![]() |
Citat:
Iata vorbele tale ! : "Cred ca ai o problema in viata reala,particulara...Ai lasat impresia ca iti place sa instigi,sau ma rog poate instigi fara placere,prin propria personalitate,si din aceasta cauza exista pericolul sa iei bataie..Asta cred ca e o problema personala a ta,si nu o putem generaliza aici.. " |
1.Era odata un timp,tot in trecut ,cand ma criticai ca imi fac publicitate la blog,lucru pe care vad ca il faci tu acum.
2.Ca de fiecare data ,esti in afara subiectului dezbatut pe thread.Pe tine nu te interseaza daca Yannaras spune lucruri gresite? Nu asta trebuie corectat? 3.Cel care a inventat cuvantul asta prostesc rusinica,care nu exista in dictionar,a sfarsit-o destul de rau,precum stim cu totii.... 4.Eu am afirmat ca trebuie sa arunc acea carte la cos,pentru ca asa se face cu cartile eretice,daca nu stiai pana acum,cred ca am voie sa fac asa ceva cu ceva ce imi apartine.... Mie nu imi este rusine de ceea ce am afirmat pana acum,insa daca vrei sa folosesti acest cuvant ,foloseste-l in varianta lui corecta ,asa cum trebuie sa fie si credinta,corecta ,nu denaturata de acest Yannaras,care se cheama nemeritat si Christos. |
ortodoxa vs catolic
am o intrebare si nu stiu unde sa o scriu, nu stiu daca aici e bine, totusi o scriu. am un iubit catolic cu care ma inteleg foarte bine si la anul am hotarat sa facem nunta pt ca acuma traim in pacat. el nu renunta la religia lui iar eu nu renunt la ortodoxie.mai are un frate si e casatorit tot cu o ortodoxa, au facut casatorie mixta.stiu ca Dumnezeu mi l-a scos in cale, insa nu stiu ce sa fac, nu m-as converti la catolici ca imi iubesc religia, cu ea m-am nascut. credeti ca o sa mearga aceasta casatorie? va rog sa imi dati un sfat. va multumesc
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
Iubirea adevărată este întotdeauna verticală, este orthodoxă - adică o participare reală, adevărată, dincolo de etichete confesionale, la ceea ce știm că este Dumnezeu, Dragoste Absolută. Nu cred că adeziunea formală la BOR este același lucru cu valorizarea ”credinței dată sfinților odată pentru totdeauna”, ar fi un simplu compromis făcut de dragul domnișoarei, fără prea mare impact asupra existenței persoanei în cauză. Decât o convertire rapidă și formală, mai bine o experiență comună mai lentă dar solidă care să se împlinească într-o bună zi în Biserică. |
Citat:
|
Citat:
|
Nu doresc sa intru in polemica cu nimeni de aici pe tema cartii lui Yannaras, Contra religiei, dar impresia mea, ca unul care am citit cartea cu pricina, este ca Yannaras cauta nod in papura.
Se razboieste cu niste canoane de care oricum nu prea mai tine nimeni seama, nici macar duhovnicii pe care ii ataca el, pentru ca eu nu am auzit ca vreun duhovnic sa condamne o femeie lauza ca a intrat in dormitorul pruncului botezat. Se razboieste cu barbile preotilor, cu vesmintele lor, cu toate aceste lucruri de suprafata. Cartea lui Yannaras este o carte de suprafata. Ea nu vorbeste despre profunzimile credintei ci despre nodul din papura. Yannaras se razboieste cu babele de la mine din sat care amesteca credinta cu superstitia, ca si cum acele babe ar reprezenta norma ortodoxiei. Imi pare rau ca trebuie sa spun dar este o carte neserioasa. Pentru ca daca vrem sa gasim chichite le putem gasi. Dar nu cred ca asta e o intreprindere serioasa, sa gasim chichite legate de credinta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:10:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.