dobrin7m |
10.08.2013 14:22:24 |
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
(Post 529875)
Ideea este, Mirela, sa nu cerem de la altii ceea ce nu cerem de la noi insine.
|
asa este Miha-Anca, prin postarile mele ironice de fapt asta am vrut sa inteleaga fiecare. Am vrut sa arat fiecaruia ca una este cum se prezinta si cum se afiseaza si alta este cum este inauntrul sau. Plus ca intotdeauna cer de la altii ceea ce ei nu au si deci neavand nu pot nici oferi.
Am vrut sa zugravesc ceea ce se vede cateodata ca se afiseaza si bunul simt ne face sa tacem si sa inchidem ochii si sa nu spunem nimic. Noi suntem de fapt oglinda celorlalti. si am vrut un exemplu practic.
Mai mereu vorbim de pacat si pacatos , dar arareori stim practic cum sa iubim pacatosul si sa uram pacatul. Nu stim, si habar nu avem sa le desfacem. Nici in ceea ce ne priveste pe noi insine , nici in ceea ce priveste pe ceilalti.
Omul isi vadeste credinta in incercari de tot felul. Acolo se vede cat de credincios, de bun , de iubitor de oameni este. caci usor este sa arati credinta ta cand esti aprobat, laudat si apreciat si greu este sa arati credinta ta cand esti scuipat, palmuit si pironit. Aproape cu totii in aceste situatii de scuipari si palmuiri ne pierdem si farama de credinta ce o avem.
de ati avea credinta cat un bob de mustar , ati muta muntii din loc.
Sunt foarte trista pentru cele ce le vad aici pe forum. in fiecare zi piese de teatru si razboaie de orgolii si mandrii de tot felul. parca ar fi o piateta in care se aduna oamenii, isi picteaza cate un tablou care il reprezinta, in culori cat mai frumoase si apoi il expun celorlalti. si cand unul nu este atent, se reped la tabloul acestuia sa il bazgaleasca cu carbune. si asa bazgalim cu carbune ceea ce aratam unii altora. insa carbunele patrunde adanc in panza si ramane si acolo dedesupt , sub culoarea frumoasa si atent asezata.
|