Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Invataturi biblice si respectarea lor de catre biserica AZS (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14258)

Profetul de carton 17.12.2011 17:00:55

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 415820)
vasinec sa imi dai versete. raspunsurile le stiu si nu ai avut argumente biblice. poate ne aduci acum.
p.s. ma dezamgesti. imi dau seama tot mai mult ca la tine e vorba de rea vointa nu nepricepere.

Grasu77 e Vasinec? hmmm...si eu care credeam ca *99 e Vasinec.

Profetul de carton 17.12.2011 17:01:26

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415802)
Va cramponati in continuare ce ceea ce spuneam. Invierea o serbati?

DA ! Invierea da, in fiecare zi o serbez in inima mea.

sunsray 17.12.2011 17:26:00

..

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415768)
Si care este intrebarea? De ce nu tinem sambata?

Da. Sambata, ca zi a 7a -
Si nu ma refer la a o tine asa, ceremonial. ci a o "tine" asa:
Comportandu-ne ca atare, in conformitate cu specificul ei . exact cum, firesc este ca noaptea, dupa ce apune soarele, omul sa se odihneasca, sa intre in repaos, la unison cu ciclurile naturii si legile ei de functionalitate. Iar aceasta zi a 7a, este evident ca, la fel ca si noapte, are o specificitate de netagaduit, dat fiind ca ea este a7a in raport cu un ciclu natural, asa cum noapte este noapte in raport cu rotatia pamantului si existenta soarelui, iar vara , la fel, in raport cu miscarile de rotatile ale pamantului, etc.

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415768)
Biserica nu este a clerului si nu este a mirenilor. Biserica este a Lui Dumnezeu, iar ceilalti sunt doar membri. Si schimbarea nu o pot face nici mirenii nici clericii, caci ea se bazeaza pe invatatura data de Dumnezeu. Nu omul a stabilit (asa cum sustin altii) tinerea zile intai si nu a celei de-a 7-a.

Bine, . Cine a stabilit ca aceasta a 7a sa nu mai fie "tinuta".

Lucian008 17.12.2011 17:41:47

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415828)
DA ! Invierea da, in fiecare zi o serbez in inima mea.

Stiti bine la ce ma refer: Exista o zi anume pe an cand o serbati?

Profetul de carton 17.12.2011 17:42:19

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415845)
Stiti bine la ce ma refer: Exista o zi anume pe an cand o serbati?

Nu, nu exista niciuna.

Lucian008 17.12.2011 17:43:51

Citat:

În prealabil postat de sunsray (Post 415839)
Da. Sambata, ca zi a 7a -
Si nu ma refer la a o tine asa, ceremonial. ci a o "tine" asa:
Comportandu-ne ca atare, in conformitate cu specificul ei . exact cum, firesc este ca noaptea, dupa ce apune soarele, omul sa se odihneasca, sa intre in repaos, la unison cu ciclurile naturii si legile ei de functionalitate. Iar aceasta zi a 7a, este evident ca, la fel ca si noapte, are o specificitate de netagaduit, dat fiind ca ea este a7a in raport cu un ciclu natural, asa cum noapte este noapte in raport cu rotatia pamantului si existenta soarelui, iar vara , la fel, in raport cu miscarile de rotatile ale pamantului, etc.

Bine, . Cine a stabilit ca aceasta a 7a sa nu mai fie "tinuta".

Cred ca este evident: Dumnezeu, atunci cand a inviat in ziua intai a saptamanii.
Si aveti grija, pentru ca atunci cand propuneti schimbarea unei invataturi a Bisericii asta se numeste erezie.

Lucian008 17.12.2011 17:46:29

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415846)
Nu, nu exista niciuna.

Intr-un tipic, nu mai retin care, v-am adresat o intrebare si nu am gasit raspunsul (daca ati raspuns imi cer scuze ptr ca nu l-am gasit) ce confesiune aveti dvs?

sunsray 17.12.2011 17:56:44

..

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415847)
Cred ca este evident: Dumnezeu, atunci cand a inviat in ziua intai a saptamanii.

Si aceasta hotarare, gasind de cuviinta ca asa este corect si bine acum , , sa fie doar aceasta 'tinuta', Cine a luat-o? Sigur a facut-o cineva. NU s-a consemnat? De obicei stiu ca acele canoane denumesc si cel carua ii apartin (sau colectivitatii) . Nu este notat asta..?

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415847)
Si aveti grija, pentru ca atunci cand propuneti schimbarea unei invataturi a Bisericii asta se numeste erezie.

Eu ma intrebam . Daca era sa propun, mergeam acolo la cine are aceasta posibilitate, in conducere, nu aici pe forum :-) .
Dar , de-a lungul timpului, nu s-au facut schimbari ? De exemplu , spovada in grup, impartasirea la fiecare liturghie , etc. Aceastea s-au facut la sinoade. Si cel care a avut initiativa , nu a fost eretic.

Lucian008 17.12.2011 18:07:29

Citat:

În prealabil postat de sunsray (Post 415850)
Si aceasta hotarare, gasind de cuviinta ca asa este corect si bine acum , , sa fie doar aceasta 'tinuta', Cine a luat-o? Sigur a facut-o cineva. NU s-a consemnat? De obicei stiu ca acele canoane denumesc si cel carua ii apartin (sau colectivitatii) . Nu este notat asta..?

Sfinti Parinti sa Sinoadele Ecumenice au "scris-o", "decizia" dupa cum v-am zis a luat-o Dumnezeu.

Citat:

Eu ma intrebam . Daca era sa propun, mergeam acolo la cine are aceasta posibilitate, in conducere, nu aici pe forum :-) .
Dar , de-a lungul timpului, nu s-au facut schimbari ? De exemplu , spovada in grup, impartasirea la fiecare liturghie , etc

Am inteles de la inceput la ce va referiti. Nu are nimeni posibilitatea in BO sa faca acesta schimbare. Nimeni. Ea a fost statornicita ca invatatura a Bisericii la Sinoade.
Modificari ale invataturii nu s-au facut. Nu exista spovedanie in grup. Impartasirea se poate face ori de cate ori este invocat Sf Duh in acest sens de catre preot dupa o pregatire prealabila, deci nu s-a modificat nimic.

Citat:

Aceastea s-au facut la sinoade. Si cel care a avut initiativa , nu a fost eretic.

Imi pare rau nu am inteles, daca puteti sa reformulati va rog.

sunsray 17.12.2011 18:31:33

..

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415853)
Imi pare rau nu am inteles, daca puteti sa reformulati va rog.

Ma refeream la acele schimbari. Spovedania orala, adica cea de grup,(nu in particular , cum este acum) a existat la inceputurile exsitentei bisericii .
Iar , referitor la acea impartasanie, era oarecum "obligatorie", adica toti participantii se si impartaseau. Apoi au aparut canoane pentru impartasanie. Acele sinoade care s-au tot tinut, pentru a lua decizii noi au fost, nu? Nu s-au produs schimbari? eu sunt sigur ca da.
Si cei care au luat initiativa nu au fost eretici.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:03:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.