Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Suflete dorit (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1657)

maria55 02.06.2007 18:37:30

Draga ica ,

ma bucur ,ai gasit o rugaciune asa de frumoasa !
Nu santem la capitolul spovedit , dar sa stii ca Parintele mi-a spus ca orice cuvant marturisit isi pierde puterea distrugatoare sau de vrajba .

Asa ca sa nu dejnadajduim , sa le marturisim ! E mai rau cand nu ne aducem aminte .
Atunci le spunem la gramada . Sa ne ierte Dumnezeu !

Cu drag
maria

maria55 02.06.2007 21:14:03

Ziua s´oncepi cu o fapta buna
mi-a spus mama cu ani in urma !

Deci m-am sculat
Si de fapta m-am intrebat ?
Ce sa fac pentru sufletul meu
Sa-i placa si lui Dumnezeu ?

Am gasit , am doua paltoane .
Unul il tin ,altul il dau de pomana .
Mai citesc umor ,ma uit la televizor ,
Eventual ma mai plimb un pic ,
Apoi ma culc , sant obosit
Ziua s-a ispravit .

Abia am atipit si mi s-a soptit :

-Vezi ca nu esti mantuit
Toata ziua ai lenevit !

Of , de unde stie el
Ingerasul meu ?
Las` c-ajung si eu odat`
Sa-i bat pe altii la cap!

Totusi are dreptate ,n-am facut nimic
Sant numai insalat ,cam ciudat,
Nici efort ,nici nu m-am lipsit ,
Cu nimic nu m-am pagubit .

Maine fac cumva... !

De dimineata caut ceva
Ce-asi putea lucra ?
A ! Am vazut ce-i de facut .
Ajut un batran , nu poate peste drum.
Bucuria a venit , fapta s-a ispravit.

Acelasi glas rostind :

-Vezi ca nu esti mantuit
Iar ai lenevit !

Nici acum nu-i bine ,vai de mine?

Mi-am adus aminte :
S-a zis sa ne "rastignim " trupul .
Nu pe cruce , dar sa-l punem de putem
La munca si sa nu-l rasfatam !

Ma scol si sap in gradina .
Nu stiu de trebuie , dar scap de vina .
Sotia ma chiama in ajutor
Nu merge ,sant ascultator .
Sap de zor , vreau un locsor
Sus in rai ...dar nu-i usor .

Ingerasul cel sfatos :

-N-ai nici un folos
Pe toate le-ai intors pe dos !

-Cum nici acum ,nimic bun n-am ispravit ?
El
- Daca n-ai dragoste n-ai nimic !

Ma duc dimineata la servici ,
Primul , sa-i salut pe toti
Le fac ceai ,le fac cafea
Poate ma voi castiga .
Unii sant posomorati ,
Nici nu ma baga-n seama sant adormiti !
Ce oameni rai , nerecunoscatori ,
Eu in locul lor..........!

-N-ai facut nimic
Numai ai pagubit
Ai judecat,
Ce pacat !

Nu mai stiu , ma uit mirat la cer si zic
Doamne orice asi face nu realizez nimic !

Nici n-am terminat ,
Ingerasul cel ciudat :

-N-a vezi acum te-ai desteptat !

-Nimic fara Dumnezeu ,
Chiama-L in ajutorul tau !
Cu El nu vei regreta
Ziua care´o vei afla !

Orice ai face oricat de bun esti ,
Daca nici "Tatal nostru" nu izbutesti
Cam greu te mantuiesti !

Un "stop" de rugaciune ,
O mica plecaciune !
Si toate cu folos
Pentru Hristos !

cu drag
maria

maria55 02.06.2007 22:41:53

E sambata seara ,
Grijile zilei s-au dus ,
Hai sa ne gandim un pic
La cele de mai jos !

Daca maine vom sta , in Fata Sa ,
Si ne-ar intreba :

......... - Ati facut tot ce-ati putut pentru Evanghelia Mea ?.........

Ce vei raspunde drag crestin ?

De esti mic sau mare,
In Biserica santem toti madulare .

Fiecare avem de dat un raspuns .
Sa ne gandim la tot ce facem ,
La fiecare gest , la fiecare cuvant .
Felul cum vorbesc ,ma port sau mananc.....
Toate ar trebui sa-L marturiseasca pe Hristos !

Sa ne luam un pic de ragaz ,
Sa ne gandim la acest "suflet" plapand si sarman
Pentru care El a intins Mainile pe Cruce !

Nici un efort sa nu fie pentru mine ,
Totul pentru El , pentru Evanghelie !

Nici nu mai scriu ,
Atat sant de trist si pustiu !
Tristete ziditoare ,
Am facut cele bune oare ?

Macar de acum inainte
Sa avem grija , de cuvintele sfinte ..................!

cu drag si durere
maria

icamilin 03.06.2007 01:23:19

Citat:

În prealabil postat de maria55
Draga ica ,

ma bucur ,ai gasit o rugaciune asa de frumoasa !
Nu santem la capitolul spovedit , dar sa stii ca Parintele mi-a spus ca orice cuvant marturisit isi pierde puterea distrugatoare sau de vrajba .

Asa ca sa nu dejnadajduim , sa le marturisim ! E mai rau cand nu ne aducem aminte .
Atunci le spunem la gramada . Sa ne ierte Dumnezeu !

Cu drag
maria

Ma bucur sa ne intilnim din nou pe "forum", am citit tot ce ai postat,sunt tare frumose versurile, cu multe invataminte, trebuie doar sa le si aplicam, nu numai sa le citim, sa le stim. Ce frumos zici : " Ce sa fac pentru sufletul meu, Sa-i placa si lui Dumnezeu ", da e o intrebare foarte pertinenta. Pai ce sa facem? SA FIM MAI BUNI,MAI SMERITI, MAI CU CREDINTA, SA NE AJUTAM LA NEVOIE FARA A ASTEPTA CEVA IN SCHIMB, as putea enumera multe, multe alte fapte bune pe care le asteapta bunul Dumnezeu de la noi, cei care incercam pe cat ne sta in putinta a face ceea ce-i placut lui Dumnezeu. Maria draga, am sa mai scriu si eu niste strofe dintr-un cantec " CU TOT INTREGUL MEU AMAR "

Cu tot intregul meu amar
Cu muntii de suspine
Cu plansul fara de hotar
Iisuse vin la tine.

Primeste-ma cum sunt
Cu multele gresale
Si spala-ma Iisuse sfant
Prin jerfta crucii tale.

Sunt pacatos, sunt vinovat
Sunt plin de fapte rele
Dar vin Iisuse indurerat
Sub crucea ta cu ele.

Sub cruce-ti in genunchi, cait
Cu lacrime amare
Iti cer Iisuse prea iubit
A sangelui iertare.

Primeste-mi toata viata mea
Si-n slujba ta o pune
Ca la sfarsit sa poti afla
In ea doar roade bune.

Primeste-mi Doamne viata mea
Facuta jerfa tie,
M-ai mantuit prin jerfa ta
Al tau sunt pe vecie.
Cu mult drag, icamilin

maria55 03.06.2007 22:24:13

................................Din predica Duminicii tuturor Sfintilor !

Toti ne-am invatat ,
Avem un Dumnezeu minunat !
Ne tot cearta si ne iarta ,
Noi picam si iar ne sculam ,
Ne lasa sa gresim si sa nu-L iubim,
Tot mereu are rabdare ,
Pana in Ziua cea Mare !

Dar astazi a fost raspicat ,
Glasul I L-am ascultat !
De ziua tuturor celor ce s-au sfintit
Ne-a marturisit ca nu-i de glumit :

Cine de El fuge in aceasta pribegie
Nu va avea parte de Marea Bucurie !
Cine nu-L marturiseste
Si de Numele Lui se fereste ,
Va fi pagubit
De ingeri parasit .
Nici in cer la Tatal Sfant
Nu va avea Acoperamant .

Pentru ca Iisus Hristos candva ,
De el sa va lepada
In fata Celui Mare
In clipa hotaratoare
Pentru viata viitoare .

Asa sta scris ,
In Evanghelie si nu-i de vis :

.................................".Toate vor trece ,
..................................Numai cuvintele Mele, nu !"

Asa ca dragul meu frate
Cerceteaza-le pe toate !
Sa-ti fie spre zidire
In drum spre Imparatie !

Amin !

cu drag
maria

Va_iubesc 03.06.2007 23:13:17

Citat:

În prealabil postat de icamilin
Am citit si citesc multe carti cumparate din manastiri, din Sfanta Scriptura nu am timp sa citesc,dar ascult cu sufletul la gura evanghelia in timpul Sfintei Litughii, citesc " Din Vietile Sfintilor " si mai nou, fiindca noaptea e liniste si nu ma mai striga nepoteii, copii sau sotul, intru pe Net si ascult predici, conferinte sau muzica religioasa.

Draga "icamilin",

Bine ai venit printre noi! Eu sunt nepriceputa la capitolul poezie, asa ca n-am ce sa scriu. Totusi doream sa-ti spun numai un cuvintel care sper sa nu te supere. E ce simt eu. Spui ca nu citesti din Sf. Scriptura ca n-ai timp, dar citesti alte carti. Sf. Scriptura e cartea cartilor, cu ea trebuie inceput. E foarte important sa o citesti. Citeste putin cate putin, 2-3 capitole pe zi, nu mai mult. Sau macar unul. Iar daca noaptea te trezesti, bine ar fi sa poti folosi timpul pentru rugaciune. Macar o parte din el. Cred ca te-ar implini altfel niste momente de dialog cu Dumnezeu, comparativ cu ascultarea predicilor si conferintelor. Dumnezeu nu ne va intreba ce conferinte am ascultat, dar cred ca ne va intreba de ce n-am vorbit cu El.
Sper sa avem toti raspuns bun la intrebarea asta!

Elena

icamilin 04.06.2007 00:49:15

Elena draga, nu ma supar pentru sfatul dat, mai ales ca mi l-ai dat cu duhul blandetii. Stiu, ai dreptate ca ar fi trebuit sa incep a citi prima data Sfanta Scriptura,( la inceputul apropierii mele de Dumnezeu, citind din Sfanta Scriptura mi se parea greoaie) dar mergand pe la manastiri mi-am cumparat tot felul de carti din care incet, incet am invatat sa ma aproprii cat mai mult de bunul Dumnezeu. MI-am cumparat Psaltirea, Ceaslovul, Acatistierul, Din Vietile Sfintilor ,carti de rugaciune si diverse carti. Am sa incerc sa ascult de sfatul dat, noaptea nu prea pot sa dorm si voi citi (probabil acum voi privi cu alti ochi si voi intelege ceea ce voi citi),aveam nevoie de un imbold, simteam ca mai am multe de facut si nu stiam cu ce sa incep. Nu-i de loc intamplatoare intrarea mea pe forum,
citesc multe topicuri si trag invataminte. DA, voi incepe sa citesc Sfanta Scriptura ! DOANE AJUTA_NE ! si-ti multumesc Elena pentru imbold.

Va_iubesc 04.06.2007 10:41:22

Citat:

În prealabil postat de icamilin
Elena draga, nu ma supar pentru sfatul dat, mai ales ca mi l-ai dat cu duhul blandetii. Stiu, ai dreptate ca ar fi trebuit sa incep a citi prima data Sfanta Scriptura,( la inceputul apropierii mele de Dumnezeu, citind din Sfanta Scriptura mi se parea greoaie) dar mergand pe la manastiri mi-am cumparat tot felul de carti din care incet, incet am invatat sa ma aproprii cat mai mult de bunul Dumnezeu. MI-am cumparat Psaltirea, Ceaslovul, Acatistierul, Din Vietile Sfintilor ,carti de rugaciune si diverse carti.

Draga mea,

Sa stii ca si mie mi s-a parut "greoaie" Sfanta Scriptura la inceput, fiindca incepusem cu Vechiul Testament. Cred ca e bine sa gusti putin din Noul Testament si apoi vei dori sa citesti si Vechiul ca sa vezi cum s-a ajuns pana aici si sa vezi cum tot ce s-a scris in Vechiul s-a implinit prin venirea lui Hristos.

Daca as fi inceput sa citesc acum Sfanta Scriptura, n-as citi la rand, ci as incepe cu Evanghelia dupa Luca, fiindca e o prezentare foarte simpla, in stil de poveste a celor intamplate. Apoi as citi Evanghelia dupa Ioan, care este o explicatie putin metaforica a venirii Mantuitorului. M-as opri la Cap. 13 din Prima Epistola catre Corinteni a Sf. Ap. Pavel, apoi as citi Epistola catre Galateni, cea catre Efeseni, catre Filipeni ale Sf. Ap. Pavel si apoi Epistola soborniceasca a Sf. Ap. Iacov, Intaia Epistola soborniceasca a Sf. Ap. Ioan, etc. Si dupa toate acestea, m-as duce spre Vechiul Testament. Dar nu inainte. Vezi si tu ce "strategie" preferi.

Eu mai si subliniez anumite pasaje pe care doresc sa le recitesc mai des. Vezi si tu cum ti se pare mai folositor pentru tine. Si nu uita ca scopul nu e cantitatea, ci calitatea. Adica o citire cu o problematizare continua legata de tine, ceva de genul: "Eu cum ar trebui sa traiesc aceasta? Eu cum ar trebui sa aplic acest lucru in viata mea? Eu cine sunt din scena aceasta: fariseul, vamesul? sau din alta scena: Marta, Maria? sau din alta: talharul din stanga sau cel din dreapta sau ma identific cu Hristos? sau din alta: fiul risipitor, fiul nerisipitor sau aproape am iubirea Tatalui?" sau din alta: "femeia desfranata, iudeii care arunca cu pietre, batranii care se retrag cunoscandu-si pacatele sau Hristos iubitor si iertator?" Mereu trebuie sa ne intrebam unde suntem si sa ne comparam cu Exemplul Hristos. Eu sunt departe de acest Exemplu, dar cel putin vad distanta mare pana acolo. E mai grav cand traim in indiferenta si nu stim cine suntem si unde ne aflam.

Domnul sa ne ajute sa ne identificam pe zi ce trece mai mult cu Hristos! Spunea Mitropolitul Antonie de Suroj ca pentru a purta un dialog cu Dumnezeu trebuie sa ai ceva in comun cu El, adica sa ne insusim treptat, treptat din caracteristicile Lui. Cele mai importante as zice ca sunt iertarea, iubirea si smerenia. Dar e cale lunga, lunga, lunga...

Elena

icamilin 05.06.2007 03:23:41

Draga Elena, am listat pe calculator Evanghelia dupa Luca ( 24 capitole )si m-am apucat sa citesc, asa cum mi-ai sugerat tu: 2-3 capitole pe zi. Citind primul capitol si al doilea, am senzatia ca retraiesc filmele pe care le-am vazut in ultimii ani de dupa Revolutie. Cine ma poate indruma, de unde as putea cumpara SFANTA SCRITURA tiparita cu litere mai mari???
Voi citi cu mult drag, daca scrisul ar fi mai mare ( listarea pe calculator e cu scriere marunta ). Am avut Biblie primita de la crestini baptisti, insa preotul duhovnic, mi-a sugerat sa caut Biblie tiparita cu binecuvantarea Prea Sfintitului... Episcopul............., asa ca in acest moment ma bucur de existenta pe acest site a " BIBLIEI ONLINE " . Intradevar , din tot ce am citit in ultimii ani incoace, ma regasesc in multe ipostaze, chiar imi pun intrebarea formulata de tine : " Eu cum ar trebui sa aplic acest lucru in viata mea? Eu cine sunt din scena aceasta? " Doamne cat de mult ne iubeste bunul Dumnezeu si ne rasplateste pe fiecare dupa credinta . Am primit o iconita de la manastire pe care scrie asa:

"Inainte de a-ti trimite Crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Sai cei preafrumosi, a examinat-o cu dreptatea Sa neajunsa, a incalzit-o in inima Sa cea plina de iubire, a cantarit-o in mainile Sale pline de afectiune, ca nu cumva sa fie mai grea decat o poti duce.
Si dupa ce a masurat curajul tau, a binecuvantat-o si ti-a pus-o pe umeri. Deci o poti duce. Tine-o bine si urca de pe Golgota spre Inviere ! " DOAMNE AJUTA-NE ! icamilin

Silviu 05.06.2007 03:52:18

Frumoase poezii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:35:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.