Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Minoritatea crestina ortodoxa romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13837)

Decebal 10.09.2012 22:59:26

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 470205)
Exact asta am vrut sa intreb si eu acum la un alt topic.

Nu nu sunt "stilist", sunt creștin ortodox. Dar nu cred că era cazul ca să apară astfel de întrebări pe forum, puteai pur și simplu să mă întrebi printr-un mesaj privat. Toată viața am fost creștin ortodox din Biserica Ortodoxă Română, așa cum sunt și acum.

AlinB 10.09.2012 23:36:31

Pai..nu prea se cunoaste.

Cautam o explicatie rezonabila la atacurile constante dupa modelul neoprotestat/stilist impotriva BOR.

Ca de critica constructiva clar nu putem vorbi.

Theodor_de_Mopsuestia 11.09.2012 01:32:24

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 470263)
Un Trup viu, Trupul lui Hristos, da, perfect adevarat. Cum se poate insa ca Trupul sa fie o institutie? Eu nu pot asocia cuvantul institutie la nici un trup, si cu atat mai mult la Trupul Sfant al lui Hristos.

Admirabil, sora, asa este! Unirea mistica cu Divinul este cheia. Organizatiile umane sunt inevitabil coruptibile si corupatoare. Nici Biserica nu face exceptie.

AlinB 11.09.2012 21:46:42

Biserica este o "organizatie" divino-umana.

Teoria "coruptibilitatii" Bisericii ca institutie sus amintita este inceputul alunecarii spre (neo)protestantism.

Decebal 28.10.2012 23:33:00

...........................

Decebal 14.08.2013 20:28:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470204)
"Decebal", esti stilist?

În ziua de azi s-a ajuns ca dacă ai o atitudine creștinească să se întâmple exact așa cum spunea Savonarola pe la început, adică să fii discriminat, să fii în mod tendențios rău interpretat, să fii bănuit ca "stilist" atunci când nu ești decât normal, să ți se pună, chiar și cu semnul întrebării, etichete de niște inși care nu știu să gândească, lipsiți fiind de Duhul Sfânt, decât în șabloane, evident tăiate și modelate după dictatul propagandei oficiale. Boriștii dau semne tot mai vădite ale îndepărtării lor înfiorătoare de Duhul Sfânt, sau a Duhului de ei, și în loc să își vadă de perspectivele din ce în ce mai întunecate care se întrevăd, în ciuda propagandei oficiale și a tot felul de statistici mincinoase și manipulări, nu au de lucru altceva decât să vâneze cai verzi pe pereți, "stiliști", "cipofobi". Deh, ce să-i faci, oamenii mici, pitici umblă după lucruri mici, după chipul și asemănarea lor.

Decebal 14.08.2013 20:53:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470353)
Pai..nu prea se cunoaste.

Cautam o explicatie rezonabila la atacurile constante dupa modelul neoprotestat/stilist impotriva BOR.

Ca de critica constructiva clar nu putem vorbi.

Evident că după gândirea șablonardă și închistată adevărul nu se poate nici cunoaște, nici recunoaște. Este lipsă de Duhul Sfânt, și nicidecum sărăcie cu duhul la mijloc. Cum deci să se vadă critica constructivă, cum deci să nu te chinuiești, măcar pe trei rânduri, să murdărești, să maculezi, chiar și printr-o propoziție greșită și tendențioasă atunci când altceva în realitate nu ești pregătit să vezi și nu ești în stare să accepți, datorită prejudecăților și atacurilor ortodoxiste?

Cam sensibili "ortodocșii" de la o vreme încoace. Nu știu exact căror cauze se datorează această hiper-sesnsibilitate la o critică creștinească, constructivă, care trebuie neapărat maculată, întinată, etichetată, ștampilată, "cipată". Probabil că boriștii s-au obișnuit cu imaginea falsă pe care și-au creat-o ei singuri despre ei înșiși, și acum nu acceptă oglinzile reale, ale realității creștine, care le arată chipurile hidoase, contrafăcute, nepocăite, netransformate, neîncreștinate peste care și-au tras măștile lor bine fabricate pentru reprezentațiile lor teatral-"creștine".

cezar_ioan 15.08.2013 06:41:07

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 530428)
Este lipsă de Duhul Sfânt

Serios, bre dumnezeire închipuită?
Ia bate-te peste gură, singur-singurel (se cheamă căință mare) până nu te-o bătea Duhul Sfânt
despre Care zici tu, vierme infatuat, că e lipsă în Biserica Domnului!

N.Priceputu 15.08.2013 07:46:55

Cezar, iartă-mă, dar cred că n-ai citit atent. Nu despre Biserică spune Decebal că ar fi lipsită de Duhul Sfânt, ci despre „gândirea șablonardă și închistată”. Afirmație la care sunt convins că subscrii.

cezar_ioan 15.08.2013 17:00:18

Da, de acord. Numai că, din păcate, pentru Decebal - din câte scrie el de obicei, Biserica se pare că nu mai e decât un punct, acela pe care îl îndrăgește el, "punctul lui Decebal".
Restul nefiind insuflat de Duhul, restul nemaicontînd la judecata lui. Așa i se pare magistrului. La asta mă refeream.

Poate, totuși, o lasă mai moale Decebal cu critica Bisericii, că nu e el, în nici un caz, cel care să cuprindă Biserica, ci dimpotrivă, Biserica îl cuprinde și pe el, ca pe noi toți dealtfel.
De nu l-o fi scuipat deja, ca o balenă albastră, pe vreun țărm unde micuțul inchizitor contemporan Decebal n-are decât să înjure mai departe, amețit de duhorile crabilor și scoicilor puturoase, care au murit cu perla-n burtă, gestante...

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:58:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.