![]() |
Marius daca includeai in poza si o farfurioara de mujdei frecat cu ulei, salivam cu totii. Imi vine sa musc din ecran :)Mmmmmmmmm...............!!!!
Nu cred ca este ceva mai bun ca friptura la gratar, insa moderat... |
Citat:
|
1 atașament(e)
pilula de ras
|
Andrei fac o maioneza de usturoi cu ulei si vin de poti sa o maninci fara carne!!! La cea pentru miel toc un pic de rozmarin in ea....un deliciu.
Mirela de ceva sport am habar, filozofia am lasat-o deoparte pentru Iisus, de politica sint scirbit si ca practicant si ca suportant problema mare este ca nu ma trage de loc ata spre.... America! Sint convins ca exista locuri minunate multe mi-ar place sa le vaddar pe lista mea America sta totusi la coada. Carmina nu ma supar de loc, de altfel am avertizat sportiv ca sint "imagini socante" pentru cei care nu maninca carne. Nici tu nu te supara dar lasa-ma sa ma indoiesc de cit de buna este o mincare cu carne gatita de un vegetarian!:4: Biata familie.... |
Citat:
dragul meu,vegetariana sunt prin propria optiune doar din august 2008,pana atunci fiind consumatoare fidea de carne si preparate din carne... mai putin cea de om... |
pt carmina
Hai sa-ti spun un secret: acum citva timp m-am supus unui auto-experiment pe o perioada de citeva luni. M-am facut vegetarian (deci si fara peste)urmarind atit prin observatie cit si prin analize medicale efectele.
Constatarea a fost un sentiment de "usurare" fizica si psihica identic cu cel din posturi. Prin analize mi-am demonstrat mie ca nu am profitat de nici un efect benefic! Desigur o sa spui ca poate acestea apar dupa ani multi dar o sa te contracarez si cu efectele negative care pot aparea dupa ani multi. Concluzia mea a fost ca fiind vegan jumatate din saptamina + cele 4 posturi din punct de vedere fizic este mai mult decit suficient. Desigur daca excludera carnii din alimentatie este o "jertfa" este cu totul altceva. Ma deranjaza insa occidentarea rapida a Romaniei prin o f. mare sensibilitate fata de viata animala in detrimentul milei adevarate pentru om. Animalele nu au fost doar acum zei ci au fost considerate zeitati din cele mai vechi timpuri. Vina cea mare o are "botezul" animalelor din gospodarie prin care porcul nu mai este porc ci Ghitza, iar ciinele nu mai este ciine ci Dino si se dicuta despre ei la nivel de membrii de familie. Ori este greu sa maninci un membru de familie! Cea mai "tare" lectie de morala crestina am primit-o de la o protestanta care-mi spunea ca tatal ei, taran interzicea copiilor sa puna nume animalelor! In felul acesta se pastra o demarcatie normala si de bun simt intre om si animal. In urma cu citeva mesaje se aminteste de sfinti si ca animalelor nu le este frica de ei. Nu le este frica nu pentru ca nu le maninca sau nu este sfint pentru ca nu maninca animale! Sint oameni care traiesc pe pamint dar au ajuns in rai. Noi ceilalti sintem paminteni nevoiti sa lucram pamintul si sa sapinim animalele, sa ne hranim cu ele, sa ne folosim de ele in felurite scopuri....pina ne va aduce vreun corb si noua vreo bucata de piine! |
raspuns pt.bmd
5 atașament(e)
hai atunci sa-ti spun cum vad eu "lucrurili":
1.nu am propovaduit (si nici nu am de gand in continuare) modul de viata vegetarian; 2.daca vei reciti ceea ce am scris eu anterior,vei constata ca am exprimat doar o parere privind starea mea de sanatate dupa excluderea carnii si a preparatelor din carne din alimentatie; 3.pt.a nu incheia pe un ton trist,hai sa ne amuzam impreuna incercand sa ascundem cumva un elefant..... |
Carmina raspunsul tau suna a "aparare" ori eu nu te atac! Nu atac pe nimeni. Am eu un stil mai direct, prea sarcastic, prea ironic, prea...dar departe de mine gindul de a ma lega de tine! E efectiv deformatie "profesionala" pentru ca cunosc nu un caz ci sute cind a fost de ajuns ca cineva sa faca o afirmatie si sute sa-l urmeze intr-un "spirit de turma" , pentru mine de neinteles........si asta cu riscuri enorme si cu efecte nefaste definitive!
|
ok;prea mult...prea...
|
Citat:
Nu ii blamez pe cei care se hranesc cu carne,nu as avea de ce,doar ca mi se pare un stil de viata mult mai sanatos cel vegetarian (eu una ma simt mult mai bine de cand nu mai mananc). Tot ce mi-as dori,insa,ar fi ca animalele de consum,chit ca Dumnezeu le-a dat acest stigmat de dus,sa fie tratate macar cu mai multa compasiune si omenie. Macar sacrificiul sa fie unul mai putin dureros si sa traiasca pana la momentul sau in niste conditii mai bune.E tot ce mi-as dori pentru acest stadiu la care omenirea se afla in prezent... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:30:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.