![]() |
Eu vreau sa aud vorbindu-se despre Adevar, de aceea ma aflu aici. Ce se intampla cu adevarul, il ignoram de dragul tolerantei?
(Mare atentie sa nu suparati frati crestini ca va arunca imediat de pe forum.. doar vorbe blande, pupaturi si discutii despre retete sunt recomandate! Si daca maine nu mai sunt pe-aici,prietenii stiu de ce). |
Citat:
Atata timp cat bunul Dumnezeu ne "tolereaza" (de fapt El ne iubeste fara deosebire,ceea ce ar trebui sa incercam sa invatam si noi) pe toti sub soare,cred ca ar trebui sa incetam cu astfel de orgolii ridicole. |
Cumva ignori ca intotdeauna s-au facut deosebiri. Dumnezeu a ales intotdeauna oameni dintre cei drepti, apoi a delimitat un popor intre altele etc.
Apostolii au avut aceeasi invatatura a delimitarii: "Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? " (II Corinteni 6:14) Sa fi fost vorba de "orgoliu ridicol"? |
am inteles... ignora-ma
Citat:
si asta (reiki si ortodoxia) si Citat:
si alte mesaje in care vorbesti de urmarea sufletului, cale spirituala si armonie cu totul din jur.. clar: nu vorbim despre aceleasi lucruri, iar lucrurile despre care vorbesti tu NU ma intereseaza. (chiar si semnatura: back to rainbow.. curcubeul este un simbol new age astazi) aaaa,am uitat invatatura de credinta new age: Citat:
(si au fost banati ortodocsii :(..unde este monica miholca care-i dadea replicile lui Heaven pe topicul new age?) ) |
Serios,Ana21,tu chiar nu poti lua un mesaj ca atare,trebuie sa il transformi intr-un razboi?
Eu nu ti-am spus cu rautate ce ti-am scris acolo,daca asta ai inteles...imi pare teribil de rau. Mai ramane sa spuneti ca si Iisus Hristos e reprezentant New Age si ca poate ar trebui si pe El sa Il izgonim dintre noi. Toate cele bune,pace si lumina in suflet! |
Citat:
|
Citat:
Nu este vorba de tine, ci de ideile pe care le expui. Iar daca nu treceai la profil "ortodox", nici macar nu-ti raspundeam, pentru ca este foarte greu sa te fac sa intelegi ca te-ai indepartat de ortodoxie (mai ales daca pe tine NU te intereseaza sa ramai in cadrul invataturilor ei). Precizarile au fost facute mai ales pt cei care vor sa fie crestini si trebuie sa fie precauti cand citesc opiniile altora. Stiu ca nu scrii cu rautate cand spui despre armonia cu tot ce este in jur, cand spui ca dumnezeu este in tot si mai ales in sufletele noastre etc.. Dar daca aceasta invatatura nu este crestina, nu ma ajuta cu nimic in mantuire. Dimpotriva, ma abate de la cea adevarata. Nu trebuie sa uitam ca apostazia despre care suntem preveniti ca va veni in lume va duce in ratacire si pe cei alesi, de este cu putinta. Eu nu fac parte dintre "cei alesi", dar inteleg ca minciunile antihristilor (=lideri spirituali) sunt foarte fine. Iar unii vorbesc despre o religie care va imita si va substitui crestinismul! Deci sa nu ne miram ca profetii mincinosi vorbesc despre Hristos (desi nu-L considera Fiul lui Dumnezeu), despre iubire, despre rugaciune, despre divinitatea (care spun ei ca se afla in fiecare dintre noi, iar prin forte proprii ne putem descoperi si dezvolta forte spirituale deosebite.. etc) Deci Heaven, tie ti se pare ca noi vorbim despre acealeasi lucruri.. dar nu este asa. Eu sunt o pacatoasa aflata intr-o mocirla de pacate, eu nu am iubire de aproape si nu cred ca am nici iubire de Dumnezeu (oricat ma straduiesc, sufletul meu este inca incatusat in patimi pe care eu le iubesc).. dar am nadejde ca Hristos ma ajuta. (Nici vorba de urmarea sufletului, de divinul din noi, de dezvoltare spirituala si armonie cu tot universul... nu ma intereseaza deloc!) |
Eu sunt Calea, Adevarul si Viata
@almaris: Poate este un raspuns cunoscut/banal, insa doar pentru a nu-l uita ...
"Și unde Mă duc Eu, voi știți și știți și calea. Toma i-a zis: Doamne, nu știm unde Te duci; și cum putem ști calea? Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine." (Sfânta Evanghelie după Ioan 14,4-6) "Deci fiindcă zice "Eu sunt Calea", prin mine cu adevarat va veti sui la Tatal si nu numai cale sunt, ci si adevar, pentru aceasta se cuvine sa indrazniti voi, ca nu va voi minti pe voi. Dar si viata sunt, pentru aceasta, de veti si muri, nu va va impiedica pe voi moartea, de a nu veni la Tatal. Indrazniti dar, ca toti prin Mine vin la Tatal. Si fiindca Eu sunt Domn de a aduce la Tatal, cu adevarat veti veni acolo. Ca nu prin alta cale, fara numai prin Mine, este cu putinta a merge." (din 'Comentar la Evanghelia de la Ioan' - Sf. Teofilact al Bulgariei) |
Citat:
Eu nu consider sub nici o forma ca nu sunt crestina sau ca ideile mele sunt contrare crestinismului,pentru ca:crestinism=religia lui Iisus Hristos,adica religia iubirii desavarsite,universale,absolute. Inteleg ca fiind oameni nu am ajuns inca la acel nivel,dar macar asta trebuie sa facem,sa tindem catre el,sa ne deschidem sufletul. Cum sa spunem:da,eu sunt crestin,dar nu imi iubesc aproapele,nici pe Dumnezeu si (se subintelege) nici macar pe mine,dar asta e religia mea?Da,asta poate e crestinismul pe care unii il inteleg,dar nu este ceea ce ne-a transmis Mantuitorul! Pai,atunci,aceasta religia pe care o strigam in dreapta si stanga o traim cu adevarat sau a ajuns un paravan dupa care ne ascundem temerile,deziluziile si toate golurile pe care le purtam in suflet? Sa se inteleaga foarte clar,indiferent ca viziunea mea asupra vietii si spiritualitatii cuprinde si alte orizonturi,pe acest forum scriu in calitate de crestina,pentru ca daca in sufletul meu nu as fi crezut si simtit asta,cu siguranta nu as fi avut vreo retinere in a afirma contrariul! |
Heaven, citeste si ce a scris mc2009... Iisus Hristos a spus ca El este Calea, Adevarul si Viata. "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine".
Nu este o cale intre altele, iar crestinismul nu este o religie intre altele, ci este sensul adevarat al existentei omului. Fara aceasta convingere ca nimeni nu ajunge la Tatal decat prin Fiul, fara a crede cu adevarat ca Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata.. nu te poti numi crestin. Altfel spus: NU exista o alta cale! (degeaba vorbesti de iubire daca esti in afara crestinismului, degeaba faci fapte bune etc... Si nu sunt cuvintele mele!) A fi crestin adevarat inseamna a avea Duh Sfant. “S-a pogorât Duhul Sfânt si ramâne în Biserica, savârsind lucrarea lui Hristos în fiecare credincios. Fiecare crestin este partas al Duhului. Acest lucru este atât de trebuincios, ca cel care nu are Duhul nu este al lui Hristos. Asadar, cerceteaza-te binisor: oare este în tine Duhul harului? Caci el nu ramâne la toti, ci se mai întâmpla sa si plece. Iata semnele lucrarii Duhului în om: mai întâi vine duhul pocaintei si îl învata pe crestin a se întoarce catre Dumnezeu si a-si îndrepta viata; duhul pocaintei, savârsindu-si lucrarea, îl încredinteaza pe crestin duhului sfinteniei si curatiei, caruia îi urmeaza, în sfârsit duhul înfierii. Trasatura celui dintâi e râvna iubitoare de osteneala; trasatura celui de-al doilea – caldura si dulcea ardere a inimii; trasatura celui de-al treilea – simtirea înfierii, ce face sa iasa din inima suspinarea catre Dumnezeu: “Avva Parinte!“. Ia aminte pe care din aceste trepte te gasesti. Daca pe nici una, se cuvine sa te îngrijesti mai mult de sufletul tau“. (Sf. Teofan Zavoratul) Sf. Serafim de Sarov spune ca scopul vietii crestinului este dobandirea Sf. Duh: http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...ea_duhului.htm Revenind, ca sa nu se piarda ideea: daca sustii ca oricine se poate mantui prin propria credinta (eventual in baza unei "iubirii" vad definite), aceasta este o HULA. Este ca si cum ai spune ca Iisus Hristos s-a jertfit degeaba (adica, te poti mantui si in hinduism, nu?). Este o hula mare. Sf. Duh nu sta in hulitori. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:20:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.