Vitiate |
11.06.2015 20:06:13 |
Citat:
În prealabil postat de DragosP
(Post 592402)
Eu am zis de păcatul protopărinČ›ilor pentru că lumea uită sau nu Č™tie că ăla-i cauza stării actuale a universului Č™i, mai ales, a omenirii.
Ca replică la, vai, vai, copiii avortaČ›i nu ajung în rai. Păi normal că n-ajung, Mântuitorul a venit Č™i ne-a deschis calea mântuirii, oare de ce? Înainte de venirea Lui, oare copilaČ™ii "nevinovaČ›i" se mântuiau? Sau trăgeau, ca noi toČ›i, ponoasele păcatului celui dintâi?
|
"Nevinovati"? Adica, nu-tocmai-nevinovaČ›i?! Numeste-mi un păcat pe care un zigot/embrion/fetus/nou-născut îl poate face.
Păcatul primar nu e o vină. E mai degrabă o greČ™eală transmisibilă, bug-ul principal al umanilor, dacă vrei.
Asa încât mai degrabă găsesc concepČ›ia catolică a "Limbului InfanČ›ilor" mult mai umană. Nu are cum fi Underworld destinatia unor suflete de copii. GândeČ™te-te, frate, cine locuieČ™te acolo Jos: entităČ›i a căror simplă existenČ›a îngrozeČ™te si arunca pe tot omul credincios in genunchi. Si vrei sa zici ca in acel Loc de temut merg si cei care au ucis si viclenit, si niste morule, care nici măcar nu au avut cum să pledeze pentru viaČ›a lor. Eu, bărbat, care evident nubpot cunoaČ™te maternitatea decât pur descriptiv, si sunt terifiat si dezgustat de ideea insasi a avortului. Si tu tot bărbat esti, dar spre deosebire de mine, ai copii. ExperienČ›a asta ar fi trebuit să iti dea o anume sensibilitate, dincolo de fidelitatea ideologică sau confesională. Zic si io!
Si stii de ce bag argumentul asta? Pentru că noi oamenii putem concepe urmasi, putem modifica gene, dar nu putem crea viată. Cu atât mai puČ›in ex nihilo. Si viata inteligenta, până la comiterea unui păcat conČ™tient si asumat, este inocenta. Zelotii arunca de-a valma zigoti, embrioni, nou-nascuti, stalini si hitleri in acelasi loc.
Dumnezeu este drept.
La oamenii care Îi interpretează voia e bug-ul (si nu mă refer la tine).
|