Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dependenta de calitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2842)

paraschevaiasi 24.12.2007 12:19:19

Si mie imi plac lucrurile de calitate, da numa ca nu-mi permit sa dau bani pe haine bune. Spre exemplu mie mi se pare ffff scump sa dau pe o pereche de blugi 70-100 ron. Eu caut din aceeia de 30-40 ron. Asta nu ca nu mi-as permite chiar de loc ceva mai bun, dar mi se pare o tampenie sa dau pe o carpa niste milioane. Totusi, sunt oameni ce traiesc din sal de mizerie si eu sa ma duc sa arunc cu banii pe haine?????? Da, mi-ar placea si mie sa am o rochie faina, sa am tricouri sau camasi ce sa ma scoata in evidenta. Dar in acelas timp imi e frica si de mandrie, ca atunci cand ai haine bune pe tine si te scot in evidenta este imposibil sa nu fie un pic de mandrie. Eu mai cumpar haine si de la SH, pt ca sunt mai bune decat cele din magazine. Si mai ales pt copii nu merita sa arunc banii pe haine scumpe. Asa ca trebe smerenie in toate.

ory 24.12.2007 12:41:39

Parascheva,apreciez sinceritatea ta,si sa stii ca nu este neaparat nevoie sa folosesti lucruri de calitate....tu esti un om de calitate.

ancah 26.12.2007 03:04:00

Si eu tin la calitate: la calitatea de om.

mirelat 26.12.2007 20:26:03

oare ce-o mai face iosif? ca n-a mai scris de mult pe forum... poate avea si el o parere la subiect.

alexandra28again 28.12.2007 22:28:10

nu inteleg de ce in romania exista o rusine in a fi bogat sau in a trai bine.de ce trebuie sa te feresti in a spune ca ai 1 milion de dolari in banca,ca te imbraci de la designeri italieni daca pentru tine aia inseamna arta,de ce toti au impresia ca te lauzi cand le impartasesti bucuria de a avea o piesa de mobila de cea mai buna calitate?oare trebuie sa ne ferim de gusturile noastre???sunt de acord ca simplitatea este buna,asta o spun cei care nu au bani bineinteles,vrand sa arate cat de smeriti sunt.daca le-ar da cineva 20 de milioane de craciun sunt sigura ca ar da fuga la supermarket sa le cumpere copiilor o bucata de carne de Craciun si niste ciocolate.nu cred ca i-ar lasa sa manance tocanita.eu nu cred ca este rau in a fi bogat,doar ca un bogat se loveste de mai multe ispite si renunta mult mai greu la lucrurile materiale.pe mine ma deranjeaza frustrarea care exista in romania referitor la cei bogati.cu banii cumperi sanatatea si faci oameni fericiti si le poti cumpara si altora viata.respect celor saraci dar care nu sunt invidiosi pe cei bogati,aceia intr-adevar sunt placuti in fata lui Dumnezeu si la acest gen de saracie se refera Iisus in Biblie.nu la cei care poarta invidie celor carora Dumnezeu le-a dat mult mai mult.in lume vor exista intotdeauna saraci si bogati.daca nu ar fi saracii,bogatii nu ar avea cum sa se mantuiasca,prin ajutorarea lor,daca nu ar fi bogatii,lumea ar fi cu vreo 1000 de ani inapoi.

cristiboss56 28.12.2007 23:03:30

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again
nu inteleg de ce in romania exista o rusine in a fi bogat sau in a trai bine.de ce trebuie sa te feresti in a spune ca ai 1 milion de dolari in banca,ca te imbraci de la designeri italieni daca pentru tine aia inseamna arta,de ce toti au impresia ca te lauzi cand le impartasesti bucuria de a avea o piesa de mobila de cea mai buna calitate?oare trebuie sa ne ferim de gusturile noastre???sunt de acord ca simplitatea este buna,asta o spun cei care nu au bani bineinteles,vrand sa arate cat de smeriti sunt.daca le-ar da cineva 20 de milioane de craciun sunt sigura ca ar da fuga la supermarket sa le cumpere copiilor o bucata de carne de Craciun si niste ciocolate.nu cred ca i-ar lasa sa manance tocanita.eu nu cred ca este rau in a fi bogat,doar ca un bogat se loveste de mai multe ispite si renunta mult mai greu la lucrurile materiale.pe mine ma deranjeaza frustrarea care exista in romania referitor la cei bogati.cu banii cumperi sanatatea si faci oameni fericiti si le poti cumpara si altora viata.respect celor saraci dar care nu sunt invidiosi pe cei bogati,aceia intr-adevar sunt placuti in fata lui Dumnezeu si la acest gen de saracie se refera Iisus in Biblie.nu la cei care poarta invidie celor carora Dumnezeu le-a dat mult mai mult.in lume vor exista intotdeauna saraci si bogati.daca nu ar fi saracii,bogatii nu ar avea cum sa se mantuiasca,prin ajutorarea lor,daca nu ar fi bogatii,lumea ar fi cu vreo 1000 de ani inapoi.

Nu bogatia i-o rusine, ci mandria, fala, iubirea de sine, egoismul , fatarnicia , imbuibarea, "calitati"ce le au din plin ai nostri bogatasi. Asta-i buba, draga Alexandra. Uita-te in jur , la felul lor de a fi si a se comporta. Ei se cred si sunt mai presus de orice lege. Pe scurt :cu bogatia n-am nimic, dar cu nesimtirea. . . . . . .

alexandra28again 28.12.2007 23:29:15

sunt de acord ca sunt foarte multi care se cred superiori tuturor pentru faptul ca au bani,dar sunt sigura ca aceia nu prea au prea mult interese pentru Dumnezeu.in schimb sunt si bogati credinciosi care nu se falesc cu ceea ce au si ii ajuta si pe altii.problema este ca multi saraci ii judeca pe bogati din start,de cand le vad bogatiile.daca iti faci un viloi de 5 etaje nu inseamna ca o faci spre mandrie,poate pur si simplu asa iti place sa traiesti.normal ca daca ai bani alegi ceea ce este mai bun.chiar as vrea sa-i vad pe acei saraci invidiosi si complexati de saracia lor cu 1 milion de dolari in mana,sa vad daca s-ar mai inghesui in autobuz.daca esti sarac nu inseamna ca esti mai aproape de Dumnezeu,ci doar ca aia este singura cale pe care o ai.mie nu imi plac cei care se dau smeriti prin faptul ca duc o viata grea.saracia este o binecuvantare,o cale grea,ca si bogatia,si trebuie sa stim cum sa o folosim spre mantuire.nu tuturor ne aduce foloase in fata lui Dumnezeu.

veilur 29.12.2007 15:36:49

Citat:

În prealabil postat de paraschevaiasi
[...]
Eu mai cumpar haine si de la SH, pt ca sunt mai bune decat cele din magazine.
[...]

Dar parascheva, si hainele de la sh au fost luate tot din magazine, ;)
Citat:

În prealabil postat de alexandra28again
[...]
mie nu imi plac cei care se dau smeriti prin faptul ca duc o viata grea.saracia este o binecuvantare,o cale grea,ca si bogatia,si trebuie sa stim cum sa o folosim spre mantuire.
[...]

Imi place cum gandesti alexandra, asa este, nu trebuie sa cautam in plus de la Dumnezeu fata de cei bogati numai ca suntem saraci. Este aceasta regula in fata careia nu avem cum sa credem ca avem mai multe sanse de mantuire daca avem doar un apartament in loc de vila, sau numai Dacia in loc de Lexus, sau chiar daca nu avem nici casa, nici masina si nici bani, asta nu inseamna ca suntem mai vrednici decat cei bogati, pe care avem mereu invidie, (ma refer doar la cei care au :D).
Insa, pe calea credintei, diferenta dintre un bogat si sarac este ca celui bogat ii va fi foarte greu sa se mantuie pentru ca i s-a dat mult, mult i se va cere, insa cel sarac poate sa parcurga drumul mantuirii in viata mai usor, pentru ca nu este "legat la cap" cu bogatia, el neavand atatea responsabilitati, obligatii si raspunderi in fata lui Dumnezeu, pentru ca i s-a dat putin, putin i se va cere, iar aici nu fac referire doar la starea materiala, ci si la puterea duhovniceasca de a rezista ispitelor, ce i s-a dat fiecarui om.
Insa, la faza cu puterea fiecaruia de a rezista la ispitele pacatului data de Dumnezeu fiecaruia, este alta "mancare de peste" despre care se poate discuta mult si bine, insa ma opresc aici ca nu vreau sa plictisesc :D

erzbet 29.12.2007 15:52:53

"Si mai ales pt copii nu merita sa arunc banii pe haine scumpe."

Eu cred ca pentru copii merita sa "arunci banii" si pe haine de calitate si nu numai.

29.12.2007 16:57:11

Imi amintesc de Sfantul Ioan Iacob Hozevitul care copilas fiind acoperea farfuria cu cirese, apoi bagand manuta sub prosop lua cireasa pe care o nimerea. Astfel de mic copil a invatat ce inseamna taierea voii:D Ce inseamna pentru voi dependenta de calitate?? Ca eu am tot citit acest topic si tot nu am inteles :|:|:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:03:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.