AlinB |
01.04.2013 21:56:36 |
Citat:
În prealabil postat de lore86
(Post 513111)
Acum treaba cu milostenia: daca fratele meu, catolic fiind a avut bucuria sa imi dea o bucata de carne, cum a putea s-o refuz? Cum as putea sa-i refuz milostenia?
|
Este si un soi de bucurie neghioaba, care tine cont doar de propria persoana si deloc de cel de langa el.
Pai ce o fi in capul lui cand face astfel de daruri?
Nu stie ca cel de langa el tine post? Pai atunci sa-l informam, cu buna cuviinta desigur, daca e un om simtit, n-are de ce sa se supere.
Daca sunt alte motive, mai putin scuzabile, atunci cu atat mai mult n-are de ce sa-i pice rau "agiornamentul" informational.
Citat:
Daca nu o consum, ca la noi e post, cu siguranta o pot da mai departe vre-un sarman inghetat ce rataceste hoinar pe strazi.Asadar, nu il supar nici pe fratele meu catolic, si hranesc si un flamand.
|
Si de ce sa caut eu un catolic flamand si sa nu caute el unul, lasandu-l totodata in ignoranta vizavi de cum sta treaba cu postul la ortodocsi?
Citat:
Acum, daca un ateu ar vrea sa faca si el o milostenie ce ati face? L-ati refuza doar ca e ateu si nu are acelasi convingeri religioase?
|
Ateii NU fac milostenie.
Sau in orice caz, in cazuri rarisime cand fac, isi canaresc mai bine faptele decat o fac multi credinciosi.
Adica nu da vecinului indestulat "milostenie" ci da la unul care dupa cum zice vorba, chiar ii plangi de mila.
Citat:
Aici nu discutam de dogme, ci discutam de faptul de a fi om. De a te comporta omeneste fata de fratele tau, asa incat sa nu il ranesti.
|
Pai daca faptul ca ortodoxul tine post il raneste, nu e problema ortodoxului, ci e problema lui - el este cel ingust la minte.
Citat:
Hristos al meu a inviat odata ptr todeauna, zdrobind puterea iadului.
Asadar, consider ca nu gresesc daca zic "Hristos a inviat!"
|
Pai e ok daca daca dai nas in nas cu un catolic care te "provoaca" la un "Hristos a inviat", dar forumul e altceva si mai ales daca tu ortodox ai initiativa, e o problema. Nu extrem de grava, dar pe undeva este.
|