![]() |
Citat:
Postul la care se refera Mantuitorul face referire la postul pe care trebuie sa il tina exorcistul nu exorcizatul (de asta Apostolii nu au putut sa il scoata, iar Mantuitorul da - `cauta si tu prin Noul Testament si vei gasi`...) Cu alte cuvinte, post trebuia (si probabil ca a tinut) preotul, nu sa oblige fata sa tina 9ca oricum, fiind un post fortat nu avea nici o valoare pt. sufletul ei... postul respectiv s-a transformat in infometare si atat... |
Citat:
Mai important: CU CONSIMTAMANTUL ACESTEIA. Daca moare un copil in circumstantele mentionate de tine, se face o expertiza medico-legala si apoi instanta, daca e cazul, isi spune cuvantul. Minorul nu isi poate da consimtamantul, asa ca familia o face pentru pentru el. |
Bine,bine, asta stiu si eu... Vreau sa stiu daca copilul moare ca s-a inecat cu apa... eu stiu, sau raceste si apoi moare... Preotul va fi vinovat? ce daca familia e de fata? Stai linistit, ca daca Doamne fereste se intampla nu o sa zica ca si-au dat consimtamantul ca sa moara din greseala...ei si l-au dat ca sa fie botezat, nu?
|
Citat:
Se stabileste de catre anchetatori daca el este vinovat sau nu, pe baza problelor. Preotul isi asuma un risc la botez si este si el constient de asta. Pe de alta parte nu exista norme legala referitoare la modul in care trebuie facut botezul (procedura). Poate BOR sau marii doctori in "Practica liturgica", consilieri patriarhali, ar trebui sa elaboreze o norma in aceste sens pentru a preveni evenimentele nefericite. Pana una alta se pronunta instanta...si, normal, mi se pare normal sa fie asa. Referitor la consimtamant...normal ca si l-au dar. Ca doar nu l-a luat preotul cu forta de acasa la botez...:D |
Exact asta vroiam sa subliniez... preotul isi asuma o responsabilitate - fie ca e vorba de botez fie ca e vorba de exorcizare... In ambele cazuri, preotul raspunde pentru ceea ce se intampla - la fel cum s-a intamplat si in cazul Tanacu. Cineva mai sus spunea ca nu este vinovat preotul... ca nu a vrut... Si am exemplificat cu asta cu botezul...
|
Citat:
Ea fiind insa indoctrinata in mediul monahicesc, se temea ea insasi de diavol, ii era frica ca ar fi posedata si de aceea se zbatea si tipa. Credeti-ma ,ca desi nu am facut facultatea de medicina, cunosc din proprie experienta cum se manifesta schizofrenia, am si eu o forma, care insa mi-a lasat luciditatea nealterata, si eu am avut halucinatii auditive si din fericire mi-au disparut. Ce ar fi insemnat pentur mine daca vre-un preot mi-ar fi spus ca sunt posedata? Consecintele ar fi fost catastrofale pentru mine. Am fost insa la duhovnici destepti printre care si parintele Teofil Paraian, care mi-a zis clar ca sunt bolnava si ca ma voi face bine daca vrea Dumnezeu. Am fost din pacate si la duhovnici care m-au certat pentru anumite indoieli pe care le am, dar mergand in paralel si la medici care mi-au explicat ca aveam delir mistic, si avand si o varsta, nu ma mai sperii cu una cun doau. Foarte mult la bolile psihice conteaza sugestia, daca ii spui unui bonav psihic ca este posedat, va actiona caatare, se va feri de icoane crezand ca nu le suporta, va tipa si se va speria, ia vorbeste-i calm, incurajandu-l si mangaindu-l ca vei da alte rezultate. Inca o data va spun, fariti-va de fanatism ca acesta este cauza a multe rele pe pamant, in numele unor idei frumoase dar duse la exrema, au avut loc multe atrocitati in istorie. |
Euftalia,nu vreau sa jignesc pe nimeni dar nu e totuna o boala psihica cu aceea ca celor posedati.Trebuie sa vezi ca sa ma crezi ca nu mint,martor imi e CEL de SUS ca nu mint.Crezi ca ma joc eu cu asa ceva?Am frica de Dumnezeu.Singura asemanare este ca atunci cand au crize,bietii de ei,si unii si altii fac urat,la modul cel mai serios,nu este regizat cum zic unii in necunostinta de cauza dar care se gasesc si ei sa isi dea cu parerea.Cei posedati se vindeca numai cu medicamentele lui Dumnezeu cum le zic eu:Sfanta impartasanie,anafura,mir,ulei sfintit,Sfanta Cruce mai inainte de toate,apa sfintita,tamaie,tarnoseala,rugaciune,post,spovedan ie deasa etc.Ceilalti trebuie sa urmeze ambele tratamente:medicamente+credinta in Dumnezeu cu medicamentele Lui Dumnezeu.Dar sincer ce rost are sa vorbesc de la mine,mai intereseaza-te.Seba
|
Euftalia,nu vreau sa jignesc pe nimeni dar nu e totuna o boala psihica cu aceea ca celor posedati.Trebuie sa vezi ca sa ma crezi ca nu mint,martor imi e CEL de SUS ca nu mint.Crezi ca ma joc eu cu asa ceva?Am frica de Dumnezeu.Singura asemanare este ca atunci cand au crize,bietii de ei,si unii si altii fac urat,la modul cel mai serios,nu este regizat cum zic unii in necunostinta de cauza dar care se gasesc si ei sa isi dea cu parerea.Cei posedati se vindeca numai cu medicamentele lui Dumnezeu cum le zic eu:Sfanta impartasanie,anafura,mir,ulei sfintit,Sfanta Cruce mai inainte de toate,apa sfintita,tamaie,tarnoseala,rugaciune,post,spovedan ie deasa etc.Ceilalti trebuie sa urmeze ambele tratamente:medicamente+credinta in Dumnezeu cu medicamentele Lui Dumnezeu.Dar sincer ce rost are sa vorbesc de la mine,mai intereseaza-te.Seba
|
|
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:32:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.