Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Ce credeti voi ca este un Preot???? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1026)

Mirean 20.03.2007 13:28:09

Citat:

În prealabil postat de ancah
Mirean:"credeam ca pe forumul asta este o dezbatere de idei....

Intr-asdevr forumul este un loc pentru dezbateri de idei. Fiind insa un forum crestin, de dorit este ca dezbaterea sa se faca din punct de vedere crestin.

Toti traim in aceasta lume viciata si toti avem pacatele noastre. Diferenta o face cel care a inteles ca scaparea este la Dumnezeu, prin Fiul Sau Iisus Hristos.
Este o mare diferenta intre vedea o baltoaca de noroi si a te balaci in ea; si altceva e a o vedea si a o ocoli.
Intrebarea e , ce intelegi prin realitate: a te complace in noroi, sau a inceraca sa te indepartezi de noroi si a te curati de el. Noroiul sunt pacatele noastre. Ca crestini dorim sa ne curatim de ele, aceasta fiind realitatea noastra.
Tu despre care realitate vorbesti?

Cand zic realitate ma refer la lumea in care traim, cu bune si cu rele. Ce nu este crestin in abordarea mea? Faptul ca eu spun lucrurilor pe nume te deranjeaza atat de tare? Realitatea...daca vrei, in logica ta, arat cu degetul baltoaca de noroi in speranta ca altul nu va cadea in ea.
Am stilul meu, mai dur...asta este.
Si Bartolomeu Anania a facut box la tinerete, nu? (scrie in biografia lui)

nicoletajuravle 20.03.2007 15:34:57

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de nicoletajuravle
un preot este parintele nostru spiritual,el ne ajuta ,ne indruma cand avem probleme necazuri ,ispite;in aceasta lume in care sunt si se fac atatea lucruri urate in care nu mai poti avea incredere in nimeni trebuie sa ai un duhovnic care sa fie aproape de sufletul tau sa te ajute sa sporesti in credinta sa-ti dea speranta,ei sunt cei care iti deschid drumul catre Dumnezeu catre cunoasterea Lui ,lucru esntial pt relatia personala pe care o ai cu Dumnezeu

De acord cu tine. Teoretic suna bine, iar practic esta cazul ideal.
Dar realitatea este, uneori, alta.

nu am spus lucrurile alea asa de fantezie am spus-o pt ca eu am un duhovnic si ma simt bine de fiecare data cnd ma duc la el ;cand ma spovedesc la el simt ca am o speranta la mantuire si viata cred ca despre asta este sa incercam prin tot ceea ce facem sa fim aproape de Dumnezeu sa ne mantuim,iar un rol important in asta il are preotul prin spovedanie.In Biblie se zice ce oricate veti lega pe pamant vor fi legate si in ceruri si oricate veti dezlega pe pamant veti dezlega si in ceruri ,iar preotul este singurul in masura sa dezlege omul de pacat.Preotul are implicatii si in viata personala poate impiadica un om sa faca pacate de moarte (avort sinucidere)acum bineinteles ca si preotii sunt oameni mai fac greseli dar avem discernamant incat sa il alegem pe cel bun ,pe cel mai curat ca sa zic asa

20.03.2007 17:49:14

Citat:

nu am spus lucrurile alea asa de fantezie am spus-o pt ca eu am un duhovnic si ma simt bine de fiecare data cnd ma duc la el ;cand ma spovedesc la el simt ca am o speranta la mantuire si viata cred ca despre asta este sa incercam prin tot ceea ce facem sa fim aproape de Dumnezeu sa ne mantuim,iar un rol important in asta il are preotul prin spovedanie.....acum bineinteles ca si preotii sunt oameni mai fac greseli dar avem discernamant incat sa il alegem pe cel bun ,pe cel mai curat ca sa zic asa

Citind ce ai spus nu pot sa nu-ti dau dreptate...dar nici nu pot sa nu spun ca sunt sigura ca un crestin bun nu poate vorbi propriul duhovnic de rau...asta pt ca sunt convinsa ca cel care are un duhovnic la care merge regulat inseamna ca face asta pt ca e multumit de acel duhovnic...altfel l-ar scimba,ar alege asa cum ai specificat in finalul mesajului tau.

Mirean 20.03.2007 18:24:44

Citat:

Citat:

Citat:

un preot este parintele nostru spiritual,el ne ajuta ,ne indruma cand avem probleme necazuri ,ispite;in aceasta lume in care sunt si se fac atatea lucruri urate in care nu mai poti avea incredere in nimeni trebuie sa ai un duhovnic care sa fie aproape de sufletul tau sa te ajute sa sporesti in credinta sa-ti dea speranta,ei sunt cei care iti deschid drumul catre Dumnezeu catre cunoasterea Lui ,lucru esntial pt relatia personala pe care o ai cu Dumnezeu

nu am spus lucrurile alea asa de fantezie am spus-o pt ca eu am un duhovnic si ma simt bine de fiecare data cnd ma duc la el ;cand ma spovedesc la el simt ca am o speranta la mantuire si viata cred ca despre asta este sa incercam prin tot ceea ce facem sa fim aproape de Dumnezeu sa ne mantuim,iar un rol important in asta il are preotul prin spovedanie.In Biblie se zice ce oricate veti lega pe pamant vor fi legate si in ceruri si oricate veti dezlega pe pamant veti dezlega si in ceruri ,iar preotul este singurul in masura sa dezlege omul de pacat.Preotul are implicatii si in viata personala poate impiadica un om sa faca pacate de moarte (avort sinucidere)acum bineinteles ca si preotii sunt oameni mai fac greseli dar avem discernamant incat sa il alegem pe cel bun ,pe cel mai curat ca sa zic asa

Da, poate nu am gasit eu duhovnicul potrivit....

nicoletajuravle 20.03.2007 18:51:41

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Da, poate nu am gasit eu duhovnicul potrivit....

cateodata ma gandesc ca nici nu trebuie sa-l cauti ca Dumnezeu are grija sa ti-l dea pe cel care ti se potriveste cel mai bine, nu toti preoti sunt la fel unii sunt mai blanzi alti iti dau canoane si pt un gand rau, depinde de fiecare cum isi alege preotul iar daca ai ajuns la un preot mai "conservator" atunci ar trebui sa ramai la el ca nu e bine sa te muti de la unul mai aspru la altul mai bland pt ca acel preot nu vrea decat sa te ajute ;cred ca fiecaruia i se potriveste un anumit duhovnic ,

ARHANGHELUL 20.03.2007 19:26:33

Eu nu zic ca e rau sa ai un duhovnic dar sa crezi ca el poate tine ceva pe pamant si in cer deja mi se pare cam aiurea, pentru ca un Preot nu este Apostol ci doar un om care este mai scolit in aceste invataturi Biblice, iar daca exista un Preot cu acele calitati pe care le aveau Apostolii nu cred ca lam vedea propavaduind intrun singur loc si sigur nu ar incerca sa tina ceva pe pamant si in cer pentru ca ei au venit sa ajute lumea.
Dar cei care au gasit drumul spre DUMNEZEU din afara Bisericii si fara ajutorul Bisericii ce credeti au sanse sa mearga pe drumul cel bun???????

Mirean 20.03.2007 23:11:27

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL
Eu nu zic ca e rau sa ai un duhovnic dar sa crezi ca el poate tine ceva pe pamant si in cer deja mi se pare cam aiurea, pentru ca un Preot nu este Apostol ci doar un om care este mai scolit in aceste invataturi Biblice, iar daca exista un Preot cu acele calitati pe care le aveau Apostolii nu cred ca lam vedea propavaduind intrun singur loc si sigur nu ar incerca sa tina ceva pe pamant si in cer pentru ca ei au venit sa ajute lumea.
Dar cei care au gasit drumul spre DUMNEZEU din afara Bisericii si fara ajutorul Bisericii ce credeti au sanse sa mearga pe drumul cel bun???????

Frumoase ganduri, dar neoprotestante... Zici ca "un Preot nu este Apostol ci doar un om care este mai scolit" de parca ai vorbi de un pastor...
Nu e cazul, preotia este harica. Si sunt sigur ca tu stii asta, dar nu vrei sa accepti.

nicoletajuravle 21.03.2007 09:54:14

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL

eu nu spun ca fara Sf.Biserica {pt ca este Casa lui Dumnezeu}nu poti sa-l cunosti pe Dumnezeu si sa te porti ca un crestin dar trebuie din cand in candsa megi la BIserica sa te spovedesti sa iei Sf Impartasanie pt ca prin aceasta slujba care se face numai in cadrul unei biserici,omul are parte de harul divin care te vindeca de boli trupesti si sufletest,adica iti reda posibilitatea unui nou inceput ,inseamna o reinnoire sufletesca in primul rand.Sf impartasanie este ca un leac ,care iti vindeca ranile sufletului ,dobandite in urma savarsirii pacatelor.Eu cred cu toata taria sufletului in aceste slujbe si nimeni nu-mi poate schimba parerea.Sf Biserica {toate bisericile ortodoxe se sfiintesc cand isi incep activitatile ca sa spun asa},este locul unde salasluieste Harul lui Dumnezeu ,iar pe mine nu ma intereseaza ce fac uni si alti eu cred in ea.Si nu stiu ce sanse au unii care nu merg la biserica macar in sarbatorile mari;acolo iti gasesti si raspunsuri la unele probleme sufletesti pe care le ai; mi-e mi s-a intamplat de multe ori ,atunci cand predica preotul sa ma identific cu situatia care o prezenta si care rezulta din Sf Evanghelie si sa le aplic in viata mea

nicoletajuravle 21.03.2007 10:10:33

Mergand la biserica il slavesti pe Dumnezeu. Acolo Il gasesti cel mai bine pe Dumnezeu.:)

ARHANGHELUL 21.03.2007 11:36:36

Mam nascut in Romania si sant botezat Ortodox si merg in fiecare Duminica la Biserica Ortodoxa,nu sant neoprotestant.
Templul LUI DUMNEZEU, nu sant niste cladiri care la o suflare se pot spulbera, ci sufletul omului care nu poate fi muritor el este vesnic.
Daca un Preot sfinteste o inchisoare ia devine curata si Harul LUi DUMNEZEU va salaslui in acea cladire sau in sufletele acelor oameni???????

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:17:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.