Traditie1 |
26.12.2010 22:26:58 |
Citat:
În prealabil postat de andreicozia
(Post 316407)
Astronomia este incompleta fara astrologie, dar nu asta comerciala ci cea antica, mayasa, persana
|
Astrologia este respinsă de știința adevărată ca fiind o superstiție. Într-adevăr, dacă mai e nevoie să menționăm asta, nu există suport științific pentru ideea că astrele ar determina caracterul oamenilor.
Aceasta este pur-și-simplu o credință născută din superstițiile omului primitiv. Mulți dintre noi, poate chiar toți își amintesc cum în adolescență ne imaginam că diverse semne din natură prevestesc ceva sau au un efect asupra vieții noastre. Din observarea constelațiilor cerești (așa cum apar ele văzute de pe pământ) cu aranjamentele lor complexe omul primitiv a ajuns la concluzia că ele conțin un mesaj și în final că ele ar codifica soarta omului în funcție de momentul nașterii. La fel s-a născut și ghicitul în vise (care de asemeni nu au nici o semnificație), ghicitul în liniile din palmă etc.
Faptul că unii membri ai forumului cred în superstiții naive (zodii, extratereștri etc) și totodată sunt adepți ai unor idei eretice nu e de mirare. Cum am zis și cu altă ocazie, adepții ereziilor sunt în realitate oameni cu o construcție intelectuală superficială, înșelați de aparențe, de idei ieftine.
Citat:
În prealabil postat de medusa
(Post 316434)
Bine, o sa zici ca Dumnezeu le-a vorbit in vis acelor magi si din asta putem trage concluzia ca erau oameni ai lui Dumnezeu dar eu iti dau exemplul profetului fals Balaam caruia i-a vorbit Dumnezeu. Dumnezeu vorbeste si cu dracii, daramite cu profetii falsi. Dar asta nu inseamna ca toti acestia sunt copiii Lui.
|
Realitatea e că magii erau de fapt ... chiar magi, adică vrăjitori, ghicitori în stele. Asta dacă povestirea are un sâmbure de adevăr, ceea ce e puțin probabil. Iar dacă are, asta nu înseamnă că ghicitul în stele are vreo legătură cu realitatea. Chiar și demonii recunoșteau divinitatea lui Hristos, ceea ce nu înseamnă că ei nu erau niște lucrători ai minciunii. Însă e puțin probabil ca magii să fi existat cu adevărat, cel mai probabil Mama lui Iisus a fost o evreică obișnuită, la fel și Iisus, cel puțin în aparență. Numai ulterior morții Lui, în perioada când relatările despre El circulau sub formă orală, au apărut elementele fantastice, de poveste cum sunt și această referire la vizita unor magi persani.
|