Citat:
În prealabil postat de iustin10
(Post 321076)
Aveti dreptate,asa consider si eu moartea:starea de despartire fata de Dzeu.
Daca am numito personaj,mea culpa, a fost o metafora.
Dar chiar asta era sensul mesajului meu, ca habar nu am ce e moartea de fapt,si ca tot ce conteaza este de fapt viata,si mai mult : viata vesnica.
Chiar si dv,moartea ati definit-o ca opusa a vietii.
Multumesc arriel ca ai citit printre randuri,si nu te-ai impiedicat de metafora mea
|
Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
Capitolul 5
"1. Căci știm că, dacă acest cort, locuința noastră pământească, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, veșnică, în ceruri.
2. Căci de aceea și suspinăm, în acest trup, dorind să ne îmbrăcăm cu locuința noastră cea din cer,
3. Dacă totuși vom fi găsiți îmbrăcați, iar nu goi.
4. Că noi, cei ce suntem în cortul acesta, suspinăm îngreuiați, de vreme ce dorim să nu ne scoatem haina noastră, ci
să ne îmbrăcăm cu cealaltă pe deasupra, ca ceea ce este muritor să fie înghițit de viață.
5. Iar Cel ce ne-a făcut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat nouă arvuna Duhului.
Adica noi, nu vrem ca aceasta haina , cort, sau trup sa fie scoasa, adica sa nu o avem, deci impicit sa murim caci asta se intampla cand o scoti , ci peste aceasta sa ne imbracam cu cealalta pe deasupra, adica cu haina spirituala a duhului sfant, si astfel moartea cea a trupului va fii biruita prin viata, adica prin duhul sfant, si astfel omul nu va mai murii pe pamant, asa cum si Adam la inceput nu murea, iata taina mantuiirii pe care o releva Pavel