![]() |
Citat:
|
Sunt multe care incearca si se sacrifica pe ele ca sa fie bine, poate, poate isi da seama barbtul ca nu e in regula, dar nu intotdeauna funtioneaza.
Chiar sunt cazuri (nu zic ca-s multe) in care daca femeia nu se impune, familia se destrama, sunt cazuri in care daca femeia nu il reclama pe barbat la politie, pot ajunge la spital tot membrii femiliei, sau mai rau; sunt cazuri in care daca lasi dup barbat te trezesti in strada... N-or fi multe cazurile astea, dar exista, iar in cazurile astea femeia nu poate sta supusa si linistita si a priveasca cum totul se destrama... Si inca mai sunt si femei supuse, creddincioasa, mame in primul rand care se comporta exact cum spune si Sf. Scriptura. Cum exista oameni mai pacatosi si altii nu cu multe pacate, asa exista si oameni credinciosi, necredinciosi, sau cu credinta mai putina, oamenii sunt diferiti, e aici si toate schimbarile. N-o sa apuc nici eu, nici nimeni savedem o societate perfecta, asa cum ar vrea si Dumnezeu si cum ne-am dori si noi; n-o sa se poata. Mie imi place in casa sa fie discutii, si sa rezolvam problemele impreuna; pana si cumparaturile le fac dupa ce ma consult cu sotul, desi mi-a zis de n ori ca eu stiu mai bine ce e nevoie, ca ma ocup mi mult decat el cu ceea ce tine de bucatarie si casa. Mie asa mi se pare normal. Nici unul din soti sa nu ia decizii de o importanta majora fara sa se consulte in prealabil cu celalalt. Intr-un cuplu/femilie, inainte de copii, sunt 2 persoane adulte si responsabile, nu una singura. |
Hehe
@Mihnea Dragomir...
Da, asa mi-a venit sa ma exprim in momentul cand am postat...inspiratie la cafea. Probabil o sa ma apuc sa las ceva posteritatii, dar astept intelepcinea firelor albe de par...:P Scuze de off-topic. Continuati cu Eva zilelor noastre :P |
@Corina.Nu va fi o lumea perfecta pana in Imparatie,nu a fost niciodata perfecta,nici macar in Eden,pentru ca e existat posibilitatea erorii.Multi idealizeaza comunitatile crestine din timpurile apostolice dar daca va uitati cu atentie in scrierile timpului veti vedea ca nu erau deloc perfecti sau scutiti de probleme.Unele dintre probleme chiar foarte actuale as spune :) Nimeni nu spune ca femeia ar trebui sa devina un sac de box pentru diversi psihopati,exista legi care o protejeaza.Dar,in limitele posibilitatilor,poate incerca si ea sa fie ceea ce ar trebui sa fie.Si multe chiar reusesc asta la fel cum multe altele esueaza sa fie asta,din diverse cauze.Valabil si in cazul nostru si de aici se deschid doua drumuri:drumul acuzelor/victimizarii sau drumul constientizarii si al stradaniei.Femeia moderna traiesti intr-un alt context social,si cu alte sanse,decat femeile din timpurile biblice,asta este o realitate.Asta insa nu anuleaza invatatura biblica ci invita la redescoperirea eternei ei validitati indiferent de context.Este un drum frumos pe care-l putem parcurge impreuna...daca tot am fugit impreuna din Eden :)
Luati o foaie de hartie,cand aveti timp,si imparti foaia in doua coloane.Una dedicata barbatului si alta femeii.Treceti in fiecare coloana modelul(caracteristicile)de femeie si barbat(dpdv crestin),cum sunt ei descrisi in Noul Testament.La final analizati putin separat si apoi impreuna.Va asigur>va fi o imagine foarte interesanta,cu multe invataminte pe cale de consecinta.Numai bine va doresc,o zi buna in continuare. |
Citat:
|
@Corinusa Legat de ce ai spus despre violenta domestica. E vorba despre cei casatoriti sau despre cei care stau in concubinaj? E important, ptr. ca astazi se pune o imagine violenta asupra familiei. Pe statistici(nu romanesti, dar nu cred ca e mare diferenta), violenta domestica in concubinaj este de 6 ori mai mare decat violenta domestica in casatorie. Apoi, sa nu uitam ca e vorba de familia ortodoxa, crestina. Cati dintre cei care isi bat copiii si nevestele merg la Biserica si tin toata randuiala? Cate din femeile care sunt batute au facut avort? Sau credem ca avortul nu aduce necaz?
In mare, in Romania nu se face mai nimic cand vine vb. de violenta in familie. Femeia nu este protejata. In Vest daca anunti politia ca te-a batut sotul vine si il leaga, nu mai stau la povesti. In Romania nu e asa, ba femeia mai primeste inca o portie de bataie ptr. ca s-a dus la politie. Aici e si vina astora care fac legile si a celora care o aplica. Daca barbatul ar stii nu doar de la Biserica, ci si de la lege ca nu e bine sa iti bati sotia si copiii, atunci cu siguranta nu ar mai fi asa de dese cazurile. Postez ce a spus Parintele Tanase, cel care se ocupa cu copiii din Valea Plopului, cel care a infiintat Pro-Vita si cel care are ca preocupare familia ortodoxa, familia romaneasca. din Sotul ideal, Sotia ideala de Pr Nicolae Tanase Editura Anastasis [...] Ne punem întrebarea: pentru noi ce este familia? Pe soț și pe soție i-a unit Dumnezeu în căsătorie? Pentru noi familia este prezența Sfintei Treimi: Tatăl, Fixai și Duhul Sfânt în lume? Pentru noi lipsa copilului este o neîmplinire, ca reprezentare numai, a ceea ce noi suntem datori să recunoaș*tem că suntem? Sau cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Taina aceasta mare este în Hristos și în Biserică” răsună în inimile noastre? înțeleg soțiile că reprezintă Biserica? Atunci când suntem soți înțelegem că reprezentăm pe Hristos? Soțiile în*țeleg că este Hristos, capul Bisericii? înțelegele că sunt create din coasta lui Hristos? Căci Biserica, în chip nevăzut, a luat naștere din coasta lui Hristos prin vărsarea Sângelui pe Cruce, iar în chip văzut la Rusalii. înțeleg că este Hristos capul lor, iar ele sunt corpul și mădularele, iar împreună formează ceea ce se poate continua ca omenire, perpetua ca ceea ce Dumnezeu a lăsat să fie și apoi a sfințit și sprijină să existe în continuare? în primul rând, în lume, și mai ales în România, femeia nu este de ajuns de prețuită. în al doilea rând, în special în Ro*mânia, legea nu ocrotește îndeajuns femeia. Deși căsătoria și celelalte Sfinte Taine ale Bisericii se fac în chip văzut, adică de față cu oamenii, de față cu martorii. Un preot niciodată nu poate să săvârșească o Cununie numai el, mirii și cântărețul și nașii, trebuie să mai fie cineva ca martor a ceea ce s-a în*tâmplat, martor pentru oameni, martor pentru Dumnezeu. Nu este de ajuns de cinstită femeia, nu este ocrotită.Femeia în zilele noastre este bătută, disprețuită, chinuită, maltratată, jertfită, în final nerăsplătită și neapreciată pentru cât face ea pentru omenire. Dimpotrivă, i se văd numai defectele, că are și defecte. Și toate acestea sunt etalate ca și cum avem de-a face cu un lucru rău în sine. Dacă femeia nu este prețuită, atunci Însuși Hristos nu este prețuit, pentru că, reîntorcându- ne la simbol, Hristos este Capul Bisericii. Legea nu protejează femeia; ea este bătută și ca să i se facă dreptate trebuie să facă o reclamație. Până să facă o reclamație, mai ia de câteva ori bătaie, după care renunță. Este foarte greu să reclami soțul care te-a bătut, este aproape impo*sibil. Legea nu intră în acțiune de la ea însăși, ca să protejeze femeia, despre care spunem că este sexul slab, dar ea nu este sexul slab, este sexul fin, atât. Sexul slab este bărbatul, cel care nu are o orientare foarte bună, ci este numai puternic. Așa a fost dăruit el cu putere, iar restul calităților le-a lăsat Dumne*zeu femeii (când zic restul calităților mă refer la această bo*găție de sentimente, o stare interioară de care este capabilă numai femeia). Din disprețul bărbaților și din neprețuirea femeii a luat naștere o mișcare care se numește feministă și cu care Biserica pe bună dreptate nu este de acord. în această mișcare femeile spun că ele sunt totul, că se pot descurca fără bărbați, că nu este nevoie de bărbați pe lumea asta și că inclusiv copii pot face și fără bărbați. Partea religioasă a intervenit, iar la angli*cani au fost hirotonite femei si de câțiva ani încoace se hirotonesc femei și ca episcopi. O aiureală creată de această mișcare feministă. Observăm că dacă nu acordăm atenția cuvenită, apar și aceste aspecte extremiste. complet aici: http://tainacasatoriei.wordpress.com...-este-pretuit/ alt articol pe aceiasi tema: http://tainacasatoriei.wordpress.com...-sotia-ideala/ Cartea Parintelui se gaseste si pe Scribd. |
Are dreptate parintele.
Ma refeream la cuplul casatorit, nu la concubinaj. Pai se pare ca nu prea e crestina lumea, decat in statistici, pentru in statistici violenta domestica citez: "- La fiecare 30 de secunde o femeie din Romania este victima a violentei domestice -In 2007 au fost inregistrate 4500 victime dintre care 50 au decedat. 56% dintre cazurile de violenta domestica au fost inregistrare in mediul urban, iar 44% in mediul rural - In 2010 aproape 12.000 de femei au cazut victime ale violentei domestice. 99 au murit. - In primele 3 luni ale anului 2011 au fost inregistrate 1.400 de cazuri de violenta domestica. 27 de persoane au murit. - 75% dintre cazurile de violenta domestica nu sunt raportate -61% dintre romani considera ca violenta in familie este o chestiune privata iar 33% considera ca politia ar trebui sa intervina (CPE, 2003) - in Europa, 1 din 4 femei este abuzata de-a lungul vietii." Tot mai multe cazuri, odata cu trecerea anilor. Unde se va ajunge in stilul asta? Si uneori femeile se complac in situatie deoarece sotul vine cu amenintari e genul "Iti iau copilul daca pleci" sau "casa e a mea, ramai pe strada" si altele e genu. Clar sunt oameni fara pic credinta in Dumnezeu; daca ar crede macar putin, si-ar da seama ca nu e in regul si tre' sa se opreasca. |
Din 1989 si pana in prezent numarul de nasteri in RO a scazut constant si permanent.Anul trecut s-a inregistrat un minim istoric:cea mai scazuta natalitate de la Al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent.Practic,dupa cum remarca cineva de la INS parca, RO pierde anual echivalentul unui oras de 30.000 de locuitori.In mai putin de 15 ani,daca se continua situatia vom fi mai putini ca in 1946,cand s-a inregistrat un minim istoric de sub 16 mil locuitori.Tinand cont de perioada scurta de timp multi dintre noi probabil vom vedea cu ochii nostrii proportiile dezastrului.Raportat la anul 2013 INS a calculat pt 2014 o medie de 1 inmormantare/la fiecare 2 minute si o nastere la fiecare 4 minute.Tot pe aceleasi calcule statistice din 2 femeie gravide una avorteaza in prezent.Ca sa putem inlocui,in mai putin de 25 de ani, populatia care iese la pensie,dpdv al fortei de munca si al pensiilor,ne trebuie cel putin 2 copii/femeie.Media la ora actuala este maxim 1,4/femeie.Media actuala de avorturi/pe zi in RO va depasi in curand cifra de 400 de avorturi.
|
Citat:
|
Citat:
Am intrebat de avort, ptr. ca are mare legatura cu violenta in familie. Avortul si contraceptia sting dragostea dintre sot. Cu cat femeia a facut mai multe avorturi, cu atat ura dintre cei doi creste. Spunea un Parinte ca a venit o femeie la el cu 70 de avorturi. Mno... Oficial Romania a facut 18 mil de avortul din 90 incoace. Neoficial cifra e mult mai mare, poate chiar dubla. Culegem ce am semanat. Inotam in sange. * Nu sunt ptr. divort automat si uitatare. Violenta e rea, dar nu cred ca femeia e ingeras, iar sotul un drac. Amandoi au partea lor de vina, unul 90% altul 10%. Daca cel cu 10% repara acest procet, o sa scada si din procentele celui cu 90%. Maica Siluana a spus ca deobicei femeia nu face totul sa il vindece pe sotul bolnav de violenta. Din contra, il injura in gandul ei, il cicaleste etc. Iar barbatul simte. Maica indeamna sa binecuvantam, in gand, pe celalalt, sa ne rugam ptr. el/ea si in timp, o sa se faca mai bine. Sunt pentru vindecarea sotilor si ptr. familie, nu ptr. divort. Sotii au depus un juramant in Biserica. Nu stiu daca se face peste tot, dar in cadrul Tainei Casatoriei, sotii pun amandoi mana pe Biblie si pe Cruce si jura ca vor fi fideli, ca se vor ajuta intre ei etc. De anuntat stiu ca se anunta ca au jurat, dar nu stiu daca la toate parohiile sotii jura sau se sare peste acest pas. Nu putem sa calcam in picioare Taina si sa desfacem juramantul asa usor. Trebuie luptat. In cel mai grav caz, il si legam pe cel violent, ne separam o perioada, facem totul ptr. vindecarea familiei. Si mai e o chestiune. Cum alegem partenerul de viata. Daca stiam inca dinainte de casatorie ca mai bea si mai injura si l-am luat cu ideea ca o sa il schimbam, sa nu ne mire ca sunt probleme. Subiectul e f.larg. Cand am zis ca e vorba de familia ortodoxa, ma refeream de acest topic,forum. Cum e femeia ortodoxa si cum e barbatul ortodox. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:28:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.