![]() |
http://www.punctecardinale.ro/aug_2005/aug_2005_8.html
PATIMILE BISERICII ORTODOXE DE STIL VECHI |
Citat:
Info depsre miscarea Raskolnicilor de pe Wikipedia este valabila |
Da, multumesc, cozia. Am vazut si eu dupa aceea. Romania a adoptat calendarul Gregorian abia in 1919, iar BOR in 1924.
|
Asa se lucreaza acum. Mai intii politicienii ne-au vindut americanilor care au grija sa ne minjim cu singe NEVINOVAT pina la git in razboaiele ILEGALE din orientul mijlociu pentru a fi cu/ca ei in viata profana iar acum prin incercarea de ecumenizare-catolicizare a romanului sa ne murdarim si prin Traditie si credinta unind soartele noastre si religiile noastre cu criminalii de care vorbesti : Inchizitia in primul rind, complet rupta de Ortodoxie(absolut nici o legatura) si Cruciadele de care e bine sa te informezi mergind si la Venetia. Cei de acolo au cunosut situatia mai indeaproape. De acolo plecau cu corabiile cu hoardele de "credinciosi" catolici ca "sa lupte" pentru "crucea lui Hristos". Poti vedea si in scenele inregistrate in mozaicul de la St. Marco...gasti de gainari, golani , derbedei, hoti si tilhari, oportunisti care plecau de fapt la furat de moaste si alte bogatii dupa care se puneau pe facut afaceri. Nici nu ajungeau prea departe ca se plictiseau si se intorceau cu ce pradau. Astea sunt adevaratele si glorioasele "cruciade" si adevarata fata a Papei si de la el si "prestigiul" lui ni se trage si noua neincrederea pe care o au multi in Biserica
|
Nu va ceda papa niciodata! Va trebui sa cedam noi! De nu ne va vinde catolnicilor cum spunea parintele de la Sihastria Raraului!+
|
Ororile Inchizitiei au fost mult exagerate de protestanti, din motive lesne de inteles. Mai tarziu, povestea a fost preluata si umflata de Hollywoodul iudeo-protestant. Inchizitia a ars mult mai putine vrajitoare decat autoritatile laice si decat protestantii. Inchizitorii erau oameni instruiti iar inchisorile Inchizitiei erau mult mai umane decat celelalte din Evul Mediu. Detinutii de drept comun strigau blasfemii prin inchisori, in speranta de a fi transferati in inchisori ale Inchizitiei.
|
""Nu știți? N-ați auzit? Nu vi s-a făcut cunoscut de la început? Nu v-ați gândit niciodată la întemeierea pământului? El sade deasupra cercului pământului..." [Isaia 40:21-22].
Cuvântul de aici, "cerc" este în ebraică cuvântul "sferă". Pe vremea când știința era mai mult o superstiție, o carte veche acum de aproximativ 2.500 de ani, sulul profetului Isaia, ne demonstrează că se putea cunoaște că pământul era rotund!" acesta este un fragment dintr-un articol crestin despre Biblie...dar eu nu inteleg un lucru:in trecut oamenii care sustineau ca pamantul e round erau condamnati de inchizitie si arsi pe rug...acum, cand toata lumea stie ca pamantul e rotund vine si biserica de colo si zice ca nu stiu care cuvant din Biblie inseamna "sfera" si ca tot Biblia are dreptate:dozingoff:.poi bine, bine, dar de ce nu si-au dat seama de asta cand omorau oameni? :angry: e corect asa ceva?pe mine chiar ma deranjeaza ca biserica accepta descoperirile stiintei numai cand si cum vrea ea...:| |
da oni ai dreptate
|
Da, stiam ca este vorba despre biserica catolica:p, dar pana la urma religia catolica este numita si "universala", deci nu stiu daca putem sa ii ignoram importanta si sa spunem ca numai noi detinem adevarul...desi eu personal nu sunt de acord in primul rand cu infailibilitatea papala, dar aici e vb de interese politice etc.Oricum, catolica sau nu, este crestina si sustine ca scrie in Biblie ceea ce s-au straduit oamenii de stiinta sa afle de atata timp, dar daca acesti oameni de stiinta spun ca Pamantul nu putea sa apara inaintea Soarelui, gata, nu ii mai baga in seama,sunt in "ratacire", sunt inselati de diavol:dozingoff:.Aaaa...si nu avem noi de unde sa stim daca nu cumva si biserica ortodoxa era de acord ca cea catolica ca Pamantul e plat si ca cei care spun altfel trebuie pedepsiti...insa catolicii aveau si puterea sa ii judece si sa ii condamne;)
|
BC nici macar crestina nu mai e... de fapt, nici Biserica nu mai e... dar ii spunem asa pt ca asa s-a obisnuit lumea s-o numeasca, dar noi, ortodocsii, stim ca in realitate nu exista decat o Biserica si, implicit, o Biserica Crestina. dar intram in alte amanunte.
1. nu este corect sa-i ceri explicatii lui x pt ce a facut y. 2. nu stiu ce credeau unii ortodocsi, la vremea aceea, despre forma Pamantului, dar de un lucru sunt sigura: nu dorea pedepsirea nimanui... si MAI ALES nu dorea moartea nimanui! si daca nu ai priceput lucrul acesta pana acum... fara suparare, dar mai documenteaza-te... poate asa intelegi si care-i treaba cu detinerea adevarului... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:38:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.