Florin-Ionut |
11.07.2013 18:29:31 |
Citat:
În prealabil postat de Annyta
(Post 526110)
Bună dimineața,
Mi s-a recomandat să mănânc grâu încolțit (într-o anumită combinație cu diverse semințe și polen) și am probleme cu încolțirea grâului.
Cel mai probabil am cumpărat grâu prea vechi.
Rețeta recomandată este să îl țin 24 h într-un castron acoperit cu apă, apoi îl scot în strecurătoare și îl ud la 4-6 h, până încolțește. Dar durează mai mult de 3 zile și nu încolțește tot uniform. Prima recoltă a fost neașteptat de gustoasă (cred că am ținut-o mai multe zile), dar pe a doua am atacat-o prea repede, se pare (nu toate boabele au muguraș), și e mai ciudată.
Voi ce experiență aveți în acest sens?
În cât timp obțineți grâul încolțit? Și câte zile mâncați din el? Mie mi s-a spus să îl consum în doar două zile. Oare este dăunător să fie de alaltăieri? Dar dacă nu este bine încolțit?
Aștept să merg la țară să iau grâu de anul acesta. Dar până atunci? Pe acesta l-am luat de la Plafar, fiind și bio, dar...
Mulțumesc și o zi bună!
|
Salut Annyta,
Cam asta ar fi rețeta, dar nu prea am experiență în încolțit semințe... Poate în viitor voi mai încerca. Dintre toate, quinoa încolțește cel mai repede, în cîteva ore.
Totuși cine ți-a recomandat să mănînci grîu încolțit? Din cîte am înțeles, omnivorii nu prea au voie să consume așa ceva și vegetarienii (veganii) abia după vreo 2 ani de mîncare exclusiv vegetală. Asta din cauză că mîncarea despre care vorbim are factor de creștere foarte mare și favorizează dezvoltarea tumorilor care sînt în fază incipientă sau avansată, accelerînd cancerul. Deci semințele încolțite sînt excelente, dar pentru oamenii sănătoși! :)
Cam din același motiv nu e voie să consumi lapte de vacă, tot din cauza factorului de creștere mare, dar nu atît de mare ca la semințele încolțite.
Caută și tu pe net discuții, vorbește cu nutriționiștii, interesează-te în continuare și ia o decizie dacă e bine sau nu, în cazul tău, să mănînci așa ceva.
|