![]() |
Citat:
|
Pai..nu prea se cunoaste.
Cautam o explicatie rezonabila la atacurile constante dupa modelul neoprotestat/stilist impotriva BOR. Ca de critica constructiva clar nu putem vorbi. |
Citat:
|
Biserica este o "organizatie" divino-umana.
Teoria "coruptibilitatii" Bisericii ca institutie sus amintita este inceputul alunecarii spre (neo)protestantism. |
...........................
|
Citat:
|
Citat:
Cam sensibili "ortodocșii" de la o vreme încoace. Nu știu exact căror cauze se datorează această hiper-sesnsibilitate la o critică creștinească, constructivă, care trebuie neapărat maculată, întinată, etichetată, ștampilată, "cipată". Probabil că boriștii s-au obișnuit cu imaginea falsă pe care și-au creat-o ei singuri despre ei înșiși, și acum nu acceptă oglinzile reale, ale realității creștine, care le arată chipurile hidoase, contrafăcute, nepocăite, netransformate, neîncreștinate peste care și-au tras măștile lor bine fabricate pentru reprezentațiile lor teatral-"creștine". |
Citat:
Ia bate-te peste gură, singur-singurel (se cheamă căință mare) până nu te-o bătea Duhul Sfânt despre Care zici tu, vierme infatuat, că e lipsă în Biserica Domnului! |
Cezar, iartă-mă, dar cred că n-ai citit atent. Nu despre Biserică spune Decebal că ar fi lipsită de Duhul Sfânt, ci despre „gândirea șablonardă și închistată”. Afirmație la care sunt convins că subscrii.
|
Da, de acord. Numai că, din păcate, pentru Decebal - din câte scrie el de obicei, Biserica se pare că nu mai e decât un punct, acela pe care îl îndrăgește el, "punctul lui Decebal".
Restul nefiind insuflat de Duhul, restul nemaicontînd la judecata lui. Așa i se pare magistrului. La asta mă refeream. Poate, totuși, o lasă mai moale Decebal cu critica Bisericii, că nu e el, în nici un caz, cel care să cuprindă Biserica, ci dimpotrivă, Biserica îl cuprinde și pe el, ca pe noi toți dealtfel. De nu l-o fi scuipat deja, ca o balenă albastră, pe vreun țărm unde micuțul inchizitor contemporan Decebal n-are decât să înjure mai departe, amețit de duhorile crabilor și scoicilor puturoase, care au murit cu perla-n burtă, gestante... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:58:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.