![]() |
dar Eli este shi un mare preot cu fii tot preotzi pe vremea proorocului Samuel...
|
anita , a cauta sa intelegi nu cred ca inseamna ...ratacire.
Minuni se fac si in zilele noastre.Nu minunile sint asa de importante. A crede orbeste fara a intelege cred ca este foarte periculos.de fapt cred ca asta este definitia fanatismului. Evident ca nu-l putem intelege pe Dumnezeu in plinatatea Sa.Tocmai de aceea l-a trimis pe Isus in forma de om ca sa putem intelege ceva. Pina si discipolii lui nu-l intelegeau si vorba aia, erau cu El. Minunile descrise in Biblie imi sunt arhisuficiente. "fericiti cei ce nu au vazut si au crezut" nu inseamna sa credem orbeste. ci probabil sa nu respingem. |
Sisu, exegeza ta este clara. Nu se deosebeste cu nimic de cea protestanta. Tu apelezi la logica, ce sa intelegem ca Sfnitii Parinti nu au avut logica in talcuirile lor?
|
Sisu, cred ca ar fi bine sa citesti despre Sinodurile ecumenice:
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/04/4f_scurt_istoric_al_sinoadelor.html acestea iti vor lamuri unele probleme, caci nu e un lucru de dorit sa cazi in erezie. Mai ales, ca raspunsurile la aceste probleme se cunosc deja. |
Citat:
E normal sa apelez la logica.Evident ca credinta nu inseamna logica ci inseamna si un pic de mistic, de traire personala.dar pentru a intelege trebuie sa utilizam si logica. Nu stiu daca sfintii parinti au avut logica sau nu dar ma uit ce a ajuns biserica azi (in general). |
Citat:
|
Citat:
Iata deci ca logica ti-a jucat o festa si ai facut o confuzie. Nu stii daca Sfintii Parinti au avut logica? Pai citeste-i si afla si singur daca este ceva ilogic in ceea ce au scris prin Duhul Sfant. Poate ne dai si noua niste exemple, in cazul in care le gasesti. |
din pacate trag concluzii nu numai privind oamenii care se duc la biserica.
Iti dau dreptate cu apostazia. Chiar daca concentratia de moralitate este mai mare la Martori de ex. dar si la alte culte in comparatie cu ortodocsii nu este totusi un criteriu.Pe undeva este normal, numai in Romania sint mai multi ortosocsi decit toti martorii din lume sau decit alte culte.Deci e normal ca si toleranta sa fie mai mare si posibilitatea de a devia la fel. Dar si printre martori se pot intilni cazuri (rare din fericire) de pedofilie , adulter sau alte comportamente necrestine.E-adevarat ca acestia sint excomunicati imediat (se pot reintoarce daca isi recunosc sincer greseala si nu mai repeta pacatul). Dar nu enoriasii ma deranjeaza , ca sa revin, ci cei care ar trebui sa-i indrume (spiritual).Am cunoscut si avut prieteni preoti deci sint in oarecare masura in cunostiinta de cauza. Nu contest ca exista oameni extraordinari printre ei, dar organizatia in sine, consider ca a deviat de la drumul cel drept. Cit despre Sfintii Parinti, pai daca ce scrie in biblie nu este suficient apoi mai bine ne apucam de tir cu arcul. Daca marturiile apostolilor nu sint suficiente, ce sa-ti mai zic... Acuma ce sa cred ca biserica crestina este o organizatie oculta, ca numai cei alesi au dreptul sa cunoasca adevarul?Ca evangheliile sint doar asa un praf in ochi? Cel care s-a nascut in china va trebui sa citeasca sfintii parinti ca sa fie mintuit ? Pe bune chiar nu mai inteleg... Dar despre asta putem discuta in topicul cu traditia. |
Citat:
|
sisu:Cit despre Sfintii Parinti, pai daca ce scrie in biblie nu este suficient apoi mai bine ne apucam de tir cu arcul.
Daca marturiile apostolilor nu sint suficiente, ce sa-ti mai zic... Acuma ce sa cred ca biserica crestina este o organizatie oculta, ca numai cei alesi au dreptul sa cunoasca adevarul?Ca evangheliile sint doar asa un praf in ochi? Cel care s-a nascut in china va trebui sa citeasca sfintii parinti ca sa fie mintuit ? Evangheliile nu sunt praf in ochi. Dimpotriva! Ti-a raspuns bine, georgeval, daca te descurci singur, n-ai decat. Dar in biblie scrie ca nu ai voie sa talcuiesti de unul singur. De ce? Pantru ca e vorba de intelepciunea lui Dumnezeu, iar noi suntem oameni cu o gandire limitata, comparativ cu a Lui. Ceea ce au scris Sfintii Parinti e rod al Sfantului Duh. Poate crezi ca si tu ai Sfantul Duh, si ai de la botez, dar pacatele tale acumulate in timpul vietii au facut ca Acesta sa se retraga, in vreme ce la Sfinti, datorita despatimirii, a sfinteniei acumulate si a indumnezeirii, abunda Sfantul Duh. Este deci vorba de cantitate, iar cantitatea sporeste la Sfant in progresie geometrica. Cine nu recunoaste lucrarea Duhului Sfant la Sfinti, pacatuieste impotriva Duhului Sfant, singurul pacat care nu se iarta. Faptul ca scrierile Sfintilor Parinti au ajuns in circulatie, inseamna ca ele sunt si pentru credinciosii interesati sa stie, nu numai pentru preoti si calugari. Dumnezeu, cand a spus ca nu avem voie sa interpretam singuri biblia, a luat si masuri pentru a ne ajuta in acest sens. Stim acum ca Sfintii sunt oameni care au ajuns la cel mai mare grad de inteligenta, datorita Duhului Sfant, iar lucrarile lor sunt inspirate de Duhul Sfant, deci de o calitate deosebita. Ne putem oare compara cu Sfintii in acest sens, si putem accepta ca cel putin la fel de buna interpretarea noastra a bibliei? Nu ti se pare ca acest gand e inspirat de mandria, care stim ca vine de la diavol? Diavolul ne da asemenea ganduri de slava desearta, caci ce interes ar avea el sa stim noi cat mai mult si sa ne putem lupta cu el?!? Biserica crestina, cum o numesti tu, nu interzice nimanui accesul la aceste invataturi, stiind ca si de cunoastere depinde mantuirea noastra. In ceea ce priveste China, am auzit ca zilnic se convertesc 2000 de oameni la crestinism. Prin botez li se sterg pacatele. Si apoi de unde stim cata putere au acei oameni, care in conditii vitrege se convertesc, in ciuda faptului ca isi pun viata in pericol, precum primii crestini. Am auzit de un copiæ de 5 ani, car s-a ruga Domnului, cu cuvintele lui si ca urmare s-a insanatosit mama lui. Judecatile in privinta aceloroameni sa le lasam lui Dunezeu. Nu spune nimeni sa-i lasi pe Martori si sa treci la ortodoxie, daca nu vrei. Dar fa-ti un serviciu si ia- i pe Sfintii Parinti si citeste-i. Vei vedea ce inseamna o lucrare inspirata de Duhul Sfant. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:18:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.