Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   incalcarea voturilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2118)

urzicuta 21.08.2007 20:29:28

:)ADEVARUL VA FACE LIBERI

mirelat 21.08.2007 20:45:08

Citat:

În prealabil postat de jenica
A, si am uitat va dau un sfat, daca vreti sa il ascultati sau nu... Fetelor, cele care ati trecut printr-un astfel de "caz" de mai mare folos este sa mergeti la un episcop sa cereti sfat si eventual dezlegare de pacat. Vreti nu vreti sunteti partase la pacat ca si calugarul respectiv.

ei, hai, jenica, sa nu facem din tantar armasar...

mirelat 21.08.2007 20:50:16

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
:)..eu faptele urate nu le trec la diverse..

nu e vorba de fapte urate, e o intamplare pur si simplu.

marilena12 21.08.2007 23:09:10

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

În prealabil postat de jenica
A, si am uitat va dau un sfat, daca vreti sa il ascultati sau nu... Fetelor, cele care ati trecut printr-un astfel de "caz" de mai mare folos este sa mergeti la un episcop sa cereti sfat si eventual dezlegare de pacat. Vreti nu vreti sunteti partase la pacat ca si calugarul respectiv.

ei, hai, jenica, sa nu facem din tantar armasar...

Iertati-ma fetelor, dar nu am inteles la ce se refera Jenica. In ce fel poate fi cineva partas la un astfel de pacat? Eu stiam ca doar daca vede cu ochii lui, sau stie sigur despre asta, sau are dovezi ca X monah sau ce-o fi el a gresit foarte rau, si ascunde acest lucru. Insa daca cineva vine si iti spune asa ceva si tu iti vezi de treaba, cum poti fi partas? Acum, sincer, sunt destul de obosita, dar chiar nu am inteles. Jenica, esti pe aici? La asta te refereai, sau era vorba despre altceva?

rebellu007 22.08.2007 00:33:00

fetelor, ati luat-o razna. ori sunteti obosite ori aveti limbarnita. ori amandoua. ceea ce e foarte grav.
urzicutzo, parca ai fi tzatza lelea pe marginea santului povestind ce a mai auzit ea prin vecini cand tragea cu urechea. mai lasa-ne cu tipatul adevarului in gura mare. ce crezi ca obtii cu asta? ti-e teama pentru copiii tai ca vor fi molestati in manastire dar in schimb nu te gandesti ca asta se poate intampla infinit mai probabil in fata blocului, in parc sau oriunde s-ar afla ei inafara manastirii.
de ce sa vorbim de cai verzi pe pereti? sunt cazuri izolate si nu trebuie sa generalizam. si vorba ancai, daca tot vrei, s-o facem organizat, in grupuri care isi permit sa duca astfel de discutii si negresit in prezenta unui duhovnic. strigi in gura mare ca suntem slabi si ne plangem ca ne smintim. n-ai inteles ca nu e vorba de noi. noi, in schimb, ne tulburam, ceea ce iar nu e bine. si daca iar o sa-ncepi ca suntem slabi ca ne tulburam dintr-atat... atunci urzicutzo, chiar ai o problema...:)
Doamne ajuta!

mirelat 22.08.2007 05:42:09

Citat:

În prealabil postat de marilena12
Iertati-ma fetelor, dar nu am inteles la ce se refera Jenica.

se referea la pacatul de a fi sarutata de un calugar. i s-a intamplat lui ory, si mie.

anita 22.08.2007 08:11:54

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
:)Promit ca nu mai destainui nimic...oricum ca sa va linistiti par.in cauza era staret la Gura Motrului,a murit saracul in chinuri groaznice,cancer esofagian.Dumnezeu sa-l ierte.Ceilalti sper ca intre timp si-au dat seama care este misiunea lor si rostul lor prin manastiri.
S-au spus multe..nu stiu daca cineva a avut de tras invataminte din povestirea mea....o istorioara trista pe care mai bine faceam daca as fi tinut-o pentru mine. Sincer nu ma gandeam ca asa sensibili sunteti unii dintre voi.Regret ca am aruncat iar marul discordiei intre voi......de aici inainte numai lucruri bune si frumoase vom vorbi,vom face o hora a pacii mare-mareeeee......si ne vom iubi unii pe altii pana la adanci batraneti.Sa va dea Dumnezeu numai experiente frumoase..daca dintr-atata lucru va smintiti,apai drajilor....aveti grija mare de voi.:)

Si la ce a folosit daca am aflat aceste intamplari triste?
Ce invataminte sa tragem ,copiii nostri daca or ajunge sa imbratiseze monahismul cu rugaciunile noastre sa speram ca nu vor avea parte de asemenea incercari.
Sa ne gandim ca nimic nu se face fara voia lui Dumnezeu ,asa ca acel tinar despre care este vorba ,nu intamplator a avut parte de acea incercare.Nu stim de ce El a oranduit asta.
In manastiri trebuie sa intre tineri cu vocatie ,care la fel de bine ar fi reusit si in viata de familie ,cu un caracter puternic ,in stare sa reziste tentatiilor si ispitelor .
Ne-ai spus despre cine este vorba ,si iar cred ca nu e bine ce ai facut.Sa mergi la duhovnic ,dar eu vad nici o urma de regret......

rebellu007 22.08.2007 10:22:15

spuneai ca a murit in chinuri groaznice, cancer la esofag sau ceva de genul acesta. ei bine, Dumnezeu, in marea milostivire a sa, a ingaduit aceasta tocmai pentru a-i da posibilitatea sa-si rascumpere greselile. prin cancer omul se curateste de pacate. cel putin asa spun sfintii parinti. unii parinti s-au rugat chiar la Domnul sa le dea cancer ca sa se smereasca si sa lupte prin boala pentru suflet. si mai zic parintii ca cei ce mor de cancer se duc direct in rai.
deci surioaro, de bine de rau, el e la un loc caldut. tu insa iti atragi mari pacate judecandu-l in continuare. ba mai mult, il arati cu degetul si-l scoti, legat de lat, si-l tarasti aici prin fata tuturor. ce crezi ca mai poti obtine in afara de ceva pacate in plus? si astea tot in dreptul tau. absolut nimic. acesta e raspunsul.
hai ma surioara ca te invat de bine. las-o asa cum e si nu mai scociori acu. ascult-o pe anita. fugi la duhovnic. daca nu mai ai unul in care sa ai incredere suna-ma. si te rezolv.
Doamne ajuta!

marilena12 22.08.2007 13:00:51

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

În prealabil postat de marilena12
Iertati-ma fetelor, dar nu am inteles la ce se refera Jenica.

se referea la pacatul de a fi sarutata de un calugar. i s-a intamplat lui ory, si mie.

Mirela, multumesc pentru lamurire. :)

22.08.2007 14:20:59

Si eu iti multumesc Mirela:) si tie Marilena, iarta daca nu am stiut sa ma fac inteleasa. Acum zicem OFF TOPIC?:rolleyes:

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:05:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.