Citat:
În prealabil postat de MihaiG
(Post 443953)
Dar, în aceeași logică, sunt mulți neoprotestanți care susțin că nu exprimă părerile lor personale, cu Cuvântul lui Dumnezeu. Și dau citate din Biblie.
Dumneavoastră de unde aveți convingerea asta de neclintit că ați înțeles și că trăiți învățătura ortodoxă ?
|
Adevarat, asta am spus si eu, nu numai neoprotestantii sustin ca spun adevarul, ci toate religiile si cultuletele existente, nu cred ca exista vreuna care sa spuna ca nu ei au adevarul, ci alta religie sau cult. Cel putin spun ca si ei au la fel ca altii. Si astfel s-a ajuns la ideea ca nu exista un adevar absolut, ci fiecare are o portiune de adevar, sunt mai multe cai, etc. (adica acele conceptii preluate si de ecumenism). Dar noi stim in crestinism ca exista un adevar absolut, care nu e relativ. Cum neoprotestantii sunt si ei convinsi ca spun adevarul, de obicei spun ca pe langa teorie (care e adevarata tot cea ortodoxa, dar ei nu pot vedea asta) Iisus facea si minuni, iar religia inseamna si minuni, dovada ca Dumnezeu mai da cate un semn. Altfel e doar teorie, filozofie, doar ei sustin ca e adevarul, dara sa primeasca nicio confirmare.
Nu pot spune ca traiesc invatatura ortodoxa sau ca as stii eu ceva in plus. Spun doar ceea ce trebuie sa stie un catehumen, inainte de a fi botezat, orice ortodox trebuie sa cunoasca mai intai invatatura ortodoxa si sa o creada. De aceea de obicei dau citate din catehism, sfinti, etc., pentru ca eu stiu doar de acolo, nu am inventat roata. Si din fericire multi stiu aceleasi lucruri, de exemplu acum pe forum majoritatea cunosc invatatura ortodoxa, cand am intrat pe forum erau ceva mai multe persoane care nu intelegeau sau credeau ceva diferit.
Pe scurt, daca ma intrebati de unde stiu ca in ortodoxie e adevarul intreg, eu am devenit credincios citind Bilbia, pentru ca citisem inainte doua carti de Lazarev si acolo zicea cate ceva si am vrut sa vad daca e adevarat. Dupa ce am citit cateva capitole am devenit credincios, dar inca mai credeam in karma, reincarnare si alte invataturi propovaduite de new-age. Credeam ca toate cultele crestine sunt la fel de bune, si ascultam radio vocea sperantei si urmaream predicile unor neoprostanti, cred ca penticostali sau carismatici. Asta a fost un timp scurt, apoi am ajuns la concluzia ca neoprotestantii nu se compara cu ortodoxia si imi mai ramasese nelamurirea daca si catolicii sunt la fel ca ortodocsii. Mi-am dorit sa aflu adevarul intreg, pana la capat. Si m-am si rugat de cateva ori sa aflu raspunsul, l-am cautat un timp, am citit materiale si pana la urma l-am aflat. De aceea stiu cate ceva si despre catolicism.