![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Da s-au gasitun fel re medalioane din lut cu semnul crucii ce se purtau la gat.
In Transilvania s-au descoperit mai multe opaite din bronz si lut cu semnul crucii pe ele socotite a fi din sec. IV-V. Ele se gasesc la Muzeul Brukenthal si Muzeul National de Istorie. Catacombele de langa Roma pastreaza si azi pe peretii lor semnul crucii si icoane din perioada prigoanelor: sec. I-IV |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat". Apostolul Pavel le vorbeste crestinilor despre predaniile pe care le-au invatat deja nu despre predaniile care urmeaza a fi adaugate. Cunoasteti vre-un verset din Sfanta Scriptura, in care sa fim indemnati sa urmam invataturi ce urmeaza a fi adaugate celor deja existente, pe vremea apostolilor? "Dar chiar dacã noi însine sau un înger din cer ar veni sã vã propovãduiascã o Evanghelie, deosebitã de cea pe care v-am propovãduit-o noi, sã fie anatema! Cum am mai spus, o spun si acum: dacã vã propovãduieste cineva o Evanghelie, deosebitã de aceea pe care ati primit-o, sã fie anatema!"(Galateni cap.1:8-9) |
Iata marturia faptului ca in Evanghelii nu s-a scris tot ce a facut Hristos, dar voi nu vreti sa intelegeti:
25. Dar sunt si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cartile ce s-ar fi scris. Amin.(Ioan 21,25) Iar tu de ce trunchiezi textul:,,Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat, ,,fie prin cuvânt, fie prin epistola noastrã. De unde stii tu ca ce a invatat prin cuvant este identic cu ce a scris? Tu ai vre-o dovada in acest sens? |
Citat:
Insinuati ca Sfintele Evanghelii sunt incomplete, pentru invatatura noastra? Sau, ce intelegeti din versetul postat (Ioan 21:25)? |
Citat:
"Fratilor, pentru voi am spus aceste lucruri... sa invatati SA NU TRECETI PESTE CE ESTE SCRIS".(1 Corinteni 4:6). |
Iar ai scos din context:4. Caci, cand zice unul: Eu sunt al lui Pavel, iar altul: Eu sunt al lui Apollo, au nu sunteti oameni trupesti?
5. Dar ce este Apollo? Si ce este Pavel? Slujitori prin care ati crezut voi si dupa cum i-a dat Domnul fiecaruia. 6. Eu am sadit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca. 6. Si acestea, fratilor, le-am zis ca despre mine si despre Apollo, dar ele sunt pentru voi, ca sa invatati din pilda noastra, sa nu treceti peste ce e scris, ca sa nu va faliti unul cu altul impotriva celuilalt. 7. Caci cine te deosebeste pe tine? Si ce ai, pe care sa nu-l fi primit? Iar daca l-ai primit, de ce te falesti, ca si cum nu l-ai fi primit? Aproape toata aceasta epistola e impotriva dezbinarii lor. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:38:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.