Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

ucenic 28.01.2012 00:43:16

Voi toti trei ma intrebati de dogme... eu vi-L arat pe Hristos! Voi imi puneti in spate sarcini grele, eu aleg jugul lui Hristos! Voi ma judecati si ma numiti sectar -desi nu ma cunoasteti- dar eu va cer sa priviti in inimile voastre si sa raspundeti: unde este Hristos in judecata voastra? V-am spus aceste lucruri acum, pentru ca ele sa nu fie mai tarziu un prilej de cadere pentru voi. Porunca Lui e clara: sa ne iubim unii pe altii! Fiti binecuvantati!

ucenic 28.01.2012 00:45:27

Draga Petru D. ...
Nu este nevoie. Cine are in el Duhul lui Hristos va sti daca vorbele mele sunt de la mine sau sunt din Cuvantul Sau.

Raoul 28.01.2012 00:51:41

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 425376)
Porunca Lui e clara: sa ne iubim unii pe altii! Fiti binecuvantati!

Da da,si marmota.... stii tu.

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 425374)
Ti au bagat in cap tone de citate rationale,te-au asmutit impotriva unor dogme, dar nu au cum sa ascunda puterea ce o vei simti in tine daca te vei impartasi cu Tainele Bisericii.

Banuiesc ca te referi la botezul ortodox,spovedanie,impartasanie... nu? Sau la ce Sfinte Taine?

ucenic 28.01.2012 00:58:00

Eu va zic "Pace voua!" si daca pe acest forum este un fiu al Pacii, Pacea va ramanea in inima aceea. Fiti binecuvantati!

ecaterina7 28.01.2012 01:09:28

Buna seara

ucenic, de ce citesti invataturi pe un site ortodox daca nu esti ortodox? eu nu as citi invataturi neortodoxe constienta fiind de lucrul acesta.
eu am in familie (prin alianta) un crestin dupa evanghelie si un adventist si n-am inteles niciodata de ce atunci cand discutam despre cele sfinte ei se aliaza impotriva mea, de multe ori am ajuns acasa si am plans, efectiv m-am luptat cu ei si in sufletul meu m-am simtit ranita. tot timpul incearca sa ma convinga ca nu e bine ce cred, imi dau citate din biblie, imi spun ca nu trebuie sa tin post, ca e importat ce scot din gura nu ce bag in gura. cititnd biblia imi dau seama ca sunt dezinformati sau cu buna stiinta retin doar ce le convine.

PetruD 28.01.2012 01:17:34

Nu imi place turnura pe care a luat-o discutia de pe thread.

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 425380)
Da da,si marmota.... stii tu.

Raoul, te sfatuiesc totusi sa nu vorbesti chiar asa ... Iarta-ma...

ecaterina7 28.01.2012 01:19:22

imi mai spun ca nu conteaza in ce Biserica mergi, dar pe de alta parte ei nu accepta preotii, spun ca L-au ucis pe Domnul Iisus, evident ca de ce ne inchinam la icoane. eu incerc sa evit discutiile pentru ca nu le pot schimba ideile, sunt foarte inversunati, ei sunt 'credinciosi' sau 'pocaiti' ca asa isi spun, pana la proba contrarie cand sunt 'oameni ca toti oamenii'.

intr-o zi s-au prezentat o femeie si-un barbat la usa, erau martori ai lui iehiva si incercau sa ma atraga in pacatele lor, le-am spus ca nu vreau sa primesc cartile lor desi insistau si ca eu de la Biserica Ortodoxa nu plec niciodata, normal ca a fost o discutie mai lunga, dar au plecat cu coada intre picioare.

Doamne ajuta!

ucenic 28.01.2012 01:20:58

Buna seara si tie "ecaterina7"

Acei ce-ti spun ca randuielile tale nu sunt bune cu ce sunt mai diferiti de cei ce-mi spun mie aici, pe acest forum ca ale lor sunt mai bune?

Dar pentru aceasta a murit Hristos??? Pentru atat si-a dat oare Fiul lui Dumnezeu viata? Sa ne piveasca pe noi cum dansam in cantecul celui rau? Nu vedeti cui facem jocul, cata vreme nu privim la Hristos si la dragostea Lui?

Sf.Ap.Pavel ne invata: "Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos, si pe El rastignit." (1Cor.2:2)

ecaterina7 28.01.2012 01:25:25

ucenic, nimeni nu te judeca, insa nu pot fi de acord cu tine. Biserica Ortodoxa este 'soborniceasca si apostoleasca'. celelalte 'biserici' care au aparut intre timp se trag tot din Biserica Ortodoxa sau Catolica, numai ca ei au rastalmacit biblia dupa cum au crezut ei. trebuie sa uram pacatul nu pacatosul si asa cum s-a spus si mai sus trebuie sa ne luptam pentru credinta noastra, adica sa-l iubim mai mult pe Dumnezeu decat pe aproapele.

Raoul 28.01.2012 01:25:45

Citat:

În prealabil postat de PetruD (Post 425383)
Raoul, te sfatuiesc totusi sa nu vorbesti chiar asa ... Iarta-ma...

Scuza-ma dar ma cam aprind cand vad cum sectarii incearca sa calce in picioare dreapta credinta crestin ortodoxa!

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:54:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.