Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Suferinta ne face mai buni sau mai rai? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6002)

dorinastoica14 08.07.2009 21:27:50

Citat:

În prealabil postat de elom (Post 151265)
Unele suferințe m-au făcut să-i înțeleg mai mult pe anumiți oameni; altele însă m-au radicalizat.

Mi-a plăcut mult această replică.Și pe mine la fel.

BogdanF2 09.07.2009 19:39:01

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 127210)
Deoarece felul în care primim suferința ne poate aduce pe calea cea dreaptă sau ne poate duce la deznădejde vă provoc acum când se apropie Săptămâna Patimilor cu o întrebare.
Suferința ne face mai buni sau scoate ce este mai rău din noi?

Depinde, buni sau rai ne facem noi insine cu ajutorul lui Dumnezeu sau al demonilor (depinde pe care il alegem). Suferinta, cred eu, mai mult ne ajuta sa ne separam in buni sau rai, mai mult ne impinge sa luam o decizie.

Totusi, stiu multi care s-au indreptat in suferinta, deci as zice ca in marea majoritate a cazurilor, suferinta ne ajuta sa devenim mai buni.

Bogdan.

Traditie1 09.07.2009 19:43:23

Nimeni nu e bun sau rau în mod definitiv. Într-o clipa poti deveni rau chiar daca toata viata ai fost bun, printr-o miscare a vointei spre ceva rau.

Suferintele ne fac mai întelepti, suferinta largeste capacitatea noastra de a gusta si întelege existenta. Fara suferinta omul e superficial si incapabil de fericire.

laraG 09.07.2009 20:46:36

Din propria-mi experienta de o viata, marturisesc sincer ca suferintele prin care am trecut au fost un remediu dumnezeiesc de curatire a impuritatilor adunate in suflet , am constientizat pacatul.Dupa orice suferinta, lacrimile si rugaciunea mi-au adus bucuria .

Anca-Miha 09.07.2009 20:52:46

Si pentru mine suferinta a fost si este foc purificator. Prin suferinta am constientizat ca fara Dumnezeu nimic nu pot.

cristiboss56 09.07.2009 21:00:30

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 151657)
Si pentru mine suferinta a fost si este foc purificator. Prin suferinta am constientizat ca fara Dumnezeu nimic nu pot.

Dar concret, Anca, pe tine cum te-a facut suferinta, mai buna sau mult mai rea ?

ory 09.07.2009 21:06:17

Pe mine, suferinta m-a facut sa inteleg mai bine natura omului, a celor din jur, m-a facut sa ma inteleg mai bine pe mine insami, suferinta m-a facut sa vad altfel realitatea inconjuratoare si sa o consider atat de relativa, dar si efemera, m-a facut sa-mi dau seama ca viata exista pentru ceilalti...suferinta m-a facut sa-mi pese de lucrurile pe care tind sa le inteleg...iar daca-mi pasa, cu siguranta Dumnezeu nu poate fi prea departe.

ory 09.07.2009 21:09:54

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 151661)
Dar concret, Anca, pe tine cum te-a facut suferinta, mai buna sau mult mai rea ?

Bine-nteles ca mai buna, cum poate fi altfel..."cu Dumnezeu " ?

laraG 09.07.2009 21:36:49

Draga Ory, esti minunata!Postarile tale sunt mangaiere si imi incalzesc simtirile sufletului.Dumnezeu ti-a daruit multa suferinta dar si multa intelepciune pentru anii tai cei tineri.
Fie , ca talantii inmultiti de tine sa aduca slava Dumnezeului nostru Cel Ceresc!

Hartford 09.07.2009 22:29:46

Suferinta

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 127210)
Deoarece felul în care primim suferința ne poate aduce pe calea cea dreaptă sau ne poate duce la deznădejde vă provoc acum când se apropie Săptămâna Patimilor cu o întrebare.
Suferința ne face mai buni sau scoate ce este mai rău din noi?

Pe mine necazurile m-au facut sa merg la biserica in fiecare Duminica m-au facu mai buna,mai inteleapta mai aproape de oameni, le inteleg mai mult necazurile ii ascult mai atenta, am inteles ca fara Bunul Dumnezeu sint nimic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:43:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.