![]() |
Citat:
Te rog sa continui seria intrebarilor... P.S. Un ultim fapt care sporeste frumusetea acestui crestin a fost (marturie tacuta) odata cu trecerea lui la Domnul: toata averea ierarhului, cat a fost gasita in camera sa, se rezuma la cateva carti duhovnicesti care, si acelea, erau stranse laolalta pentru a fi daruite celor dornici de hrana/lumina dumnezeiasca... |
Sfântul Mitropolit Grigorie Dascălul - o viață trăită exemplar
Citat:
Am un mare respect și admirație pentru acest ierarh și sfânt al bisericii noastre, de asta m-am și informat despre el mai în amănunt. Și chiar am scris în prealabil câteva rânduri despre el, ca imbold duhovnicesc :) - la data de 22 Iunie - ziua cinstirii sale de către Biserică, pe topicul care onoreaza Sfinții Zilei : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=14297&page=12 Cât despre partea întrebării, întrucât eu o să fiu în deplasare o vreme, te las pe tine să te ocupi atât de subiect, cât și de evaluare. Mi-a plăcut alegerea făcută de tine anterior, deci am încredere că știi să pui întrebări bune! Succes, și post cu folos tuturor ! Poate ne mai auzim de Sfântă Mărie. :25: |
Cine este Sfantul care a intemeiat prima biblioteca publica de imprumut din Tara Romaneasca (in Cetatea Bucurestilor)?
Sfantul a intemeiat scoli in Bucuresti, in Ramnic pe cand era acolo episcop, facind ca lumina Cuvantului Evanghelic sa fie impartasita de romani in limba romana. A facut accesibila comoara invataturii crestine la nivelul intregului popor. Slujbele erau facute in limba romana. Este considerat intemeietorul limbii liturgice (si literare) romanesti. |
Sfântul Antim Ivireanul? :39:
|
Citat:
Vrei sa preiei stafeta, te rog?...:) P.S. Iata si un mic premiu pentru raspunsul corect: http://www.youtube.com/watch?v=sdHPYjs-UOU |
A, nu... Eu mă mulțumesc (si mulțumesc) doar să citesc si (eventual) să bag la cap.
|
O întrebare
Atunci, voi pune eu o întrebare, care mi-a venit acum în minte. :) În anul 1950, în Biserica catolică o anumită învățătură a devenit dogmă. Despre ce anume este vorba și sub ce Papă s-a definit această dogmă?
Un indiciu: ceva legat de Maica Domnului, o învățătură care există și în Biserica noastră ca teologumenă. A fost pronunțată de către Papa... (scrieți voi care) ex cathedra. |
Citat:
|
Citat:
Răspuns parțial corect. :) Nu era Papa Paul al VI-lea... Mai gândiți-vă. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:32:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.