![]() |
Citat:
Iar atata timp cat aveti doua maini doua piciaore si un creier...nu inseamna ca nu trebuie sa va ajutati partenerele de viata. Sa impatureasca hainele? pai matale ce faci? sotia are grija de macare cu copilul in brate, venita de la serviciu moarta de oboseala...si matale mai vrei sa iti impaturaeasca si hainele...se pare ca vi dintro familie de rasfatati sau maicata nu ti-a dat o educatie pe potriva crede-ma altfel nu mai gandeai tu asa de... sfant. In loc sa judeci ca femeia aia nu ti-a aranjat paturele hainele... ar trebui sa vezi si cauza fratioare!!! iar daca intradevar se intampla sa fie o astfel de femeie indiferenta...invat-o cu iubire sa faca ce trebuie...bineinteles oferindu-i ajutorul si chiar multumindu-i. Daca o vezi ca sta la calculator, nu are serviciu si copii sunt nesupraveghiati pai spune-i frumos draga uite te ajut sa facem asta si asta , eu am grija de copii tu fa mancare sau invers si sa vezi ce frumos se rezolva treaba. Daca e mai grav ai o discutie decenta spune-i ce simti...ca si "cap de femeie" Cu iubire si dragoste cum zice Sf. Pavel la I corintei cu 13. stii care e barbat adevarat si cap de familie???? E ala care e exeplu de sluga. IIsus a spalat piciarele apostolilor!!!! Iti poti imagina aceasta pilda de urmat? Cu draga inima as numi pe barbatul ala cap de familie care stie cu adevarat sa fie "Cap de femeie"!!! sa iti dau un exemplu???? Primul copil l-am nascut foarte greu si apoi a trebuit sa fac cezariana. Stii ca sotul meu mi-a schimbat tamponul de vada cand eu eram operata in spital ...Ala e cap de familie care stie s isi respecta "gatul"!!! |
Citat:
Cand a fost capul femeii barbatul? Doar in perioada cand crestinismul era in florea..apoi barbatii s-au indepartat si cum "Capul femeii" a inceput sa puta... Da m-am intrebat si am aflat raspunsul de ce barbatii nu vor sa se mai insoare dar femeile slava domnului inca doresc sa faca pe plac Domnului sa opreasca desfranarea! barbatilor nu le mai place RESPONSABILITATEA ci soar sex pe gratis...asta e fratioare! Normal ca femeia va prelua conducerea...e satula de desfranare si vrea sa traiasca decent in normale lui D-zeu...mai ales cand afla ca e insarcinata...si deseori se intampla ca ea sa avorteze doar ....repet inca o data barbatul nu a fost educat bine de taicasu si maicasa sa isi asume responsabilitatea. Dar unde scrie ca viciile au sex? Sunt vicii barbatesti si vicii femeiesti? cum vine asta? Viciile sunt pentru fiecare pacatos. Poate stiai ca sufletul nu are sex! Feministele acuza barbatii de abuz psihic si fizic, discriminare intr-un cuvant LIPSA IUBIRII la care HRISTOS te indeamna! Pai frate...ajugem la acelasi punct? Femeia sa aleaga un baiat sarac? Nu ar exista barbati saraci daca fiecare si-ar folosi darurile date de D-zeu si nu ar trandavi pe la colturi de blocuri fluierand dupa femei...si ar sta acasa si ar studia ...investitie in viitoarea lui familie...dar dehhh...tot astia isi cer dreptul de cap de familie. Si de ce ar alege un barbat sarac? Sa munceasca apoi ca o sclava :serviciu copii, casa? si de ce matale esti sarac? Si crezi daca esti sarac ai alte daruri mai bune ? esti sarac ca nu ai vrut sa muncesti ! dar ia aminte le fete care acu sunt cele mai multe in procentaj care studiaza... o iau inainte... noi nu va putem astepta pe voi din urma. De sunteti cap de familie urmati-ne altfel...iaca ce se intampla! e un bun sfat...dar eu zic mai mult...deschideti-va mintea si inima lui Hristos si iubiti neconditionat alegeti-va cu grija sotii, folositi-va darurile si nu trandaviti fie femeie sau barbat. |
Citat:
E ideal sa fie asa.. ca alcoolistii sa pupe pe toata lumea..eu am vazut tabacid si violand pe capete.Si nevasta sa mai comenteze? hehehe...stii ce nu inteleg? Sunt multii cu situatii financiare dificile..dar gasesc bani sa cumpere bautura tigari si alte vicii...chiar si din alcoatia bietilor copii..dar oare s-a gandit sa cumpere ceva acelui copil din alocatie ? sau sa isi caute de lucru? |
hai mai, nu va mai certati, va rog eu. :)
dak barbatul si femeia se inteleg bine ce mai conteaza cine-i capul? :P degeaba barbatul sau femeia e capul dak totul merge prost. de regula, dak intr-o familie apare aceasta dorinta "eu trebuie sa fiu cap", clar ceva nu e in ordine. |
Dilema ai perfecta dreptate...este usor pentru ei sa spuna ce trebuie sa faca femeia atata timp cat le este lor bine. Cu cat spala, calca, gesteste si face mai multi copii cu atat e mai buna..si cu cat nu are nimic de zis si nu ii streseaza, nu ii abate de la telul lor cu atat e mai bine.
Marius Daniel, am o curiozitate, sper sa nu te superi....de ce te ingrozeste atat de mult ideea de femeie culta, libera? Te temi ca ar putea face un lucru mai bine decat tine, te simti mai putin barbat in preajma ei, trebuie obligatoriu sa o domini? Nu pot intelege, iarta-ma ca insist, cum vezi tu posibila o casnicie fericita dintre un barbat cult si o femeie analfabeta..asta ma face sa cred ca sigur nu esti casatorit. Iar daca intr-o casnicie ea este intelectuala si el de abia a terminat liceul, el e muncitor si ea judecatoare...cine e capul cui? |
Citat:
|
Citat:
|
ar trebui sa se semneze si un contract ceva...
sa cuprinda un regulament de ordine interioara elaborat de "cap" (de exterior nu se pune problema, femeia nu are voie sa iasa din casa), si pedepsele pentru incalcarea acestuia. barem sa nu mai existe ambiguitati... |
DILLEMA
Vorbesti aiurea si nu vreau sa ma cert cu tine,odata ce ai ajuns femeie matura cu astfel de gandire,ma indoiesc ca ti-o mai poate schimba cineva...totusi,fiindca tot ii dai tu cu citate biblice drept contraargument,iti spun si eu ca tot in Biblie scrie ca femeia trebuie sa se teama de barbat,dar sunt sigur ca tu deja ai inteles altceva,deci,vorbesc la pereti... ERZBET N-a spus nimeni ca barbatul trebuie sa fie cult,iar femeia inculta,pot fi amandoi si saraci si fara multa carte,dar daca au adevarata credinta,vor fi fericiti,poate sa zica cine ce o vrea,dar sunt sigur de asta,iar viata a si demonstrat-o... |
Marius Daniel, daca sunt amandoi saraci si fara multa carte pot fi fericiti sau daca amandoi sunt culti si bogati de asemenea; spuneam ca mi se pare imposibila relatia dintre un barbat cult si o femeie analfabeta sau invers.(nu poate exista comunicare prea multa)
"tot in Biblie scrie ca femeia trebuie sa se teama de barbat" E o diferenta intre a iubi si a te teme. Poti iubi si sa iti fie tema ca vei pierde persoana iubita, sa te temi pentru persoana iubita, dar nicidecum sa te temi de ea(dispare sentimenul de iubire, aparea raceala, izolarea. Asta este parerea mea |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:19:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.