Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10706)

Traditie1 21.09.2010 13:34:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290472)
Vorbeam de dovezile materiale ce le gasim in jurul nostru si care te duc la concluzia ca Dumnezeu nu are cum sa existe.
Atunci tu mi-ai spus ca sunt doar aparente inselatoare create de diavol.
A creat diavolul muntii? (doar un exemplu)

Ai înțeles aiurea, eu ți-am dat un citat care arăta că mândria e pricina înșelării și tu ai înțeles cu totul altceva. Ar fi comic, dar să faci astfel de confuzii înseamnă că ești greu rău la înțelegere.

Grabriella 21.09.2010 13:36:21

http://saccsiv.wordpress.com/2009/09...-limba-romana/

Eugen7 21.09.2010 13:38:28

Dogma ortodoxa sec VIII d.Hr.: Univers sferic, dinamic si in expansiune univorma.

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290481)
Pana la Grigore Palama in seculul XIV ce sfant a mai vorbit de ele?

Dogma ortodoxa sec VIII d.Hr.: Univers sferic, dinamic si in extindere.
“toți care au spus că cerul este sferic susțin că el se depărtează în chip egal de la Pământ și în sus și în lături și în jos” , iar „cerul este totalitatea zidirilor văzute și nevăzute... și spunem că la facerea universului am primit și facerea cerului, despre care filosofii păgâni, însușindu-și învățătura lui Moise, spun că este o sferă” (Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea a II-a, cap 6.)

Scriptura afirma fără echivoc ca planeta Pământ este sferică, vorbind despre „rotundul pământului” (Pildele lui Solomon 8,31). Astfel, Proorocul Isaia ne spune despre Dumnezeu că “El stă în scaun deasupra cercului pământului” (Isaia 40,22).
Universul si tot ceea ce există sunt în Dumnezeu după cum spune și Sf. Pavel că „de la El și prin El și întru El sunt toate”(Romani 11,36.) câte există „căci în El trăim și ne mișcăm și suntem”. (Faptele Apostolilor 17,28.)

Dumnezeu ”a zidit lumea din nimic” (Solomon 11,17) și trebuie să “înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd” (Evrei 11,3) și „cerurile de acum și Pământul sunt ținute prin același Cuvânt” (2 Petru 3,7) al lui Dumnezeu. El este Cel ce a „întemeiat cerurile … El a tras bolta cerului peste fața adâncului*” (Pildele lui Solomon 8,27). Dumnezeu este creatorul a tot ceea ce există, întrucât “Cu Cuvântul Domnului cerurile s-au întărit si cu Duhul gurii Lui toată puterea lor” (Psalmul 32,6). Astfel, Dumnezeu „ține toate cu Cuvântul puterii Sale” (Evrei 1,3).

Creatorul spune “Eu am făcut Pământul și omul de pe el Eu l-am zidit. Eu cu mâinile am întins cerurile și ...dau porunca” (Isaia 45,12.) la tot ceea ce există în Univers, iar ecuațiile științei ne dezvăluie tocmai aceasta ordine “după măsura omenească, care este și a îngerului” (Apocalipsa 21,17.)

Dumitru73 21.09.2010 13:47:26

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 290488)
Dogma ortodoxa sec VIII d.Hr.: Univers sferic, dinamic si in extindere.
“toți care au spus că cerul este sferic susțin că el se depărtează în chip egal de la Pământ și în sus și în lături și în jos” , iar „cerul este totalitatea zidirilor văzute și nevăzute... și spunem că la facerea universului am primit și facerea cerului, despre care filosofii păgâni, însușindu-și învățătura lui Moise, spun că este o sferă” (Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea a II-a, cap 6.)

Scriptura afirma fără echivoc ca planeta Pământ este sferică, vorbind despre „rotundul pământului” (Pildele lui Solomon 8,31). Astfel, Proorocul Isaia ne spune despre Dumnezeu că “El stă în scaun deasupra cercului pământului” (Isaia 40,22).
Universul si tot ceea ce există sunt în Dumnezeu după cum spune și Sf. Pavel că „de la El și prin El și întru El sunt toate”(Romani 11,36.) câte există „căci în El trăim și ne mișcăm și suntem”. (Faptele Apostolilor 17,28.)

Dumnezeu ”a zidit lumea din nimic” (Solomon 11,17) și trebuie să “înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd” (Evrei 11,3) și „cerurile de acum și Pământul sunt ținute prin același Cuvânt” (2 Petru 3,7) al lui Dumnezeu. El este Cel ce a „întemeiat cerurile … El a tras bolta cerului peste fața adâncului*” (Pildele lui Solomon 8,27). Dumnezeu este creatorul a tot ceea ce există, întrucât “Cu Cuvântul Domnului cerurile s-au întărit si cu Duhul gurii Lui toată puterea lor” (Psalmul 32,6). Astfel, Dumnezeu „ține toate cu Cuvântul puterii Sale” (Evrei 1,3).

Creatorul spune “Eu am făcut Pământul și omul de pe el Eu l-am zidit. Eu cu mâinile am întins cerurile și ...dau porunca” (Isaia 45,12.) la tot ceea ce există în Univers, iar ecuațiile științei ne dezvăluie tocmai aceasta ordine “după măsura omenească, care este și a îngerului” (Apocalipsa 21,17.)

era vorba de energiile necreate ...

Dumitru73 21.09.2010 13:50:00

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 290486)
Ai înțeles aiurea, eu ți-am dat un citat care arăta că mândria e pricina înșelării și tu ai înțeles cu totul altceva. Ar fi comic, dar să faci astfel de confuzii înseamnă că ești greu rău la înțelegere.

Singura ta logica este cea pe care ai si afirmat-o: "trebuie sa crezi in Dumnezeu, impotriva oricarei evidente" - citat din Traditie1.
Asta este logica ta ...

Traditie1 21.09.2010 13:53:39

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290495)
Singura ta logica este cea pe care ai si afirmat-o: "trebuie sa crezi in Dumnezeu, impotriva oricarei evidente" - citat din Traditie1.
Asta este logica ta ...

Din nou eviți să răspunzi și vii cu atacuri la persoană. Jalnic.

ai2 21.09.2010 14:02:20

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 290500)

Daca eu iti spun ca esti prost, e atac la persoana. Daca iti dovedesc ca esti prost, atunci nu mai e atac la persoana, e caracterizare.
Dumitru ti-a dat un citat in care iti arata ca logica ta e defecta si asta nu e atac la persoana.

Dumitru73 21.09.2010 14:03:29

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 290500)

Atat la persoana?! Cu ce te-am atacat? Cu o afirmatie ce iti apartine?

La ce sa raspund?????????

Eugen7 21.09.2010 14:03:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290493)
era vorba de energiile necreate ...

v-am dat aceste exemple pentru ca sunt mai aproape de stiinta. Scrierile Sfantului Grigorie Palama sunt intr-un limbaj mai "religios" si nu stiu cat de "interesante" sunt pentru dumneavoastra, intrucat va considerati ateu.

Dumitru73 21.09.2010 14:09:52

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 290505)
v-am dat aceste exemple pentru ca sunt mai aproape de stiinta. Scrierile Sfantului Grigorie Palama sunt intr-un limbaj mai "religios" si nu stiu cat de "interesante" sunt pentru dumneavoastra, intrucat va considerati ateu.

Gabriella a spus "Si apoi, cele mai recente descoperiri stiintifice spun ca la baza materiei este energia. Dar sfintii parinti vorbesc demult despre "energiile necreate" prin care "toate s-au facut"
I-am reamintit ca primul care scris despre aceste energii a fosr Grigore Palama ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:58:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.