Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10821)

cristiboss56 30.07.2011 20:54:36

Icoana care s-a pictat singura

1 atașament(e)
In timpul ridicarii Manastirii romanesti Prodromu , de pe Muntele Athos ( 1852-1866 ) , parintele staret Nifon era preocupat de " dobandirea unei sfinte icoane a Maicii Domnului care sa fie spre mangaierea confratimei si a vizitatorilor , totodata protectoare si de grija purtatoare acestei sfinte noi Monastiri ".
Chiar daca a vorbit cu multi pictori de pe Athos , parintele nu a gasit nici unul atat de iscusit incat sa-si asume aceasta responsabilitate . Intamplarea a facut , insa , ca parintele Nifon sa vina cu treburi in Romania , la Iasi . Aici l-a cunoscut pe un anume Iordache Nicolau , zugrav evlavios , dar cu mainile cam tremurande de batranete . El s-a invoit ca , ajutat de post si rugaciune , sa picteze o icoana a Maicii Domnului, cu Pruncul in brate . Dupa cateva zile de osteneala , a terminat de zugravit vesmintele si celelalte parti ale icoanei , lasand la urma Sfintele Fete . Cand s-a apucat si de reprezentarea chipurilor , insa lucrurile s-au complicat . Oricat se straduia , nu reusea sa le zugraveasca bine .Azi asa , maine la fel , pana cand pictorul s-a mahnit peste masura si a cazut in pacatul deznadejdii . In loc sa-i iasa mai bine , Sfintele fete parca se schimonoseau si mai tare . Ca si cand Dumnezeu si Maica Domnului n-ar fi vrut ca noul lacas , Prodromu , sa aiba un dar si o mangaiere duhovniceasca.
Dupa cateva zile si nopti de rugaciuni , s-a intamplat minunea . Intr-o dimineata , in timp ce lua panza de pe icoana , pentru o ultima incercare , pictorul a cazut in genunchi , proslavind pe Maica Domnului . Chipurile pentru care se chinuise atata amar de vreme erau indreptate , luminoase , pline de har dumnezeiesc . Icoana se pictase singura peste noapte !

Ana-Maria N 03.08.2011 22:21:16

Suflete al meu, pentru ce zaci in lene si fara de grija? De ce nu porti grija de relele ce ai facut in aceasta viata? Sileste-te si te indrepteaza pana nu-ti inchide Domnul usa. Alearga la Nascatoarea de Dumnezeu, cazi inaintea ei si striga: Preacurata Stapana, nadejdea deznadajduitilor, mantuieste-ma pe mine, cel ce mult am gresit!

Adriana Cluj 04.08.2011 15:37:16

Cat este de buna Maica Domnului!

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 293533)
Sa multumim Domnului ca suntem Ortodocsi si putem sa o cinstim asa cum trebuie ! Sunt convins ca si pe voi Preasfanta Fecioara va ajuta necontenit pe drumul greu si ingust al Pocaintei , si sincer va spun ca nu stiu ce am fi facut daca ea nu ne-ar fi mijlocitoare directa in fata lui Dumnezeu !

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=11434

De cate ori m-a ajutat! Totdeauna a randuit lucrurile, mai bine de atat nu se putea! Iar cand am mers sa-i multumesc, indatorata, nepriceputa si sovaielnica, Maicuta mi-a mai facut un dar! Si ce dar!

Slava tie Maicuta noastra!

cristiboss56 04.08.2011 20:46:44

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 385971)

De cate ori m-a ajutat! Totdeauna a randuit lucrurile, mai bine de atat nu se putea! Iar cand am mers sa-i multumesc, indatorata, nepriceputa si sovaielnica, Maicuta mi-a mai facut un dar! Si ce dar!

Frumoase cuvintele tale , draga Adriana , precum si povestioara ta pe care , spre rusinea mea , acum o citesc datorita link-ulu postat . Coincidenta sau nu , chiar in urma cu cateva minute am postat pe blog despre icoana facatoare de minuni de la Biserica Olari din Bucuresti , unde o femeie foarte credincioasa a fost vindecata de cancer la san dupa post negru si rugaciuni catre Maica Domnului
Post binecuvantat :1:

Adriana Cluj 05.08.2011 09:25:53

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 386119)
Frumoase cuvintele tale , draga Adriana , precum si povestioara ta pe care , spre rusinea mea , acum o citesc datorita link-ulu postat . Coincidenta sau nu , chiar in urma cu cateva minute am postat pe blog despre icoana facatoare de minuni de la Biserica Olari din Bucuresti , unde o femeie foarte credincioasa a fost vindecata de cancer la san dupa post negru si rugaciuni catre Maica Domnului
Post binecuvantat :1:

Si asta e doar o farama din ceea ce avem parte! Doar ca nu suntem in stare sa vedem, si de cele mai multe ori nu marturisim cat de mult primim. Asa nevrednici si pacatosi cum suntem nu ne lasa la greu Maicuta!

Cel mai socant exemplu, nu stiu ce alt cuvant sa folosesc, este atunci cand mergeam pe strada suparata-putin spus, nu vedeam pe unde merg-dupa ce am reusit sa supar un personaj important, cu multa putere si influenta. N-am facut 50 de metri si Dumnezeu mi-a aratat ajutorul! Tot acolo am povestit. Nici azi nu inteleg pe deplin cum de s-au randuit atat de bine lucrurile! Atata pot sa zic: toate s-au randuit. Nimeni n-ar fi putut mai bine de atat. Maicuta, ajutatoarea celor necajiti, a randuit tot!
Post binecuvantat si tie Cristi!

cristiboss56 14.08.2011 22:53:46

3 atașament(e)
Multumim si dam Slava Bunului Dumnezeu , pentru ca am trecut cu bine aceste zile de Post , si sa preamarim pe Preaiubita Lui Maica , Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu .
" Ca sa te marim / Se cuvine , Nascatoare , Doamna / Ca prin ale tale rugi sa ne acoperim ? Pentru adormirea ta cea sfanta acum . / Toti cei credinciosi / Ai curatei Maice Fecioare / Adormirea-ti cantand , zicem : bucura-te , / Solitoarea noastra calda-a tuturor ; / Primeste-acum / De petrece cantari , Fecioara , / Maica a tot Imparatului Dumnezeu / Si trimite pace credinciosilor . . . "

cristiboss56 08.09.2011 21:30:28

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 385971)

Azi am praznuit Nasterea ei , o nastere Binecuvantata pentru toti , caci bine a mai oranduit Dumnezeu lumea asta , dar noi mult prea putin am constientizat asta .
Oricum , cea mai frumoasa icoana din casa omului , este Preasfanta Fecioara cu Pruncul . Este fara de asemanare !

stefan florin 08.09.2011 23:30:17

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 398153)
Azi am praznuit Nasterea ei , o nastere Binecuvantata pentru toti , caci bine a mai oranduit Dumnezeu lumea asta , dar noi mult prea putin am constientizat asta .
Oricum , cea mai frumoasa icoana din casa omului , este Preasfanta Fecioara cu Pruncul . Este fara de asemanare !

subscriu intru totul prietene. S-ai dam lauda Imparatesei cerului si a Pamantului.
PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!

glykys 08.09.2011 23:59:12

Parintele Papacioc despre Maica Domnului:
http://www.youtube.com/watch?v=6Rv14urzfEQ

Yasmina 09.09.2011 07:42:13

"Tu,care ai nascut Lumina cea adevarata,lumineaza-mi ochii cei intelegatori ai inimii;
Ceea ce ai nascut Izvorul Nemuririi,inviaza-ma pe mine,cel omorat de pacate!"

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:04:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.