![]() |
bineinteles ca si pe acolo este cate ceva frumos si placut... dar asta nu este suficient sa te faca sa te simti acasa. si cum spuneam, n-am intrat acolo cu prejudecati. eu ca ca este o realitate ca bisericile catolice sunt mult mai reci si mai distante decat cele ortodoxe.
|
si eu am fost in biserici ortodoxe si nu m-am simtit ca acasa, cu toate ca sunt foarte frumoase parca lipsea ceva, m-am gandit ca-s prea obisnuit cu bisericile catolic ca sa ma simt acasa si in altele,
faptul ca tu zici ca bisericile catolice is mai reci mi se pare doar jignire sublima la adresa catolicilor care in mod normal as ignora-o. |
Da Mihai tu ai dreptate si eu te cred ca-i asa cum spui tu. Eu insa nu vorbesc de sentimentul de acasa pe care-l are vulpea in vizuina ei sau pasarea in cuibul ei ci de un altfel de acasa! Acel acasa care il face pe un catolic sa simta ca a ajuns acasa intr-o biserica ortodoxa ! NU pe fiecare catolic desigur. Si exemplu nu-i unul rauvoitor ci efectiv persoana de care vorbesc exista.
|
pai daca ii catolic nu cred ca se simte mai acasa decat intr-o biserica din care face parte, si mie imi plac bisericile ortodoxe sunt locuri mai retrase in care te poti ruga linistit, si icoanele ortodoxe is foarte frumoase ii placut sa stai in preajma lor, dar stii cum e "nicaieri nu-i ca acasa".
|
Si daca-ti dau numele pe privat, la aceasta femeie care nici macar nu auzise de ortodoxism peste 40 de ani darmite sa fi intrat intr-o biserica ortodoxa...o sa ma crezi? Ceva imi spune ca nu.
|
probabil, nu-mi zici lucruri chiar imposibile, desi daca-i din Romania si nu o auzit de ortodoxism mi se pare putin probabil sa fie asa, dar nu imposibil.
|
Este venita in Romania dintr-o tara occidentala
|
asta-i foarte posibil, dar daca nu a auzit de crestinismul ortodox , pai , ...
|
pai...?
Mihai sint f. multi care n-au auzit in viata lor de ortodoxie. De aceea mi se par f. amuzante discutiile unde ortodoxia este in pericol de a fi "asimilata" ba de unii ba de altii. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:40:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.