Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Ajutor umanitar pentru 6 copiii si tatal lor... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5643)

Anca-Miha 18.04.2009 16:37:11

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 129263)
Doamne-ajuta!

Am uitat ce era mai important!
1. Tot ce s-a intamplat a fost posibil pentru ca sora Nutzy s-a lasat pe sine (acum stiu cate probleme are pe cap, de la sanatate pana la gospodaria grea de acasa) si a incercat sa-si ajute un confrate.

2. Pericolul nu s-a indepartat definitiv. A primit din partea Inspectiei de la Protectia Copilului o perioada de gratie de max 3 luni in care v-a fi monitorizat si in care trebuie sa faca dovada ca situatia s-a schimbat radical.

3. Da. Apa se poate folosi pentru menaj.

4. WC in casa este o solutie buna si poate fi facut odata cu o magazie pentru cele necesare gospodariei.

Doamne-ajuta!

Ii sunt chiar recunoscatoare lui Nuti, ca ne-a impartasit ingrijorarea ei in legatura cu acesta familie, dar Cel Care ne-a miscat pe toti a fost Dumnezeu.
Si tie, Laurschepsis iti suntem recunoscatori, ca te-ai dus la fata locului si ai rezolvat, chiar daca numai partial, situatia acestor copii. Avem deci 3 luni la dispozitie pentru a ajuta aceasta familie. Sa facem fiecare ce ne sta in putinta si sa ii ajutam.
Doamne ajuta!

Anca-Miha 18.04.2009 16:44:01

Nuti, te rog sa ne spui cam care e situatia conturilor.
Si te mai rog sa ne spui cum se descurca vecinii cu apa; ce solutia au gasit acestia pentru apa curenta din casa.

laurschepsis 18.04.2009 21:21:01

?

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 129311)
Ii sunt chiar recunoscatoare lui Nuti, ca ne-a impartasit ingrijorarea ei in legatura cu acesta familie, dar Cel Care ne-a miscat pe toti a fost Dumnezeu.
Si tie, Laurschepsis iti suntem recunoscatori, ca te-ai dus la fata locului si ai rezolvat, chiar daca numai partial, situatia acestor copii. Avem deci 3 luni la dispozitie pentru a ajuta aceasta familie. Sa facem fiecare ce ne sta in putinta si sa ii ajutam.
Doamne ajuta!

Doamne-ajuta!

Uite cum, una scriu si alta se intelege. ESTE EVIDENT CA TOTUL SE INTAMPLA DATORITA LUI DUMNEZEU. Cat privesc vorbele despre recunostinta m-ai intristat foarte mult. Va cer iertare. Am scris in mare graba - zilele acestea sunt multe de facut - am facut si multe greseli de ortografie, dar ce am dorit sa spun a fost ca:

[COLOR=blue]IN NICI UN CAZ NU PUTEM PUNE TOT EFORTUL PE UMERII SOREI NUTZY.[/COLOR] PENTRU CEI CARE NU STIU AM SCRIS SI DE CE. MAI SUNT FOARTE MULTE DE FACUT ACOLO, MAJORITATEA MUNCI DE BARBAT. TIMPUL SE VA SCURGE FOARTE REPEDE IAR BANII PE CARE II STRANGEM VOR FI ORICUM PUTINI. PENTRU ACEASTA, CRED EU, AR FI BINE DACA MACAR CATE UN BARBAT S-AR DEPLASA ACOLO. DACA PLEACA CINEVA DIN BUCURESTI, AS VREA SA IL ROG SA DUCA SI CE S-A MAI STRANS INTRE TIMP.

Paste fericit!
Doamne-ajuta!

Anca-Miha 19.04.2009 00:12:55

Cred ca nici eu nu am fost prea explicita. Am simtit prezenta lui Dumnezeu in tot ce s-a intamplat. Aceasta familie nu s-a plans, si-au vazut de saracia lor si cu toate astea mai gasesc resurse sa zambeasca si sa aiba atata lumina in ochi. Am vazut de catva timp imaginea trimisa de Nuti si de atunci nu e zi sa nu ma gandesc la acesti copii, care mi-au aratat ca sunt mai iubitori de Dumnezeu ca mine, caci isi accepta cu seninatate crucea. Cat timp sunt impreuna nu au nevoie de mare lucru. Nu ei au cerut ajutor, ci bunul Dumnezeu a miscat inima lui Nuti si a noastra, probabil ca suferisera destul lipsurile.
Imi pare rau, ca s-a inteles inteles gresit ce am vrut de fapt sa spun.
Multumesc tuturor celor, care nu au ramas insensibili la lipsurile inimaginabile ale acestei familii si in special celor care au gasit si timpul necesar de a se deplasa la fata locului si de a discuta situatia cu oficialitatile, situatie care devenise acum cateva zile disperata, dezmembrarea familiei fiind imanenta. Ma bucur nespus de ragazul de 3 luni, care ni s-a dat pentru a ajuta efectiv , indreptand lucrurile in masura posibilitatilor noastre.
Intr-adevar sa nu lasam tot greul pe Nuti, caci unde-i unul, nu-i putere; dar noi putem fi multi, daca vrem sa facem un bine, si putinul de la mine si putinul de la tine se aduna in cont.
Va rog nu ezitati sa donati si cea mai mica suma de care va puteti lipsi. Si mai ales nu uitati ca timpul este f scurt si peste 3 luni altfel trebuie sa arate casa, caci traiesc acolo niste suflete nevinovate; acum ii stiti cu totii. Acum ca i-ati vazut mai puteti dormi linistit pe perna fara sa va ganditi ca acesti copii nu au o pijama si un loc in care sa se spele?!? Eu, nu.

patinina34 20.04.2009 08:09:50

Fiecare este miscat, mai ales la vederea acelor poze, iar Doamna Lenuta, a facut mai mult decit putea ea insasi. La fel si domnul plecat acolo din Bucuresti, a facut mult. O mana de aur.

Acum mai trebuie ceva bani adunati, ceva lucrusoare, insa acolo e nevoie de munca de barbat, la reparat.

Cum s-ar putea face asta?
Va rugam pe toti sa va faceti o pomana, cu ceea ce puteti, sa ajutam toti, mana de la mana.

Anca-Miha 21.04.2009 00:58:39

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 129494)
Fiecare este miscat, mai ales la vederea acelor poze, iar Doamna Lenuta, a facut mai mult decit putea ea insasi. La fel si domnul plecat acolo din Bucuresti, a facut mult. O mana de aur.

Acum mai trebuie ceva bani adunati, ceva lucrusoare, insa acolo e nevoie de munca de barbat, la reparat.

Cum s-ar putea face asta?
Va rugam pe toti sa va faceti o pomana, cu ceea ce puteti, sa ajutam toti, mana de la mana.

Laurschepsis spunea ca de lucruri de imbracat deocamdata nu mai e nevoie.
In schimb e nevoie de bani pentru multe nevoi. Se pare ca mana de lucru s-ar gasi, daca ar avea cu ce repara casa. E nevoie de lemn, ciment, un hidrofor, WC, etc. E neaparata nevoie de o baie in care sa se spele copiii si unde sa se instaleze masina de spalat rufe.

nutzy 21.04.2009 15:41:06

Hristos a inviat!!

1 atașament(e)
HRISTOS A INVIAT!!Bucuria Invierii Domnului curata sufletele noastre de orice necaz,suferinta,durere,pacat...De trei zile aceasta Sfanta Sarbatoare cu o mare incarcatura spirituala pluteste in aerul pe care il respiram...simtim bunatatea aproapelui,parca Dumnezeu Lucreaza prin fiecare dintre noi...
Tin sa amintesc si sa multumesc in numele copiilor ,pe care i-ati ajutat ,facandu-le astfel o mare bucurie si incarcand masa lor de Sfintele Pasti cu bunatati.
De la cineva care le-a trimis carne ,oua, cozonaci ,au reusit sa se bucure de aceasta Sarbatoare minunata.S-au bucurat nespus de o minge care a primit-o de la altcineva ,de metanii multicolore,de clame si pufuri de par.
Va trimit acum o poza cu o parte din masa imbelsugata care au avut-o de Pasti.
MULTUMESC DOAMNE CA EXISTI SI CA TE SALASLUIESTI IN CEI CARE AU NEVOIE DE TINE!!
LA FEL MULTUMESC TUTUROR SI SPER CA VETI PRIETENII MEI PANA LA CAPAT....

Anca-Miha 22.04.2009 00:50:56

Multumim, Nuti, pentru acesta imagine, care ne-a umplut de bucurie, vazand zambetul fericit de pe figurile celor doua fete, Georgiana si Daniela. In ciuda greutatilor, sunt niste copii minunati. Sa-i ajutam in continuare.

Anca-Miha 23.04.2009 22:56:03

Citat:

În prealabil postat de nutzy (Post 129685)
HRISTOS A INVIAT!!Bucuria Invierii Domnului curata sufletele noastre de orice necaz,suferinta,durere,pacat...De trei zile aceasta Sfanta Sarbatoare cu o mare incarcatura spirituala pluteste in aerul pe care il respiram...simtim bunatatea aproapelui,parca Dumnezeu Lucreaza prin fiecare dintre noi...
Tin sa amintesc si sa multumesc in numele copiilor ,pe care i-ati ajutat ,facandu-le astfel o mare bucurie si incarcand masa lor de Sfintele Pasti cu bunatati.
De la cineva care le-a trimis carne ,oua, cozonaci ,au reusit sa se bucure de aceasta Sarbatoare minunata.S-au bucurat nespus de o minge care a primit-o de la altcineva ,de metanii multicolore,de clame si pufuri de par.
Va trimit acum o poza cu o parte din masa imbelsugata care au avut-o de Pasti.
MULTUMESC DOAMNE CA EXISTI SI CA TE SALASLUIESTI IN CEI CARE AU NEVOIE DE TINE!!
LA FEL MULTUMESC TUTUROR SI SPER CA VETI PRIETENII MEI PANA LA CAPAT....

MA uit si-mi dau lacrimile: ca o mama buna si inteleapta ai aranjat aceasta masa cu cadouri de Pasti pentru cele doua fete. Cata bucurie pe chipurile lor! Vedeti cat de usor putem bucura un suflet curat?

nutzy 24.04.2009 02:09:53

la multi ani!

Cred ca azi a fost prima zi din viata georgianei si a lui george cand au primit cadouri de ziua lor.Am gasit printre lucrurile aduse de cineva. maieuri,tricouri si chilotei noi.De asemeni am mai gasit intr-o geanta mai multe posete.Intr-una mai mare (restul erau mai micute) am reusit sa mai pun cate ceva si am facut un mic cadou pt. georgiana.Celelalte le-am dat fetelor.,mihaelei si danielei.Din lucrurile noi de care va ziceam mai sus ,am facut si lui george un cadou,pe care i l-am dat fetelor sa il dea ,dimineata ,cand ne-am intalnit sa mergem la biserica(mihaela ,daniela si george)Cadoul georgianei l-am dat fetelor aseara.Ziceau ele ca il vor ascunde ,imediat ce vor ajunge acasa cu el ,si il vor da astazi ca sa ii faca o surpriza.In poza care v-am trimis-o mai sus e Daniela si Georgiana cea cu fesul pe cap.Ea e cea mai mare ,ea face mancare,are grija de ceilalti,spala... si are si o telenovela preferata:Sclava Isaura.
Sa le uram si lor un La multi ani! sa fie sanatosi si numele lor de sfant sa ii ocroteasca zi de zi si sa le indrume pasii spre un viitor mai bun !
Dumnezeu sa ii binecuvanteze pe ei si pe toti cei care poarta numele Marelui Mucenic Gheorghe ,si derivatii sai!

hristos a inviat!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:48:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.