Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Istoria bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5077)
-   -   Biserica Greco-Catolica, biserica romaneasca (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17883)

AlinB 11.06.2015 16:12:58

Pai sa auzim argumente.

Versetele la obiect si cum le-ai inteles tu.

DragosP 11.06.2015 16:29:15

Mai bine le citim de la ăi de-au fost plini de duh.

AlinB 11.06.2015 16:40:57

trimiteri exacte, atunci

Vitiate 11.06.2015 17:24:58

No quarrel, mă băieți

Ok, trimiteri relativ exacte :)

In Cuvântul lui Dumnezeu, e un pasaj în care Ha-Shem Însuși mustră concepția cu plata copiilor pentru păcatul părinților. E pe unde zice "Voi ziceti "Calea Domnului nu este dreaptă". Oare nu mai degrabă calea voastră nu este dreaptă, Casă a lui Israel?". Aproximativ. Mi-e lene să dau referințe exacte; am o mică insolație.
Așadar, vorbim de Dumnezeu, Cel Ce Este, nu de autoritatea vremelnică si subiectivă a ideologilor/teologilor unui grup sau altuia. Dumnezeu este, fără excepție, și drept și milostiv. Ca noi oamenii nu suntem și, mult mai grav, proiectăm asupra Lui defectele noastre de specie căzută, e vina și problema noastră exclusiv. ;)

GMihai 11.06.2015 17:40:05

............................

AlinB 11.06.2015 18:14:16

V. cred ca ai pierdut (sau n-ai inteles) ideea discutiei cu Dragos.

Vitiate 11.06.2015 18:53:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 592397)
V. cred ca ai pierdut (sau n-ai inteles) ideea discutiei cu Dragos.

Ba da. E vorba de "plata copiilor pentru pacatele parintilor". Dumnezeu in Persoana desfiinteaza aceasta teologumena, prin gura unui profet. Mai tarziu, in Evanghelii, Fiul Intrupat, la intrebarea superstitioasa a unuia/unora din apostoli privind cauza mistica a starii orbului congenital, explica clar motivul, si motivul NU era "pacatele parintilor". Stim noi mai bine decat Dumnezeu, Care S-a exprimat in ambele Testamente foarte clar?!

DragosP 11.06.2015 19:45:13

Eu am zis de păcatul protopărinților pentru că lumea uită sau nu știe că ăla-i cauza stării actuale a universului și, mai ales, a omenirii.
Ca replică la, vai, vai, copiii avortați nu ajung în rai. Păi normal că n-ajung, Mântuitorul a venit și ne-a deschis calea mântuirii, oare de ce? Înainte de venirea Lui, oare copilașii "nevinovați" se mântuiau? Sau trăgeau, ca noi toți, ponoasele păcatului celui dintâi?

Vitiate 11.06.2015 20:06:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 592402)
Eu am zis de păcatul protopărinČ›ilor pentru că lumea uită sau nu Č™tie că ăla-i cauza stării actuale a universului Č™i, mai ales, a omenirii.
Ca replică la, vai, vai, copiii avortaČ›i nu ajung în rai. Păi normal că n-ajung, Mântuitorul a venit Č™i ne-a deschis calea mântuirii, oare de ce? Înainte de venirea Lui, oare copilaČ™ii "nevinovaČ›i" se mântuiau? Sau trăgeau, ca noi toČ›i, ponoasele păcatului celui dintâi?

"Nevinovati"? Adica, nu-tocmai-nevinovaČ›i?! Numeste-mi un păcat pe care un zigot/embrion/fetus/nou-născut îl poate face.
Păcatul primar nu e o vină. E mai degrabă o greČ™eală transmisibilă, bug-ul principal al umanilor, dacă vrei.
Asa încât mai degrabă găsesc concepČ›ia catolică a "Limbului InfanČ›ilor" mult mai umană. Nu are cum fi Underworld destinatia unor suflete de copii. GândeČ™te-te, frate, cine locuieČ™te acolo Jos: entităČ›i a căror simplă existenČ›a îngrozeČ™te si arunca pe tot omul credincios in genunchi. Si vrei sa zici ca in acel Loc de temut merg si cei care au ucis si viclenit, si niste morule, care nici măcar nu au avut cum să pledeze pentru viaČ›a lor. Eu, bărbat, care evident nubpot cunoaČ™te maternitatea decât pur descriptiv, si sunt terifiat si dezgustat de ideea insasi a avortului. Si tu tot bărbat esti, dar spre deosebire de mine, ai copii. ExperienČ›a asta ar fi trebuit să iti dea o anume sensibilitate, dincolo de fidelitatea ideologică sau confesională. Zic si io!
Si stii de ce bag argumentul asta? Pentru că noi oamenii putem concepe urmasi, putem modifica gene, dar nu putem crea viată. Cu atât mai puČ›in ex nihilo. Si viata inteligenta, până la comiterea unui păcat conČ™tient si asumat, este inocenta. Zelotii arunca de-a valma zigoti, embrioni, nou-nascuti, stalini si hitleri in acelasi loc.
Dumnezeu este drept.
La oamenii care Îi interpretează voia e bug-ul (si nu mă refer la tine).

DragosP 11.06.2015 21:02:41

1. Coane, fac ceva în diacriticile tale.
2. Spune-mi te rog rostul jertfel lui Hristos.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:56:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.