![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De ce?!? Pentru că odată cu unirea celor doi gameți se formează o VIAȚĂ. Ori noi NU avem dreptul să luăm o viață, mai ales nedîndu-i posibilitatea la viața veșnică. |
Citat:
Acum offtopic,ceea ce nu inteleg eu este cum copiii,bebelusii si fetii ajung sfinti si ingeri,dupa moarte...??? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
La fel si in cazul unui viol, nu putem spune ca aceasta a fost voia Domnului. Parintele profesor Coman spune ca nimic nu se petrece fara ingaduinta lui Dumnezeu. Daca suntem de acord cu afirmatia lui, inseamna ca si violul a fost posibil pentru ca Dumnezeu a ingaduit sa se intample asta. La prima vedere pare absurd, dar sa nu uitam ca judecata noastra nu este asemanatoare cu cea a lui Dumnezeu. De multe ori Dumnezeu ne cheama la Sine intr-un mod contrar asteptarilor noastre. Dar sa nu se inteleaga ca doresc ca oamenii sa fie chemati prin asa situatii nefericite spre Dumnezeu. |
Citat:
Acesta este "sters" la botez. Bebelusul nu are pacate personale, sufletul sau este pur dupa botez. De aceea, daca Dumnezeu hotaraste sa-l ia devreme din viata aceasta, cand are doar cateva luni (de exemplu), cu siguranta va merge in Rai. Nu stiu daca e corect sa spunem despre un copilas care a murit ca este inger. Pentru ca ingerii sunt altfel decat noi (din ziarul "Lumina": http://www.ziarullumina.ro/articole;...i-ingerii.html ) Oare sa ma fi grabit eu sa-l fi numit sfant pe acel copilas? Cert e ca am vrut sa spun ca a ajuns in Rai cu siguranta si de acolo se va putea ruga pentru familia lui. Prin sfant eu inteleg o persoana care dupa moarte, merge in Rai (fie a fost un om cu viata sfanta, fie martir, fie o mama care moare pe masa de nastere, fie un prunc care moare la cateva luni). Dar nu stiu, poate gresesc, nu stiu care e definitia corecta din punct de vedere teologic. |
Citat:
Nu,tu nu ai afirmat nimic despre ingeri,am adaugat eu acest amanunt deoarece am citit de pe forum,din credintele unor mamici nefericite... |
Eu aveam o vecină, la țară, născută în urma unui viol. După ce a murit mama sa nu am mai văzut-o, dar îmi aduc aminte de ea ca fiind respectuoasă, cu bun simț și mai ales veșnic recunoscătoare mamei sale că i-a dat viață și a crescut-o cum a știut mai bine. De asemenea, mama sa a fost respectată de locuitorii din zonă chiar dacă erau înconjurați de atâtea superstiții
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:46:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.