AlinB |
08.02.2010 23:00:49 |
Citat:
În prealabil postat de Bilibox_
(Post 208197)
Si de ce este singurul Adevar ?(Daca mi-as fi ocupat timpul cu toate cartile cu subiect religios ca sa vad de ce respectivul zeu e singurul Adevar nu cred ca mi-ar fi ajuns o viata. Si n-am de gand sa fac o exceptie speciala pentru Biblie pentru ca asa imi zice cineva. Desi am citit ceva din ea cand am fost mic. De fapt cred ca am citit-o pe toata...nu mai tin minte.)
|
Mircea Eliade a studiat cam majoritatea religiilor, a si scris despre ele, daca esti baiat sarguincios poti sa citesti (MACAR) "Istoria Religiilor" scrisa de el in max. o luna, si fara sa te chinui prea mult (o luna pentru ca presupun ca cititul nu e cea mai mare pasiune a ta, eventual mai pune una ca sa ai timp si sa rumegi informatia).
Si chiar nu i-a trebuit o viata, nici sa citeasca despre toate, nici sa scrie cartea asta despre ele.
Iar faptul ca nu mai tii minte daca ai citit Biblia e cea mai buna dovada ca n-ai citit-o (aproape) deloc si mai drag iti este, se pare, sa bati campii.
Religia e o experienta personala, nu se transfera si nici nu se dezbate cu indivizi opaci care tin musai sa-si demonstreze (impotriva oricaror evidente) cat de destepti sunt ei, si cat de naivi sunt ceilalti.
Stii, poate ai auzit tu de pilda cu margaritarele..
Pentru ceilalti, aduceti-va aminte de vorba cu nebunul, piatra si inteleptii.
|