Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   Parintele Corogeanu - un martir? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3064)

Mirean 13.02.2008 17:56:46

Citat:

În prealabil postat de vsovi
iar BOR, de ce anume l-a acuzat? ca asta nu shtiam ca a fost acuzat.... shtiam doar ca a fost scos din cler shi deferit justitziei, dar nu shtiu sa fi fost acuzat de ceva....... ci doar discutzii ale unora shi ale altora....

iar Justitzia lumeasca nu shi-a spus ultimul cuvant caci am intzeles ca a facut recurs la cedo.... deci sa nu ne pripim, nici lumeshte shi nici duhovniceshte dar nici bisericeshte, stimate domnule Mirean.

BOR l-a caterisit, acuzarea avenit in consistoriu, in lipsa, pentru ca "maria-sa" Corogeanu nu a dorit sa se prezinte, desi a fost invitat in repetate randuri.
Iar faptele vorbesc de la sine: incalcarea canoanelor - normele acelea, de care am mai discutat, care sunt de respectat pentru a nu te trezi ca omori, din nestiinta, nepricepere, ba chiar - tragic - cu constiinta ca incerci sa il ajuti, pe careva si tulburi obstea!
Iar ca "acuze" (potrivit canoanelor) ar fi: neacultarea de ierarh (canonic, se anunta ierarhul locului cand este vorba de "indracire"), faptul ca a oficiat un ritual strain de Ortodoxie (legarea mainilor pe cruce, etc), faptul ca arefuzat sa isi explice gestul in cadrul Consistoriului, netrezentandu-se, faptul ca a denigrat, prin declaratii publice, ierarhia (inainte ca acesta sa se pronunte inpotrica sa), apoi faptul ca la lovit pe ierarhul si pe preotii care au venit la manastire sa discute cu el, ca sa nu mai vorbim de limbajul folosit in acesta imprejurare.
Sunt destule motive de caterisire a sa, dar poate fi primit oricand in structura nou infiintata. Are cele mai bune "recomandari".
Nu contest buna sa intentie, dar rezultatele...
Recursul s-a judecat la Bucuresti, pedepsele sunt mai mici. Dar sunt! Daca facea ascultarea de care tot vorbesc eu, nu se ajungea la caterisiri si condamnari!

vsovi 13.02.2008 18:19:00

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

iar BOR, de ce anume l-a acuzat? ca asta nu shtiam ca a fost acuzat.... shtiam doar ca a fost scos din cler shi deferit justitziei, dar nu shtiu sa fi fost acuzat de ceva....... ci doar discutzii ale unora shi ale altora....

iar Justitzia lumeasca nu shi-a spus ultimul cuvant caci am intzeles ca a facut recurs la cedo.... deci sa nu ne pripim, nici lumeshte shi nici duhovniceshte dar nici bisericeshte, stimate domnule Mirean.

BOR l-a caterisit, acuzarea avenit in consistoriu, in lipsa, pentru ca "maria-sa" Corogeanu nu a dorit sa se prezinte, desi a fost invitat in repetate randuri.
Iar faptele vorbesc de la sine: incalcarea canoanelor - normele acelea, de care am mai discutat, care sunt de respectat pentru a nu te trezi ca omori, din nestiinta, nepricepere, ba chiar - tragic - cu constiinta ca incerci sa il ajuti, pe careva si tulburi obstea!
Iar ca "acuze" (potrivit canoanelor) ar fi: neacultarea de ierarh (canonic, se anunta ierarhul locului cand este vorba de "indracire"), faptul ca a oficiat un ritual strain de Ortodoxie (legarea mainilor pe cruce, etc), faptul ca arefuzat sa isi explice gestul in cadrul Consistoriului, netrezentandu-se, faptul ca a denigrat, prin declaratii publice, ierarhia (inainte ca acesta sa se pronunte inpotrica sa), apoi faptul ca la lovit pe ierarhul si pe preotii care au venit la manastire sa discute cu el, ca sa nu mai vorbim de limbajul folosit in acesta imprejurare.
Sunt destule motive de caterisire a sa, dar poate fi primit oricand in structura nou infiintata. Are cele mai bune "recomandari".
Nu contest buna sa intentie, dar rezultatele...
Recursul s-a judecat la Bucuresti, pedepsele sunt mai mici. Dar sunt! Daca facea ascultarea de care tot vorbesc eu, nu se ajungea la caterisiri si condamnari!

Domnule dumneata am impresia ca interpretezi tendentzios,

ce legare de cruce vorbeshti, shi ce ritual?

poi nu a declarat parintele Corogeanu ca dupa spovedanie shi citire, cand era in chilie a inceput sa injure shi atunci a legat-o asha cum au procedat shi medicii la spital, ca doar de acolo shtiau monahiile care au luat-o de la spital, ca el doar a aprobat.

Poi caterisirea se datoreaza atunci neprezentarii la a discuta cu soborul shi nu nerespectarii canoanelor, ca nu shtiam ca atunci cand au scos atatzi shi atatzia ucenici shi sfintzi, adica draci din oameni au ishtiintzat pe ierarhul locului, te referi la staretz eventual, dar el era acolo singur, shi dupa parerea ta asha se proceda, defiecare data cand se facea asha ceva dadeau fuga la Arhiereu? Despre ce canon e vorba sau shi pe acela il interpretezi tendentzios sau rauvoitor... asha cum ai aruncat asha neascultarea de canoane ca o plasa de prins shobolani.... poi domnule neascultarea respectiva de canoane, daca cineva o ridica impotriva fratelui sau nu e facuta de sobor pe principii justitziare, ci pe principiile durerii ca a murit cate un frate, din necunoshtintza sau neshtiintza sau cazut in ispita.

Iar parintele Corogeanu a vorbit cu respect in repetate randuri la adresa BOR pe TV, shi la adresa maimarelui sau, a ierarhului caruia i-a cerut iertare ca un mai mic la mai mare..... deci dumneata nu am habar de unde vorbeshti...

N-a lovit pe nimeni, ci doar nu a lasat la inceput sa intre televiziunea ca la ea acasa... n-am auzit sa fi lovit pe cineva. Nu cumva Mirene incepi sa le infloreshti?

De ce itzi batzi joc de el shi de structura nou infintzata?

S-a judecat recursul la Bucureshti? poi eu vorbeam de cedo.... shi ce sentintze a primit?

vsovi 13.02.2008 18:22:44

de structura nou infintzata intzeleg, dar ce legatura are el cu ea?:dontgetit:

Mirean 13.02.2008 18:51:00

Citat:

ce legare de cruce vorbeshti, shi ce ritual?

poi nu a declarat parintele Corogeanu ca dupa spovedanie shi citire, cand era in chilie a inceput sa injure shi atunci a legat-o asha cum au procedat shi medicii la spital, ca doar de acolo shtiau monahiile care au luat-o de la spital, ca el doar a aprobat.

Poi caterisirea se datoreaza atunci neprezentarii la a discuta cu soborul shi nu nerespectarii canoanelor, ca nu shtiam ca atunci cand au scos atatzi shi atatzia ucenici shi sfintzi, adica draci din oameni au ishtiintzat pe ierarhul locului, te referi la staretz eventual, dar el era acolo singur, shi dupa parerea ta asha se proceda, defiecare data cand se facea asha ceva dadeau fuga la Arhiereu? Despre ce canon e vorba sau shi pe acela il interpretezi tendentzios sau rauvoitor... asha cum ai aruncat asha neascultarea de canoane ca o plasa de prins shobolani.... poi domnule neascultarea respectiva de canoane, daca cineva o ridica impotriva fratelui sau nu e facuta de sobor pe principii justitziare, ci pe principiile durerii ca a murit cate un frate, din necunoshtintza sau neshtiintza sau cazut in ispita.

Iar parintele Corogeanu a vorbit cu respect in repetate randuri la adresa BOR pe TV, shi la adresa maimarelui sau, a ierarhului caruia i-a cerut iertare ca un mai mic la mai mare..... deci dumneata nu am habar de unde vorbeshti...

N-a lovit pe nimeni, ci doar nu a lasat la inceput sa intre televiziunea ca la ea acasa... n-am auzit sa fi lovit pe cineva. Nu cumva Mirene incepi sa le infloreshti?

De ce itzi batzi joc de el shi de structura nou infintzata?

S-a judecat recursul la Bucureshti? poi eu vorbeam de cedo.... shi ce sentintze a primit?

A legat-o de cruce si i-a indesat un prosop in gura, el a declarat asta...
Caterisirea e pentru neascultare, ca si ascultarea e in canoane, dar si pentru practica. Sfintii nu prea aveau ierarhie la care sa se raporteze, dar odata ce ea s-a structurat (vorbin de devenirea istorica), au aparut si canoanele care cer ca astfel de cazuri, suspiciunile de "demonizari" sa fie anuntare ierarhului locului.

Apoi in primele secole, sfintii cam greu "dadeau fuga" la arhiereu, in primul rand ca crestinismul abia atunci se extindea, abia atunci iesea din perioada persecuriilor. Dogma, implicit canoanele abia se cristalizau....

Apoi, Corogeanu a primit oe ierarh si pe preotii care erau cu el la poarta manastirii si nu i-a lasat sa intre. Protopopul a incercat sa "firteze" putin intrarea, mai ales ca era si presa de fata si circul devenea penibil. Aici e momentul in care Corogeanu s-a slobozit la gura si i-a imbrancit pe cei care au venit, poiate gasesc pe net inregistrarea ca sa te convingi ca nu-i infloritura.

N-ai inteles care e treaba cu CEDO... A incercat avocatul sa ameninte (practica arhicunoscuta de intimidare) ca in cazul in care nu se face dreptate merge la CEDO. Dar nu merge. Mai mult, familia Irinei Cornici intentioneaza sa se adrseze acestei instante internationale. Iar procesul penal capata conotatii civile, intrucat familia a inceput sa intreba pe Corogeanu cea afacut cu banii adusi de Irina din Germania. Aici povestea capata accente prea dure, asa ca nu insist.

Nu-mi bat joc de el, departe de mine gandul asta± Din contra, il compatimesc. Iar noua structura am amintit-o in contextul in care ii atrage pe cei care sunt nemultumiti de BOR, asa cum se arata si Corogeanu.

MARIUS_DANIEL 14.02.2008 11:10:03

Despre ce familie impotriva lui vorbesti?A,despre fratele ei,care a declarat la tv ca parintele nu e vinovat si il sustine pentru ca a facut ceea ce trebuia?Probabil tu ai vazut altceva,dar cel putin fratele ei il sustine pe parinte.

vsovi 14.02.2008 11:35:01

Domnule Mirean,

Poi dumneat vorbeshti ca banii i-ar fi luat Parintele Corogeanu, poi nu a zis pe TV cand era shi fratele ei de fatza ca aceshtia dupa ce au venit din germania de la ceva munca, au stat pe la un patron care i-au luat totzi banii? De unde shtii dumneata ca i-a luat el?

Deci e clar, Parintele Corogeanu a primit ierarhul dar a oprit presa, shi nu asha se procedeaza? ce treaba avea acolo presa, au ei dreptul sa-tzi intre in casa sa te filmeze ca la ei acasa? nu mi se pare corect, deci el a procedat bine, sau ce preotzii s-au dus acolo ca sa-l fortzeze sa primeasca a fi abuzat? Nu cred, dumneata spui lucruri ciudate.....

Am auzit ca Avocatul parintelui Corogeanu v-a face recurs shi nu familia Irinei, ca e shi culmea, cand primeshti 7 ani de temnitza pentru fapte neconcludente sa vrea familia sa te puna shi la zid? Poi ei sunt nedreptatzitzi de sentintza, Corogeanu shi monahiile, shi ei merg la CEDO ca asha am auzit, ei fac recurs, shi dumneata vorbeai doar de sentintza asta de la noi, pe care n-o mai comentez, ca e treaba ei shi se reformeaza ea cum s-o putea...

Dar nu shtiu ce vorbeshti, ca nu era vorba de nici o cruce, ci erau doua lemne nelegate unul de altul, ci unul era pus orizontal shi legata la maini iar cel vertical nu shtiu cum au legato monahiile CA ASHA AU VAZUT IN SPITAL, pricepi domnule?
Iar acest lucru s-a intamplat in ultima noapte cand a intrat in criza de injuraturi shi manie shi shi-a ieshit din mintzi, deci puteau sa o lege la fel de bine de ushe, de scaun, de pat, intamplarea a facut s-o lege de doua lemne despartzite care in mintea unora formau o cruce pentru practici de exorcizare, e aberant, shi legarea respectiva s-a intamplat dupa spovedanie, dupa rugaciuni, seara, cand s-a facut noapte shi a inceput sa strige shi sa faca scandal, shi intr-o manastire shtii foarte bine ca nu e voie... deci ce tot vorbesti despre o practica bisericeasca, un ritual, ca defapt este vorba despre o practica medicala, se pune camashe de fortza shi calush, asha cum au gasit-o monahiile in spitalul de boli nervoase, deci pricepi domnule mirean?

Insinuare ca ar fi dorit sa apartzina de alta biserica eretica shi nou infintzata vine de la domnia ta, ca ei shi-a cerut iertare ierarhului in repetate randuri shi pe TV shi atunci cand te nemultzumeshti shi te revoltzi shi te despartzi, nu-tzi mai ceri iertare de la nimeni, deci ma intreb de ce insinuezi astfel de lucruri?

Deci domnule Mirean, iarta-ma ca ma aflu intr-un fel de aparator a parintelui Corogeanu, dar defapt nu-l apar ca nu ma intereseaza persoana lui, doar incerc sa relatez faptele asha cum sunt, asha cum le-am auzit shi vazut prin media (TV shi ziare) shi din ce au declarat ei, shi nu mi se pare ca ar fi greshit cu mai nimic, shtii dumneata ce e aia mai nimic? mai nimic nu a greshit ca totul este escaladare mediatica ce face din tzantzar armasar.... Doar neascultarea eventual imi da de gandit, ca nu s-a prezentat la audierile sinodale, shi atunci probabil de aia o fi fost caterisit, dar astea sunt problemele bisericeshti, shi nu le socotesc in vre-un fel, dar daca nu s-a prezentat, nu inseamna nimic, inseamna ca fie nu s-a putut prezenta, fie de frica sa nu il gaseasca in vre-un fel vinovat pe nedrept, fie pentru ca Hristos nu s-a aparat, fie pentru a nu crea cearta, o fi avut el motivele lui shi nu vreau sa-l judec pentru asta, deci pana la urma neascultarea de canoane este defapt neascultarea de a se prezenta in fatza discutziilor sinodale.... da, o neascultare, care are o urmare fireasca, dar pentru aceasta neascultare nu inseamna ca este un criminal sau ca ar fi greshit in vre-o practica barbara asha cum insinueaza massmedia, ca tot ce a facut neobarbar a fost sa faca asha cum se face la spital in caz de criza... iar dumneata insinuezi ca era shi hotz shi criminal.... poi domnule, dumneata shtii ca la manastirea aia, nu aveau nici electrica, shi nici apa, shi nici un ierarh nu trecea pe acolo shi era singur cu cateva sate shi s-a descurcat shi el cum a putut? Un fost fotbalist, care a lasat toate sa lucreze pentru Hristos, dumneata il faci shi criminal shi hotz, doar ca nu s-a prezentat la audieri? Daca nu a putut, pur shi simplu s-a speriat shi nu a putut, sau dumneata crezi ca totzi sunt asha de de stapani shi de curajoshi cand el se infricoshase pe drept in fatza Stapanului Dumnezeu?

deci sa fim serioshi, mai Mirene, ca chiar daca a fost caterisit pe drept sau pe nedrept, pentru o mica neascultare, asta nu inseamna ca e chiar asha de vinovat cum il prezintzi dumneata, iar caterisirea o fi fost mai mult pentru a lasa sa se pronuntze justitzia deci sinodul nu atat l-a Caterisit pentru neascultare asha cum insinuezi dumneata cit pentru a lasa poarta deschisa ca justitzia sa poata sa-shi faca datoria, sa ancheteze, sa stranga dovezi shi sa le dezbata... Sinodul nu l-a exclus pentru fapte din moment ce nu l-a audiat shi nu a avut martori shi aparare..... deci insinuezi numai lucruri care tind a fi considerate ca le faci tendentzios cu o anumita patima.... de ce se intampla astea? shi eu ma intreb.... sa fie efectul minciunii de 95% de prin TV shi massmedia care itzi intereshte argumentele shi dovezile... false dumnule....

hai sa fi sanatos mai Mirene.... dar inca nu s-a terminat, ca precis merge la cedo.... ca noi facem procese pentru ziare shi TV shi nu pentru o oarecare dreptate.... ca oricum doar la Hristos e Dreptate.... restul e vraishte.

Mirean 14.02.2008 13:04:55

Declaratii soc despre viata calugaritei exorcizate

Acuzati ca au crucificat-o pe maicuta Irina Cornici in incercarea de a scoate diavolul din ea, preotul Daniel Corogeanu si cele patru maicute de la manastirea din localitatea vasluiana Tanacu risca pana la 25 de ani de inchisoare. Oamenii care au cunoscut-o pe Irina sunt socati de cele intamplate. Localnicii din satul Cuptoare, din judetul Caras-Severin, unde fata a locuit timp de trei ani, spun despre Irina ca se purta ca un om normal si ca nu au vazut-o niciodata nici macar nervoasa. Nici vorba ca Irina sa fi fost o fire violenta.

Cat despre alegerea fetei de a se calugari si acesta a fost un motiv de mare mirare pentru cei care o cunosteau. Ei spun ca tanara mergea la biserica, dar ca niciodata nu a lasat sa se inteleaga ca ar vrea sa se calugareasca. Maicuta exorcizata la Manastirea Sfintii Trei Ierarhi, din Tanacu, a locuit mai bine de trei ani in comuna Cornea, satul Cuptoare, din judetul Caras Severin, in apropiere de statiunea Baile Herculane. Toti satenii au ramas marcati de ce i-a fost dat sa i se intample fostei lor vecine. Cei care au cunoscut-o pe Irina Cornici au numai vorbe de bine despre ea. Niciodata in cei trei ani cat a locuit la familia Stolojescu nu a lasat impresia ca ar avea un comportament nelalocul lui. "Avea grija de o fata de numai un an de zile, la care nici macar nu tipa, daramite sa mai faca scene de violenta, cum au spus preotii!? Au ucis-o si ei sunt de vina pentru ce s-a intamplat", ne-a spus Mioara Stolojescu, femeia la care a stat in gazda trei ani. Irina avea obiceiul sa mai mearga la biserica la sfarsit de saptamana, dar nu s-a pus vreodata problema ca sa apuce drumul manastirii. "Irina mergea cu mine la biserica duminica de duminica, era o fata buna, dar mie nu mi-a spus ca vrea sa se calugareasca", a declarat Maria Stolojescu.

S-a intors in sat cu maicutele, dupa bani

"Numai ce luase pasaportul si dorea sa mearga in Germania la lucru. A primit o scrisoare de la Anghel Paraschiva, o maicuta de la manastirea cu pricina, si plecata a fost! Nu s-a mai intors decat atunci cand a venit sa-si ia banii", spune Nistor Stolojescu. Fata de 23 ani reusise sa stranga prin munca, in Germania, aproape 4.000 de euro si avea de gand sa cumpere o casa in satul Cuptoare, ca sa locuiasca pe viitor cu fratele sau. "Deja negociase cu vecinii mei pentru a cumpara casa din coltul strazii, avea 4.000 de euro si ii mai trebuiau 1.000, ca sa plateasca imobilul", ne-a spus vecinul Craciun Ion. Din relatarile celor care au cunoscut-o, reiese ca Irina a fost chemata in vizita de o fosta colega de orfelinat la manastirea din Tanacu, iar aceasta a spus ca se va intoarce ca sa plece in Germania. Cand a revenit, Irina era insotita de cateva maicute. A cerut familiei Stolojescu banii lasati in pastrare. "A venit cu mai multe calugarite dupa ea, au cerut banii si au plecat in graba, Irina era de nerecunoscut si avea o privire ciudata. A venit un copil cu care ea se juca si i-a spus sa se joace cu mingea. Irina a raspuns ciudat: "Nu am voie sa dau cu piciorul in minge, doar sa pun mana pe ea"", a mai spus Mioara Stolojescu.

Crima si pedeapsa la manastire

Calugarul si maicutele de la Manastirea "Sf. Treime" din Tanacu si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi in arestul Politiei dupa ce procurorii le-au adus acuzatii grave. "Criminalii! Satanistii!" - au strigat miercuri oamenii adunati in fata sediului Parchetului Tribunalului Vaslui, la vederea preotului Daniel Petru Corogeanu si a celor patru maicute de la manastirea din Tanacu, invinuiti ca au ucis-o pe calugarita Irina Cornici in timpul unui ritual de exorcizare. Alti credinciosi au fost de partea celor cinci. Nemultumitii i-au dovedit insa pe sustinatori, caci preotul si maicutele au fost huiduiti, iar fratele lui Corogeanu, si el calugar, lovit cu pumnii de oamenii furiosi. Politia a stat deoparte, lasand furia credinciosilor sa se manifeste in voie. Dupa 12 ore de audieri - timp in care in jur de o suta de persoane au asteptat verdictul procurorilor veniti de la Bucuresti - preotul si maicutele au fost retinuti si dusi in arestul Politiei vasluiene. Cum au ajuns insa in aceasta situatie calugarul si cele patru maicute - pana mai ieri fete bisericesti respectate de enoriasi? Irina Cornici a venit la Manastirea "Sf. Treime" din Tanacu la inceputul lunii aprilie. La 23 de ani, era o fata greu incercata de viata, crescuta in orfelinate. I-a placut la Tanacu si, in scurt timp, le-a anuntat pe maicute ca vrea sa ramana si s-a calugarit. Imediat dupa aceea, tanara a facut prima criza: se purta ciudat, vorbea fara sens, se zbatea. Maicutele au dus-o la Spitalul Judetean Vaslui, unde a stat internata doua saptamani. Diagnosticul medicilor a fost clar: schizofrenie. Irina a fost externata si adusa inapoi la manastire. Calugarita parea ca si-a revenit, dar in dimineata zilei de 10 iunie boala psihica de care suferea Irina si-a aratat din nou "coltii". Din declaratiile adunate la dosar anchetatorii au stabilit ca aceasta noua criza s-a petrecut dupa o perioada de nesomn si agitatie. Irina avea de recuperat 4.000 de euro de la o familie din Cuptoare, dar a spus ca s-a ales doar cu 500 de euro. A hotarat sa tina post si sa se roage "pentru a inmuia inima celor care au lasat-o fara bani". Aceasta perioada ar fi afectat-o puternic pe Irina, provocandu-i o noua criza. Pentru ca era vineri, iar la manastire urmau slujbele de sambata si duminica, maicutele au dus-o pe Irina in chilie. Tanara ar fi ramas acolo pana luni dimineata, timp in care a fost legata de maini, de mijloc si de picioare cu lanturi prinse cu lacate. Maicutele au folosit chiar niste scanduri pentru a-i prinde incheieturile tinerei si i-au lipit peste gura leucoplast. Toate aceste amanunte cutremuratoare au fost recunoscute de cele patru maicute, care le-au explicat anchetatorilor de ce au crezut de cuviinta sa o supuna pe Irina unui astfel de tratament. Ele spun ca au avut grija de tanara ca de un copil, dar ca au fost nevoite sa o lege fedeles pentru ca se zbatea ingrozitor si sa-i astupe gura pentru ca tipetele ei sa nu tulbure linistea enoriasilor veniti la manastire. Plasturele era lipit de gura fetei si in timpul slujbelor de "dezlegare". De luni pana miercuri, calugarul i-a tinut Irinei slujbe pentru "deposedarea de diavol". Maicuta a intrat in stare de soc si a murit in drum spre spital. La randul sau, preotul Corogeanu a facut miercuri seara, la emisiunea lui Dan Diaconescu, de la OTV, precizari legate de teribila intamplare de la Tanacu. Calugarul a povestit ca atunci cand Irina a facut prima criza a sunat la Salvare de trei ori. De fiecare data, sustine el, a fost refuzat. Asa ca Irina a fost dusa de maicute la spital. Cand Irinei i s-a facut rau a doua oara, preotul si maicutele nici nu au mai incercat sa sune la Ambulanta, ci au apelat la un angajat al Salvarii pe care il cunosteau pentru ca o masina sa vina sa o duca pe fata la spital. Una din maicute a povestit ca asistenta de pe Salvare nici macar nu stia sa umble cu aparatura. Acum, parintele si maicutele risca sa stea in puscarie intre 15 si 25 de ani. in plus, cei cinci nu mai au dreptul sa imbrace hainele monahale. Episcopia Husilor a transmis, ieri, un comunicat in care anunta decizia si le numeste pe maicute "vietuitoare" si "complice la crima".

Maicuta torturata a murit asfixiata

"soc hipovolemic, consecutiv unui mecanism complex tanatogenerator avand contentie mecanica, lipsa aportului nutritiv si a celui hidric, in conditiile unei agitatii psihomotorii severe si alterarea metabolismului, toate acestea determinand un cerc vicios din care s-ar fi putut iesi doar printr-o interventie medicala de specialitate aplicata in timp", acesta este rezultatul necropsiei facute de legistii de la Vaslui asupra cadavrului maicutei ucise prin asa-zisul procedeu de exorcizare. Contactat, un medic legist a explicat pentru ziarul Libertatea, in termeni obisnuiti, care au fost cauzele mortii maicii Irina Cornici. "E clar, femeia a murit lent, in chinuri groaznice. A fost vorba de o asfixie mecanica, dar nu provocata direct, ca la spanzurare sau strangulare. Calusul care i-a fost bagat in gura a redus substantial nivelul de oxigen pe care l-a respirat. Fiind si in spasme, avand in vedere boala de care se spune ca suferea, probabil si cu laringele inundat de anumite secretii, femeia a fortat respiratia si plamanii s-au strans, treptat, ca o punga sparta. Sangele nu s-a mai oxigenat, si-a schimbat structura, s-a "otravit" si nu a mai putut ajuta inima pentru ca nu a mai ajuns la ea. A suferit intai o insuficienta cardiocirculara. S-a prabusit circulatia sangelui. Apoi, in lant, au fost afectate toate organele, in special rinichii, dupa care s-a instalat moartea. Faptul ca a murit de foame si de sete in trei zile poate fi explicat si prin existenta altor factori: expunerea la temperaturi prea ridicate sau prea scazute, o transpiratie foarte abundenta, care ar fi putut cauza un soc de deshidratare sau anumite tulburari de metabolism. Putea fi salvata doar cu o transfuzie de sange urmata de o oxigenare directa, cu masca pe nas si gura si de administrarea unei alimentatii intravenoase".

Articol de: Cristian Burcioiu, Madalina Patra

sursa: http://ortodox.net/article.php?story=viata_calugaritei

Mirean 14.02.2008 13:06:59

Preotul diavolului, tupeu de ucigas
20 iunie 2005

Preotul ucigas de la manastirea "Sfanta Treime" da dovada in continuare de un tupeu care ar putea face invidiosi pana si cei mai sangerosi criminali. Dupa ce s-a aratat nepasator fata de faptul ca a ucis cu sange rece o tanara maicuta de doar 23 de ani, dupa ce a sustinut ca a facut un lucru corect omorand un om, dupa ce, impreuna cu armata sa de maicute, i-a luat la bataie pe vicarul Episcopiei Husilor si pe politistii si procurorii veniti la fata locului pentru a ancheta acest caz, ieri criminalul in sutana, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, a oficiat slujba religioasa de pomenire a victimei sale, care va fi inmormantata astazi in localitatea natala Perieni. La fel ca un asasin care se intoarce la locul crimei, asa-zisul preot s-a rugat pentru sufletul Irinei. Adica pentru sufletul celei pe care a legat-o pe cruce, a infometat-o si a lasat-o sa moara pentru a o "scapa de duhul rau". Inca o data criminalul in sutana a declarat ca a incercat sa o salveze pe Irina Cornici, precizand ca "lupta cu diavolul este foarte grea" si ca in cazul victimei sale, a recurs la metoda exorcizarii pentru ca "diavolul nu se poate trata cu pastile".<<:modules.Comentarii id=15412:>>

Consatenii Irinei cer pedepsirea criminalilor
La priveghiul calugaritei a fost prezenta si sora Iustina, una dintre colgele de la manastire ale Irinei, pe care familia a luat-o acasa dupa barbaria petrecuta la "Sfanta Treime". Aceasta a precizat ca Irina avea un comportament normal si ca a inceput sa se agite dupa ce a fost legata de preotul ucigas si de complicele sale maicute. "Irina avea un comportament normal. Dupa ce a fost legata pe cruce a inceput sa se agite. O saptamana a stat infometata, nici apa nu ii dadeau. Parintele Daniel le-a obligat pe maicute sa o trateze pe Irina in acest mod. Maica stareta o tinea incuiata. Eu nu am participat la aceasta actiune, am fost doar martora", a declarat sora Iustina, care nu va mai fi lasata, de catre mama ei, sa se intoarca la "Sfanta Treime".

In acelasi timp, consatenii Irinei au declarat ca sunt indignati de moartea tinerei, precizand ca sunt hotarati sa nu-i accepte, la inmormantare, pe reprezentantii manastirii. De asemenea, ei au spus ca preotul Corogeanu si maicutele ar trebui sa fie supusi unor chinuri la fel ca cele pe care le-a indurat Irina.

Urmariti penal
Altfel, preotul, impreuna cu cele patru maicute de la manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu, care l-au ajutat pe acesta la uciderea in chinuri groaznice a Irinei Cornici, au fost instiintati ca sunt cercetati penal de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui. Preotul ucigas Petru Corogeanu si complicele sale, maicutele Nicoleta Arcaleanu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas sunt acuzati de lipsire de liberate urmata de moartea victimei. Procurorul Ovidiu Berinde a precizat ca cei cinci vor fi cercetati deocamdata in stare de libertate, o alta masura urmand sa fie propusa, daca va fi cazul, dupa incadrarea juridica a faptei. Anchetatorul a mai spus ca se asteapta rezultatul unei expertize medico-legale complementare privind cauza exacta a mortii tinerei maicute. Procurorii au audiat pana in prezent 24 de persoane, majoritatea fiind maicute de la manastirea "Sfanta Treime".

Asfixiere si deshidratare
Irina Cornici a murit asfixiata si deshidratata, lucru relevat in raportul medicilor legisti vasluieni care au efectuat necropsia calugaritei. In certificatul de deces al tinerei se mentioneaza drept cauze ale decesului insuficienta cardio-respiratorie acuta, insuficienta respiratorie restrictiva prin contentie (mecanica), soc hipovolemic (scaderea volumului de oxigen din sange), deshidratare importanta in contextul unui bufeu delirant halucinator (schizofrenie) neglijat, cu stare de agitatie psihomotorie severa. Procurorul Ovidiu Berinde a precizat ca in acest moment se asteapta rezultatele finale ale contraexpertizei de la Institutul de Medicina Legala Iasi. Acesta a mai spus ca "producerea socului hipovolemic a fost favorizata de mai multi factori: agitatie, deshidratare, consum de energie, precum si rolul legaturilor peste abdomen si piept".

Dupa cum se stie, preotul a spus ca atunci cand a sosit ambulanta, "sora Irina avea puls si chiar i s-au pus perfuzii". El este insa contrazis de directorul Serviciul de Ambulanta a Judetului Vaslui, dr. Dan Petrovici, acesta declarand ca medicul care a ajuns la manastire a constatat ca "erau instalate semnele mortii si rigiditatea cadaverica specifica unui deces". "Ambulanta a plecat in urma primei solicitari facute, si asta pentru ca de la capatul celalalt al firului s-a spus ca tanara aproape nu mai are puls si nu respira. Apelul a intrat in categoria urgentelor de gradul zero", a spus dr.Petrovici. "De asemenea, pacienta prezenta rani groaznice la gura si semne dubioase pe gat. Tinandu-se cont de varsta fetei, s-a incercat o resuscitare. Acesta a fost si motivul pentru care tanara a fost totusi luata de echipajul Ambulantei si dusa la Spitalul Judetean de Urgenta", a mai precizat, citat de Rompres, Dan Petrovici.

Barbarie la "Sfanta Treime"
Dupa cum se stie, manastirea "Sfanta Treime" a fost scena unei crime greu de inchipuit, care aminteste de Evul Mediu. Asa-zisul preot duhovnic Petru Corogeanu, ajutat de patru maicute, a sechestrat-o pe maicuta Maricica Iria Cornici, in varsta de 23 de ani, intr-o chilie, legand-o de maini si de picioare cu sfori. Preotul ucigas si cele patru complice ale sale au declarat ca au recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei maicute. In 13 iunie, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus in gura un calus facut dintr-un prosop. Irina a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mancare si intr-un pridvor unde era foarte racoare, ea murind in seara de 15 iunie. Dupa acest incident, criminalul in sutana a declarat cu seninatate ca nu se simte deloc vinovat si ca nu a dorit decat sa o salveze pe Irina. "Era bolnava si era bolnava de duhuri rele. Am facut rugaciuni. A fost trei zile, da, legata pentru violenta pe care o facea si daca s-a intamplat sa intre in coma si sa faca infarct."Din punct de vedere duhovnicesc am facut un lucru corect, foarte corect. I-am facut slujbe trei zile la rand, de dezlegare, molifte, se poate spune si exorcizare. Nu i-am rupt capul, nu i-am rupt nimic, decat la maini si la picioare", a declarat ucigasul Petru Corogeanu.

Crima pare a fi ceva normal la manastirea "Sfanta Treime", daca tinem cont de faptul ca preotul asasin este sustinut de majoritatea maicutelor. Una dintre ele, maica Marta, s-a aratat convinsa de faptul ca masurile luate fata de Irina au fost corecte. "Din cauza ca era bolnava la cap a trebuit sa fie tinuta in chilie si pentru asta am mai tinut-o in chilie, dupa care am dus-o in biserica. Am inceput s-o tratam asa, am zis ca intai cu rugaciuni, cu mila lui Dumnezeu, daca nu se face bine o ducem la doctor si am incercat asa cateva zile si asa a fost voia lui Dumnezeu, ca a decedat", a spus maica Marta.

Vicarul Husilor, lovit si injurat ca la usa cortului
Scenele de cosmar de la "Sfanta Treime" au continuat si la sfarsitul saptamanii trecute, cand vicarul Episcopiei Husilor, politisti si procurori au fost agresati verbal si fizic de maicute, de preotul criminal Corogeanu si de cativa localnici, fiind nevoie de interventia unui detasament de jandarmi pentru a restabili ordinea si pentru ca lucrurile sa nu degenereze si mai rau.

In paralel cu ancheta desfasurata de Politie si Parchet, Episcopia Husilor a declansat propriile cercetari, in final hotarand ca asa-zisul preot Corogeanu sa fie oprit de la slujire. Vineri, episcopul vicar al Episcopiei Husilor trimis la manastirea "Sfanta Treime" sa-l instiinteze pe Corogeanu despre aceasta decizie, a fost lovit si injurat ca la usa cortului de mai multe maicute care au sarit in apararea preotului criminal. De asemenea, politistii si procurorul care au mers la Tanacu sa ancheteze cazul au fost impiedicati de maicute si calugar sa-si continue cercetarile, astfel ca a fost nevoie de interventia Detasamentului de Interventie Rapida Vaslui si a jandarmilor.

MARIUS_DANIEL 14.02.2008 18:03:49

Dar te-ai intrebat de ce toti marii duhovnici sunt de partea lui?Sunt si ei complici?Sau stiu ei mai bine ce vorbesc.Am mai spus,totul e din vina patriarhului actual,care s-a razbunat pe parinte ca l-a acuzat deschis de erezie.Asa ca asta a fost pretextul perfect de a-l pedepsi prin inchisoare.Deci,fripturistii din presa sunt mai credibili decat marii duhovnici?Daca tu crezi asta,atunci ai o problema.De fapt tu crezi orbeste in orice spune B.O.R.,tu nu mai gandesti cu mintea ta,ci ai devenit o marioneta cu creierul spalat ca multi altii.

Mirean 14.02.2008 18:21:13

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Dar te-ai intrebat de ce toti marii duhovnici sunt de partea lui?Sunt si ei complici?Sau stiu ei mai bine ce vorbesc.Am mai spus,totul e din vina patriarhului actual,care s-a razbunat pe parinte ca l-a acuzat deschis de erezie.Asa ca asta a fost pretextul perfect de a-l pedepsi prin inchisoare.Deci,fripturistii din presa sunt mai credibili decat marii duhovnici?Daca tu crezi asta,atunci ai o problema.De fapt tu crezi orbeste in orice spune B.O.R.,tu nu mai gandesti cu mintea ta,ci ai devenit o marioneta cu creierul spalat ca multi altii.

Care "toti" marii duhovnici?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:11:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.