Citat:
În prealabil postat de C-tin
(Post 87693)
Diferentele mari de varsta ascund in multe cazuri MANDRIA,
ca am nevasta mult mai tanara:rolleyes:ori un sotz mai tanar sau mai batran si mai intelept:rolleyes: dar care la randului se mandreste cu o nevasta mult mai tanara Bha un cerc vicios neortodox...
nu-i bine! Si mai la batraneti cand unul s-a "linistit" ca-i mai batran, celalalt e inca "melinistit" ca deh tineretile, deci motiv de gelozie
Apoi daca o luam si pe partea cu conceptia pruncilor iar se aduna niste anomalii care...
-Bunaziua d-na invatatoare!
-Buna ziua! Sunteti cumva bunicul lui Alexandra!
-Nu, sunt taticul:cool:
-AAAA, va rog sa ma scuzati:sleep:
|
Mândria?! Să spun sincer, mă surprinde o asemenea idee! Păi probabil că există o mândrie aici, dar cred că faci o confuzie între mândria ca trufie, și mândria în sens pozitiv, constructiv. Când cineva se dă rotund în public că alături îi șade o jună superbă, acela, e clar că urmărește aparențele, și ca atare cade în păcatul trufiei. Dar atunci când cineva se simte mândru de calitățile sau realizările partenerului - iar acest sentiment izvorăște dintr-un sentiment de iubire, prețuire și admirație pentru acesta - atunci e clar că e vorba de ceva profund, că omul de alături, indiferent cât de mare sau de mică e diferența de vârstă, nu e privit ca pe un instrument, ca pe un mijloc de a obține faima publică (o faimă iluzorie dealtfel), ci ca pe o ființă, ca pe un om la a cărui desăvârșire trebuie să participi și de ale cărui realizări și calități să te bucuri. Subliniez, să te bucuri, să te simți mândru, dar nu pentru tine, ci pentru el și de dragul lui. În fond, inteligența, frumusețea sau rafinamentul celui de lângă tine, nu sunt ale tale, ci ale lui. Nu ai nici un merit pentru calitățile ce-i aparțin altuia. Dar ai obligația morală de a i le cultiva - o "obligație" dulce pe care ți-o dictează chiar iubirea însăși. Și mai ai și dreptul firesc de a te bucura de "priveliștea" lor.
În ceea ce o privește pe învățătoare, după replicile pe care le dă, cred că e vorba de una de prin anii '80...
Am lângă mine niște vecini, între care există o mare diferență de vârstă. Oamenii, au trăit bine împreună, au avut și 2 copii, și nu au existat probleme. Ea povestește că atunci când a născut prima dată, și a venit soțul s-o viziteze, asistenta a anunțat-o că a venit socrul sau tatăl ei. A fost puțin penibil dar ea a privit lucrurile cu umor, dovadă că azi are putere să povestească despre asta. Oricum, acuma sunt amândoi bătrâni, și deja se întreabă cu cine li s-o însura nepotul...