Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Crestin sau Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15710)

catalin2 13.01.2014 09:24:43

Citat:

În prealabil postat de Karkkainen (Post 547597)
Poate că îți imaginezi că minți pentru o cauză nobilă dar asta e o vânare de vânt.

POate iti imaginezi ca nu avem admin si poti face prozelitism pe forum. Mai era un user, penticostalul, care a spus chiar el ca incerca prin mesaje private sa converteasca pe cei mai slabi in credinta.

DragosP 13.01.2014 09:42:07

Oare care-i fenomenul de (aproape) la fiecare început de an ne năpădesc sectarii? :39:

AlinB 13.01.2014 10:52:58

Poate cum se schimba anul, cauta si ei o schimbare... :)

AlinB 13.01.2014 10:54:03

Citat:

În prealabil postat de Karkkainen (Post 547598)
Mulți îți vor spune "ai înebunit, te-ai dus la sectari". Este reacția standard despre care vorbește și Biblia: "Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește." 1 Corinteni 2:14

Toți următorii lui Hristos au trecut pe aici. De aceea zice apostolul: "De altfel, toți cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus vor fi prigoniți." 2 Timotei 3:12

Da' la aia cu sectarismul = pacat de moarte, ai ajuns?

19. Iar faptele trupului sunt cunoscute, și ele sunt: adulter, desfrânare, necurăție, destrăbălare,
20. Închinare la idoli, fermecătorie, vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, eresuri,
21. Pizmuiri, ucideri, beții, chefuri și cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am și spus, că cei ce fac unele ca acestea nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.

Galateni cap.5

AlinB 13.01.2014 10:59:33

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547596)
Ei spun ca se vorbeste fragmente din alte limbi, dar cele care nu le pot incadra nicaieri, le numesc limbi ingeresti care se pot talmaci.

Pai sa puna doi "traducatori" diferiti sa traduca independent si fara sa stie unul de altul o astfel de "limba ingereasca" si sa vezi pe urma care e adevarul..

AlinB 13.01.2014 11:12:33

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547418)
Inca un fenomen pe care nu il inteleg la ei este - proorociile. Mai vorbeste Dumnezeu in zilele noastre prin prooroci ? Sunt aceste lucruri de la Dumnezeu sau nu ?

Ce se intampla la ei, categoric nu sunt de la Dumnezeu.
Fiind rupti de Biserica, nu au harul si darurile Duhului Sfant.
Mai mult, ca propovaduitori ai ratacirii nu este exclus ca cel putin unii dintre ei sa se afle sub influenta duhurilor rele.

Penticostalii de la noi au aparente relativ ok, dar sa vezi pe aia din occident unde au ajuns..

Nu cred ca un crestin ar trebui sa se dea in vant dupa prorocii.
Dumnezeu ii da personal raspunsurile de care are nevoie pentru viata lui duhovniceasca daca le cauta cu pocainta si o inima deschisa.

Aveam pe aici un fost penticostal, putea sa-ti povesteasca mai mult despre falsi lor proroci la care se duceau oameni gramada.

Acum esti in Romania sau......?
Nu exista pe acolo o biserica ortodoxa unde sa poti ajunge?

AlinB 13.01.2014 11:17:11

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547419)
Nu pot spune eu dupa cele vazute si intamplate printre randurile lor ca nu il au pe Dumnezeu; Este acelasi Dumnezeu, nu poate fi altul, au bibilia crestina in centru de referinta, nu mai exista alt Dumnezeu. Diferita este doar forma de inchinare.

Daca ai sa incerci sa cunosti lucrurile mai in profunzime, ai sa-ti dai seama ca nu e atat de simplu.
Toti se ascund dupa Biblie, intrebarea care poti sa ti-o pui ar fi: care e legatura lor cu inceputurile crestinismului?

Unde erau inaintasii lor acum 300 ani sau 500 sau 1000 sau 1500 in istoria crestinismului?
Nicaieri.

anita 13.01.2014 14:30:58

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547315)
Nu este deloc o simpla baie sau spalare pe cap, Ei cred ca abia in momentul botezului incepe adevarata pocainta, prin botez ei spun ca se imbraca cu Hristos si declara razboi lui satan.
Botezul la ei este foarte minutios, si cu o mare insemnatate, exista o perioada de timp prin care candidatii se "pregatesc" pentru botez, in timpul de pregatire sunt invatati, informati despre viata de "dupa botez", cum trebuie sa traiasca, etc(nu am ajuns pana acolo - inca).
Prin urmare nu este un eveniment lipsit de importanta, asa cum spui tu.

Pana la botez traiesc altfel ?

anita 13.01.2014 14:39:57

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 547317)
Nu zice in Biblie "neoprotestanti".

Dar unu lucru foarte important este ca ei nu ii urasc pe "ceilalti" asa cum ii uram si ii blestemam noi ortodocsii. Aici nu ma poti contrazice! Nu incerc sa ii pun in lumina pozitiva pe nedrept.

Noi ortodocsii, urmasi ai lui Hristos cu istorie lunga si multi cu multi martiri dea lungul timpului , cum am mai zis, zicem ca Dumnezeu este numai la noi si atat. La noi e mai putin cu rugaciunile, cu cantarile, cu trairea propriu-zisa pentru Hristos.

Vedeti voi, noi ne impartim dupa religii aici jos, dar nu si la Dumnezeu e la fel. El ne imparte dupa roade zice undeva in sfintele scripturi; Daca credinta si botezul le avem si noi si ei atunci nu inseamna ca TOTI crestinii vor in imparatie lui Dumnezeu ???

Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne faca sa intelegem ca trebuie sa iubim pe aproapele nostru !

Sa stii ca ortodocsii care merg la biserica si se spovedesc nu urasc asa cum spui tu.
O fi valabil pt cei care au numai botezul.
Dar de unde stii ca ei nu urasc ,de unde stii ce e in sufletul lor ?
Iti apreciez delicatetea sufleteasca de a vedea numai binele in sufletul oamenilor ,fie ei si sectanti.
Pe de alta parte eu nu m-as obosi sa fac atatea comparatii ci mai degraba as cauta mantuirea pe care nu o gasesti la sectanti ,ei neavand taina sfintei spovedanii cand Hristos sta tainic langa penitent si ii iarta greselile marturisite la preot.

AlinB 13.01.2014 15:24:54

Am cunoscut si eu neoprotestanti care la adunare erau lapte si miere, in special fata de straini, dar in afara..nu ti-ai fi dorit sa le fii prieten.

Sunt si altii care sunt oameni in toate situatiile dar asta cred ca tine mai degraba de temperament, caracter, educatie, nu de religia lor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:33:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.