Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Saracie vs bogatie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2116)

dillema 06.08.2007 19:50:36

Citat:

În prealabil postat de bmd
Pe vremea lui Iov nu spusese inca nimeni s dai o haina daca ai doua! Nu poti compara doua cazuri din sisteme diferite.
Ma amuza ca lucrurile "neplacute" sint cele mai contrazise. Tiniuta in biserica, locul femeii, rolul ei, bogatia.
Cineva spunea ca nu-s toti ca mine. Slava lui Dumnezeu ca-i asa. Din pacate in privinta bogatiei eu nu am gasit oameni diferiti de mine. Cine o are o pastreaza si imparte frimituri. Daca Becali da un milion (cinste lui, bine ca o face) nu valoreaza atit ca o jumatate de felie de piine data de cel care are doar felia aceea de piine! Si banutul vaduvei imi da mie dreptate. Sigur ca daca depasesti patima si-ti imparti averea te poti mintuii dar daca nu o depasesti? Daca nu o imparati? Eu am mai multe decit imi trebuie si mi-e rusine. Voua nu? Desigur sint f. multi mai bogati...dar aia nu merg cu mine de mina la judecata.
Iar saracia este o virtute..daca nu te plingi de ea!:)

Daca saracia e o virtute daca nu te plangi de ea...la fel si bagatia e o virtute daca nu te plangi de ea. Si daca as fi bogata si pe munca mea de ce mi-ar fi rusine atata timp cat incerc sa indeplinesc cerintele societatii si ale lui D-zeu? Oricum asta tot la D-zeu o vom afla. Daca m-as fi imbogatit pe cai neortodoxe ...atunci ar trebui sa imi fie rusine.
Iar de saraci...ehhh mai toata romania e saraca dar nu stiu care din ei o cnsidera o virtute

Si nu zic de Becali ca nu il cunosc dar l-am ascultat o data cum a vorbit la un interviu...mi s-a intors nasul pe dos...

mirelat 06.08.2007 20:38:27

Citat:

În prealabil postat de dillema
Fiind bogat poate fi un impediment in calea mantuirii, dar daca depasesti patima ai sa fii rasplatit pe masura. Dupa cum bogatia poate fi o piedica..si saracia fara credinta poate fi la fel de periculoasa

foarte bine zis. sa ne depasim patimile. sa dispunem noi de bani - spre folosul nostru si al altora - si nu ei de noi.

mirelat 06.08.2007 20:43:01

Citat:

În prealabil postat de ancah
Daca ai realizat cat de importanta e mantuirea si iti vezi si pacatele, nu prea mai ai timp de pierdut. Atunci trebuie sa depasesti starea de dorinta si sa actionezi, caci nu intentiile ci faptele sunt cele care conteaza.

Draga Anca, ai dreptate, dar ideea mea era ca fiecare sa judece pentru el, si sa se abtina a mai uita in gradina latora si a-i cataloga ca sunt asa si pe dincolo, mai ales daca acestia sunt mai slabi. Lucrul cu oamenii este foarte dificil si de multe ori daca nu stim cum sa ne apropiem de ei obtinem chiar contrariul a ceea ce ne dorim pentru ei, desi noi credem noi ca facem bine.

bmd 06.08.2007 20:50:12

bogatia e o virtute daca nu te plangi de ea:D Tare de tot!!!!!
Pacat ca de bogatie te scapi f. repede fata de saracie!:rolleyes: Ajunge sa vrei si intr-o clipa esti sarac....Poti sa vrei in schimb o viata intreaga sa iesi din saracie ca nu prea iti reuseste!

mirelat 06.08.2007 20:51:08

Citat:

Eu am mai multe decit imi trebuie si mi-e rusine.

dar de ce ti-e rusine, ai furat cumva?! si eu am mai mult decat imi trebuie, dar sincer, nu imi este rusine si nu vad de ce mi-ar fi pentru ca muncesc pe bani, nu pe nasturi.

bmd 06.08.2007 21:04:53

Probabil tu nu stii cum este sa fii flamind. Norocul tau!
Probabil nu stii cum este sa nu-ti gasesti servici. Norocul tau!
Probabil nu stii cum este sa ai multi copii si bani putini.Norocul tau!
Probabil nu a trebuit sa imparti niciodata un nimic in doua.Norocul tau!
Probabil nu esti nici bolnava nici pensionara.Norocul tau!

Ma intreb doar daca atita noroc nu-i daunator in cele din urma!:)
Nu, Mirela nu am furat. Pardon nu am mai furat de pe vremea lui Ceausescu cind imi furam din propia recolta sau din cea comuna (ca sa pot supravietuii cu familia mea). Atunci nu-mi era rusine (eram ateu).Acum imi este rusine desii toti banii sint munciti si sint munciti cu greu cu sudoare si ...cu viata chiar.
Soccietatea in care traiesc face sa ma supun anumitor reguli fiindca altfel sint expulzat ca un corp strain. Asa se face ca am mai mult decit necesarul de haine, alimente, ingrijire medicala, asigurari sociale samd. Si totusi nu poate sa nu-mi fie rusine de bunastarea in care traiesc cind ma gindesc la ceilalti. Ce vina au ei?

dillema 06.08.2007 23:41:05

Citat:

bogatia e o virtute daca nu te plangi de ea:D Tare de tot!!!!!
Pacat ca de bogatie te scapi f. repede fata de saracie!:rolleyes: Ajunge sa vrei si intr-o clipa esti sarac....Poti sa vrei in schimb o viata intreaga sa iesi din saracie ca nu prea iti reuseste!

Muncesti mult pentru a avea orice timp de bogatie...sufleteasca, spirituala, materiala, si daca mai si ajuti si pe altii cu bogatia ta...atunci bogatia poate deveni virtute.

mirelat 07.08.2007 05:27:44

Citat:

Si totusi nu poate sa nu-mi fie rusine de bunastarea in care traiesc cind ma gindesc la ceilalti. Ce vina au ei?

Mi se pare o aberatie ceea ce spui.

Ca si cum ai zice: Sa-ti fie rusine, Doamne, ca mie mi-ai dat si astora nu!

mirelat 07.08.2007 05:34:07

Citat:

Eu am fost si pe partea insorita si pe cea intunecata a vietii.Nu vorbesc din teorii ci din practica.:)

marius draga, partea insorita era bogatia si cea intunecata saracia?!... sau invers?! asta asa, ca sa clarificam un pic conceptele cu care jonglam.

bmd 07.08.2007 07:08:13

De ce refuzi sa intelegi Mirela?
Da am fost si bine situat si sus pe scara sociala si n-am avut timp de Dumnezeu nici macar Duminica. De cind nu mai sint am f. mult timp de credinta si am inteles f.multe lucruri pe care de acolo din lumea mea "aleasa" nu le puteam intelege.
Bogatia este buna daca stii sa o folosesti. Din pacate f. putini stiu mai bine zis stiau ca astazi nu se mai desparte nimeni de ea de bunavoie.
Exista un film "Viata pute" o comedie in care un bogat trecind prin saracie intelege altfel lumea. (desigur e doar film, dar crede-ma ca-i in realitate tot asa)
Ca sa vezi o bacterie trebuie sa te uiti printr-un microscop. La fel in viata trebuie anumite conditii sa intelegi anumite lucruri. Crestinismul este mai usor de acceptat/trait/inteles sarac pe cind bogat devin toate acestea aproape imposibile.
Chiar sa te desparti de lumea asta este mai usor pentru cel care nu traieste raiul pe pamint.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:11:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.