ovidiu b. |
17.02.2015 11:12:05 |
Citat:
În prealabil postat de bin000
(Post 581354)
Desigur ca nu prezenta organelor sexuale ne face pacatosi ,e vorba de utilitatea lor intr-o anumita stare.Eu cred ca in Rai erau inutile si dupa Inviere vor fi inutile,ele sunt utile doar in starea actuala.
Desigur ca ma pot insela.
|
Da, numai că eu nu cred că Dumnezeu a creat ceva inutil. "Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau bune foarte." Da, ar fi fost inutile dacă nu ar fi urmat căderea. Dar vezi tu, tocmai prezența lor și nepătimirea lui Adam și a Evei înainte de cădere, ne ajută să înțelegem mai bine care este de fapt rolul lor (a organelor) și că numai cu ajutorul harului putem lupta împotriva patimei, numai cu și prin Hristos putem ajunge la starea lui Adam înainte de cădere sau chiar mai mult, la starea la care Adam ar fi trebuit să ajungă, căci Adam era necopt.
În Rai Adam și Eva trăiau practic după modul de viață al Sfintei Treimi. "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră". Cum e Sfânta Treime? Sunt trei Persoane și o singură Ființă, diferă Persoanele (fiecare cu specificul Ei). Ce înseamnă “a face om după chipul și asemănarea Noastră”? Înseamnă că Dumnezeu, în veșnicie, l-a gândit pe om ca un singur om. Adică, Dumnezeu a gândit omenirea ca pe unul singur. Cum zice Apostolul Pavel “în Hristos nu mai este bărbat, femeie, rob ,liber, ci toți și toate sunt una (spunem noi), dar în greacă este unul în Hristos. Asta e Adamu întreg. Asta e ceea ce zice Hristos “Eu rămân în voi și voi în Mine”, “mă rog Părinte ca ei să fie una”. De aici și Taina Tainelor care este instituită în Rai de Sfânta Treime, Sfântă Treime care este de fapt prima Biserică.
|