Pruncii in Sfanta Scriptura


Pruncii in Sfanta Scriptura

"Ca niste Prunci de curand nascuti, sa doriti laptele cel duhovnicesc si neprefacut, ca prin el sa cresteti spre mantuire." (I Petru 2,2)

"In acest ceas, El S-a bucurat in Duhul Sfant si a zis: Te slavesc pe Tine, Parinte, Doamne al cerului si al pamantului, ca ai ascuns acestea de cei intelepti si de cei priceputi si le-ai descoperit pruncilor. Asa, Parinte, caci asa a fost inaintea Ta, bunavointa Ta." (Luca 10, 21)

"In ceasul acela s-au apropiat ucenicii de Iisus si I-au zis: "Cine oare este mai mare in imparatia cerurilor?" si chemand la Sine un prunc, l-a pus in mijlocul lor si a zis: "Adevarat zic voua: De nu va veti intoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra in Imparatia cerurilor! Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare in imparatia cerurilor, si cine va primi un prunc ca acesta in numele Meu, pe Mine Ma primeste. Iar cine va sminti pe unul dintre acestia mici care cred in Mine, mai bine i-ar fi lui sa i se atarne de gat o piatra de moara si sa fie afundat in adancul marii... Vedeti sa nu dispretuiti pe vreunul din acestia mici, ca zic voua ca ingerii lor, in ceruri, pururi vad fata Tatalui Meu, Care este in ceruri."" (Matei 18,1-6,10)

"Si I-au zis: "Auzi ce zic acestia?". Iar Iisus Ie-a zis: "Da. Au niciodata n-ati citit ca din gura copiilor si a celor ce sug Ti-ai pregatit lauda?"" (Matei 21,16)

Ignatie Monahul