Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce alegeti intre comunism si capitalism? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10399)

ai2 18.08.2010 12:55:08

O intrebare pentru simpatizantii comunismului. Daca era un sistem atat de bun, de ce a iesit lumea in strada sa-l schimbe? Ma gandesc totusi ca daca lumea ar fi fost multumita ca voi, nimic nu i-ar fi scos din case in DECEMBRIE printre gloante!!!

dorinastoica14 18.08.2010 13:09:11

Citat:

În prealabil postat de Mar1vs (Post 278872)
Exact asta subliniam si eu...
M-a uimit mult sa vad o asemenea intrebare, pe un asemenea forum, ba chiar multi care se declara crestini devotati par a sprijini si comunismul... Asta nu dovedeste decat lipsa de cultura si educatie!

Adica am ajuns eu, ateu convins, sa incerc sa-l conving pe crestin ca regimul comunist a fost defavorabil religiei, credintei si educatiei? Si nu m-as enerva chiar la culme daca cei cu care m-as contrazice ar avea o oarecare baza argumentala, ar cunoaste ceva ideologie politica si istorie... Macar cat sa stie ce s-a chemat, de fapt, "comunism".
Da' nu, ei o tin pe-a lor, si, vezi Domane, toti sunt analisti politici mai nou si isi dau cu parerea.

Am ramas fara cuvinte... Chiar nu ma asteptam la asa ceva pe un forum crestin!

Și eu am o mică nelămurire.
Dumneata ce cauți pe un forum creștin-ortodox?
Este un forum al ateilor.

dorinastoica14 18.08.2010 13:12:23

Citat:

În prealabil postat de sigfrid22 (Post 278980)
1) Tu iti inchipui ca era dumnezeu comunismul?cum sa nu faci nimic? pai casele cine le facea si la serviciu din ce te plateau daca nu produceai si nu se vindea ceea ce produceai?
2) acesta e un mod de gandire crestina??

Imi pare rau dar aici pierd timpul .dumnezeu sa va lumineze!

Mergi sănătos.Când intri în "casa" cuiva te porți cuviincios.
Dumnezeu
noi scriem cu literă mare domnule ateu!

Doriana 18.08.2010 13:21:24

Pentru Mar1vs:
Crestin nu inseamna perfect. Crestinul e un om ca si altii, desi se deosebeste prin faptul ca are o relatie cu Dumnezeu . Dar nu se naste invatat sau sfant, ci invata toata viata si se sfinteste in fiecare zi.

Pentru cei care de cate ori aud o critica la adresa forumului intervin automat cu : "Du-te pe alt forum"
Au mai fost unii care s-au comportat asa si cu Iisus. In Gadara, cand Iisus a scos dracii din acel om care umbla prin morminte, dar pe care El il iubea foarte mult, gadarenii I-au spus sa se duca de la ei si sa-i lase cu porcii lor; le-o fost frica sa nu ramana fara porci [a se citi pacate]. E mai bine sa recunoastem ca cei ce critica au si ei dreptatea lor.

"Primirea de oaspeți să n-o uitați căci prin aceasta unii, fără ca să știe, au primit în gazdă, îngeri." Evrei 13:2

elom 18.08.2010 13:28:13

Capitalismul. Deși cum ambele sunt ideologi care pun accentul pe latura materialistă sunt erori capitale din punct de vedere social.

ai2 18.08.2010 14:26:28

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 279105)

Sa ne dam dreptate singuri unii altora intre noi nu e productiv. Tu nu vrei sa stii unde gresesti? De unde stii ca nu tocmai un ateu te poate ajuta? O atitudine de copil de gradinita cu siguranta nu arata superioritatea unui crestin. Asa ca lasa-ne si pe noi sa ne jucam cu tine! :)

Mar1vs 18.08.2010 14:26:48

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 279105)

Stiu ca este un forum al ateilor... O sa-mi fac cont si acolo.
Dar m-am inscris aici pentru a afla cat mai multe despre religie, istoria ei si teologie. Eu nu voi incerca sa conving pe nimeni sa renunte la crestinism!

Ultima data cand am verificat, traiam intr-o tara libera (teoretic), prin urmare am dreptul sa ma inscriu si pe acest forum. Daca voi, crestinii otodocsi veti vota in majoritate ca ateii si persoanele de alta religie/cult sa plece de pe forum, eu va voi respecta alegerea. Va rog sa-mi spuneti...

Dar ma socheaza faptul ca pe asemenea FORUM CRESTIN sa blamez comunismul, iar crestinii convinsi sa-i tina partea! Apropo, Dorina: sigfrid22 nu este ateu!

Daca ar sti Sfintii Parinti care au fost umiliti, torturati si ucisi cu cruzime pe la Pitesti, Gherla si Jilava ce se discuta pe un "forum crestin ortodox" s-ar ruga, probabil, sa va lumineze Domnul! Si sunt curios daca ati fi trait in Albania lui Enver Hoxha ce parere despre comunism ati fi avut! Simpatizantilor 'crestini" ai comunismului, atat va spun: n-aveti idee despre ce vorbiti! Cu tot respectul...

ai2 18.08.2010 14:28:18

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 279106)
Mergi sănătos.Când intri în "casa" cuiva te porți cuviincios.
Dumnezeu
noi scriem cu literă mare domnule ateu!

Ei nu mai spune! Esti sigura? Poate n-ar fi rau sa citesti si posturile altor forumisti crestini.

dorinastoica14 18.08.2010 14:57:59

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 279133)
Sa ne dam dreptate singuri unii altora intre noi nu e productiv. Tu nu vrei sa stii unde gresesti? De unde stii ca nu tocmai un ateu te poate ajuta? O atitudine de copil de gradinita cu siguranta nu arata superioritatea unui crestin. Asa ca lasa-ne si pe noi sa ne jucam cu tine! :)

După vârsta duhovnicească nu cred că sunt nici la nivelul unui copil de grădiniță. Știi care e deosebirea dintre noi? Eu am fost ca voi dar voi încă nu știți ce gândesc și simt eu.Așadar ne putem juca, dar jocul pe care îl știu eu nu jocul pe care îl știu și eu și voi.
Nu am ce învăța de la voi și nici nu accept corecții de la cineva care nu luptă alături de mine împotriva patimilor și a păcatelor.

Referitor la subiectul topicului mi se pare tendențios.În loc să ne apucăm fiecare de treabă și să lăsăm trecutul în urmă ca pe ceva care a fost și nu va mai fi,ne punem întrebări de genul acesta pentru a agita spiritele.

Un creștin ortodox autentic își vede de ale sale și nu face politică.

dorinastoica14 18.08.2010 14:59:40

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 279136)
Ei nu mai spune! Esti sigura? Poate n-ar fi rau sa citesti si posturile altor forumisti crestini.

Sunt sigură că se scrie cu literă mare .Acei care nu respectă aceasta se numesc doar creștini, pentru că sunt botezați .

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:33:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.