Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Catedrala Mantuirii Neamului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8503)

Mariusica 24.02.2010 14:56:20

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 216074)
Patriarhia Romana va lansa cat de curand un site catedralaneamului . Pana atunci va propun ceva interesant : http://www.catedrala.ro/

Este un proiect interesant, care merita atentie.

windorin 24.02.2010 15:11:18

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 216093)
Ne vedem si de ale noastre, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim ignoranti la ce se intampla in jur.
Trebuie sa ne pese, sa ne spunem parerea.
Poate ca mai-marii nostri fac o greseala, e de datoria noastra sa le atragem atentia.
Deci unde e pacatul?

Nu stiu. Asa simteam eu, ca nu prea e buna directia asta.
Iarta'ma.

Radu32 25.02.2010 17:33:29

da !

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 214308)
Pai in tara asta totusi, in diminetile de duminica, foarte multa lume e la cumparaturi, doarme, lucreaza, face amor si tot restul. Mult mai multi decat aceia care-s la biserica.

cu siguranta ai dreptate in ce zici,dar...daca ma ierti putin pentru malitie,in continuare, as zice,pe jumatate in gluma, dar jumate serios...ca...nu mi-e rusine, nici de unii dintre cei care merg la biserica ,ca is la fel cu aia care stau acasa, dupa ce ies...

AlinB 25.02.2010 18:44:51

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 216626)
cu siguranta ai dreptate in ce zici,dar...daca ma ierti putin pentru malitie,in continuare, as zice,pe jumatate in gluma, dar jumate serios...ca...nu mi-e rusine, nici de unii dintre cei care merg la biserica ,ca is la fel cu aia care stau acasa, dupa ce ies...

Un simplu truism, dar atata profunda intelepciune ascunsa in el..

CRIS2010 25.02.2010 18:49:37

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 216626)

Nu stiu exact cum sunt unii , dar cu siguranta stim cum suntem noi fiecare in parte . . . prea mult filozofie strica , asa ca . . .

AlinB 25.02.2010 20:08:00

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 216048)
Eu am spus prima data pe acest post ca nu stiu exect care este actualul proiect.
Dar ca trebuie sa avem o astfel de catedrala.
O catedrala impunatoare, care sa un stil romanesc.

Chiar asa, ca tot nu se face din banii tai.
Si cu o catedrala in plus si 2000 biserici in minus, tot acolo..

CRIS2010 25.02.2010 22:47:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 216713)
Chiar asa, ca tot nu se face din banii tai.
Si cu o catedrala in plus si 2000 biserici in minus, tot acolo..

Nu ințeleg inversnarea asta impotriva acestei Catedrale , ce este un vis nu de ieri , de azi , ci de peste 120 de ani ! Tot timpul suntem Gică Contra , asta tot nu de ieri de azi . . .

AlinB 25.02.2010 22:57:13

Citat:

În prealabil postat de CRIS2010 (Post 216797)
Nu ințeleg inversnarea asta impotriva acestei Catedrale , ce este un vis nu de ieri , de azi , ci de peste 120 de ani ! Tot timpul suntem Gică Contra , asta tot nu de ieri de azi . . .

Da, oare visul cui..? Si de la cine?

CRIS2010 25.02.2010 23:09:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 216803)
Da, oare visul cui..? Si de la cine?

De pe timpul primului Patriarh al Romaniei si nu numai ! Vorbesti in necunostinta de cauza, improsti doar cu noroi . Rusine !

AlinB 25.02.2010 23:24:12

Citat:

În prealabil postat de CRIS2010 (Post 216810)
De pe timpul primului Patriarh al Romaniei si nu numai ! Vorbesti in necunostinta de cauza, improsti doar cu noroi . Rusine !

Concret...despre ce vis era vorba? O megacatedrala construita cu banii din care se puteau construi 2000 biserici sau cateva sute de manastiri sau bugetul pe 40 ani de actiune caritabila a BOR?

Inalta de 120 metri desi doar pentru 5000 persoane care astfel se vor calca in picioare dupa dulcea traditie romaneasca a imbulzitului la furat de har si vor urmari in majoritate Liturghia pe ecrane LCD ca oricum nu vor mai ajunge cu privirea in fata la altar?

O biserica pe 5 nivele, multifunctionala atat ca parcare, hotel, birouri, etc?

Cu un nume care e mai degraba o ironie la adresa crestinismului, nu mai zic de ortodoxie, mai ales in conditiile actuale?

Ma cam indoiesc ca desprea asta era vorba.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:59:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.