Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Planificarea familiala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1806)

moro.d 02.06.2007 19:29:49

aaa si ce-am contrazis? knd am spus asta?
"explicatia este urmatoarea: cei kre nu-si satisfac dorinta sexuala cauta sa se satisfaca in alte moduri... si aici depinde de fiecare ce talent are si in ce mediu traieste: ori are mai multa grija de copil, ori pune mai mult suflet intr-o lucrare (o pictura, de exemplu)... vrea sa aiba o satisfactie. dak satisfactie carnala nu are, atunci se indreapta spre cea intelectuala... spirituala... "

dupa cum am mai spus.... ce-am spus, n-am spus de la mine. o explicatie asemanatoare am intalnit intr-o carte de psihologie. so... e cat se poate de autentica.

erzbet 02.06.2007 19:30:49

Pe zi ce trece aflu lucruri noi :P eu stiam ca se numeste cancer bucal sau ceva in gen, oricum banuiesc ca e acelasi lucru:P

Da, asa e, ai zis mai sus, imi cer scuze; si eu am zis majoritatea..deci aici suntem de acord :) ai dreptate, nu inseamna ca nu mai e nimeni cu capul pe umeri, din pacate prea putini mai sunt

Mirean 02.06.2007 21:52:41

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Dillema,sincer mi-e mila de tine...???!Crezi ca eu am vorbit NUMAI IN NUMELE MEU...????
Am zis ca cunosc aceasta suferinta.Uite ca si acum intru in viata mea personala,pt.tine,daca apreciaza cineva acest lucru...???.Ca pe aici se pare ca nu multi isi deschid sufletul,iar daca fac asta PENTRU A INVATA CINEVA CEVA,vine cate unul si te jigneste.
Si eu am fost violata,da,dar de sotul meu.Si crezi ca e vreo diferenta...:dozingoff:????Iti spun eu,ca ce ai simtit tu,am simtit si eu...???!

Iarta-ma, dar la postarile de la alt topic ne spuneai ca aproape te-ai calugarit! Si sot si calugarie...nu inteleg...ma rog, nu ca as tine neparat...

Mirean 02.06.2007 21:53:49

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Si eu am fost violata,da,dar de sotul meu.Si crezi ca e vreo diferenta...:dozingoff:????Iti spun eu,ca ce ai simtit tu,am simtit si eu...???!

Imi pare rau pentru tine si te compatimesc..dar nu prea imi dau seama cum sotul te poate viola. Daca esti cu el casatorita inseamna ca il iubesti ,actul sexual este legal. Normal ca nu e normal sa te forteze, dar e ciudata ideea. Oricum imi pare rau pentru tine...Dar acum nu trebuie sa te urasti ca esti femeie, sau sa urasti barbatii ca nu toti sunt asa.
Si crezi daca ai muri ca martira in timpul unui viol sau in timpul unei sarcini l-ar durea pe sotul tau undeva? crezi ca se simte pedepsit? Poate eliberat, dar nu pedepsit. te-ar plage 40 zile si apoi s-ar casatori cu alta caci barbatii nu pot trai fara femei.

Se numeste "viol conjugal", se pedepseste penal, dar, in Romania, este foarte greu de dovedit!

macs 03.06.2007 12:22:49

ispita_ta
sunt destul de atent si nu rastalmacesc. ai zis asa:
"dar la rasplata nu te gandesti, nu?"
dupa care:
"raiul nu se castiga batand din palme"
citatele astea nu lasa loc de rastalmaciri, sunt cat se poate de relevante la adresa motivatiei tale...

"explicatia este urmatoarea: cei kre nu-si satisfac dorinta sexuala cauta sa se satisfaca in alte moduri... si aici depinde de fiecare ce talent are si in ce mediu traieste:"
e, nu te supara, dar asta suna mai mult a resemnare. un fel de vulpea si strugurii: "lasa, ca oricum nu erau buni"

erzbet 03.06.2007 15:09:03

Lucrurile sunt clare..cine doreste o viata abstinenta are manastirile...intr-o relatie normala dintre un barbat si o femeie nu are ce cauta abstinenta. Nu incercati sa faceti sa para un lucru normal pentru ca nu este.(aici ma refer la absinenta de buna voie)

ancah 03.06.2007 18:00:01

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Lucrurile sunt clare..cine doreste o viata abstinenta are manastirile...intr-o relatie normala dintre un barbat si o femeie nu are ce cauta abstinenta. Nu incercati sa faceti sa para un lucru normal pentru ca nu este.(aici ma refer la absinenta de buna voie)

Si cati ani au partenerii la care te gandesti? Daca sunt tineri, sunt de acord cu tine.
Cei mai in varsta s-ar putea sa gandeasca altfel. Sau cei bolnavi, indiferent de varsta. Iarasi, generalizarea isi are dezavantajele ei.

moro.d 03.06.2007 19:54:41

macs...
sunt unii oameni kre nu mai doresc placerea imediata si de scurta durata, ci pe cea intarziata dar de durata. acestia gandesc mai presus de placeri, unii au ajuns la concluzia k efectul imediat nu e prea convenabil. stii cui ii este caracteristic principiul placerii? bebeului. bebeii se bazeaza numai pe principiul placerii.
nu spun k e pacat dak ai placeri in viata, dar sunt unii kre chiar nu mai vor sa aiba relatii sexuale fara sa se simta resemnati (pt k pur si simplu asta e dorinta lor!), fara k relatia lor s-o ia pe aratura din cauza tensiunii s.a..m.d.
nu toti ar reusi, dar cei kre reusesc vor fi rasplatiti mai mult pt k e un efort in plus, de bunavoie, pt Dumnezeu.
sa-ti dau un alt exemplu de efort in plus la kre, probabil, vei fi la fel de consternat afland k si acestia vor fi rasplatiti si mai mult... desi Dumnezeu nu ne-a obligat s-o facem. si anume... stiai k unii ortodocsi tin post si lunea? ei tin cele 2 zile obligatoriu, miercurea si vinerea, plus lunea. rasplata va fi mai mare intrucat au ales sa se osteneask de bunavoie pt Dumnezeu, au ales o osteneala neimpusa de Dumnezeu...
acum intelegi?
si chiar dak nu intelegi... nu nega. nu ma pune sa demonstrez o axioma (cum spunea cineva la alt topic :p )

erzbet, ai spus-o de park manastirea e pt cei kre nu mai vor sa aiba relatii sexuale...

erzbet 04.06.2007 10:49:52

Anca, ma refer la cei tineri, evident ca dupa o anumita varsta nu mai intra in discutie. Mi se pare absurd sa te opresti dupa ce ai facut 1 copil sau 2 pentru ca iti e frica de un posibil copil. Si mai absurd e sa spui ca Dumnezeu te va rasplati pentru asta

Am spus ca ma refer la abstinenta de buna voie...daca sunt disfunctii, probleme,indiferent de vartsa, trebuie intelegere si sprijin din partea partenerului, nu este motiv de divort. Si cu incredere si comunicare pot trece peste probleme.(daca exista iubire).

erzbet 04.06.2007 10:54:07

ispita_ta, stii la ce ma duce cu gandul postul tau?
Azi m-am rastit la un om nevinovat...hai mai bine o saptamana nu fac sex cu sotul meu ca sa contrabalansez...si tin si post luni, ca m-o ierta Dumnezeu, am facut un pacat dar m-am abtinut de la 2 lucruri care imi fac placere...deci mi-am mai castigat puncte pentru mantuire. Azi(luni) ma simt in forta, tin post, ma mai infranez de la ceva, dar si rasplata care va veni...

Astfel de gandire mi se pare egoista. Decat sa ma infranez pentru rasplata care va veni, si nu pentru ca asa simt, mai bine nu ma infranez deloc ca tot aia e.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:15:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.