce poate inalta sufletul, sa purifice simtirile noastre, si sa refuzam tot ce poate atata poftele trupesti, ura si dorinta de a distruge!" (Gleb Kaleda)

"Se cere o mare atentie la muzica pe care o ascultam, la educatia muzicala a copiilor." (Gleb Kaleda)

"Televizorul este nociv in mai multe moduri. In primul rand este vorba de nocivitatea informationala. Absorbind otrava care vine prin el, sufletul copilului nu poate sa ramana sanatos." (Dr. Dimitri Avdeev)

Ignatie Monahul