Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este ateul o unealta in mana lui Dumnezeu ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9126)

Dumitru73 12.04.2010 17:57:23

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 234082)
Bine zici, asa intelegi tu. Nu inseamna ca asa si e.

Dar cum e?
Ori luam ce scrie in Biblie ori incepem s-o rastalmacim pana o facem varza?

andreicozia 12.04.2010 18:07:05

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 234078)
Eu traiesc pentru Adevar. Nu-mi place sa ma mint.

hm, si cind afirmi ca o planeta poate fi creata in 6 zile cam ce crezi ca faci, iti repeti un adevar?

Cind a fost ultima oara cind s-a observat ceva de gabarit universal facut in 6 zile? :))

zoridezi 12.04.2010 18:30:51

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 234090)
hm, si cind afirmi ca o planeta poate fi creata in 6 zile cam ce crezi ca faci, iti repeti un adevar?

Cind a fost ultima oara cind s-a observat ceva de gabarit universal facut in 6 zile? :))

Ardeiule, pe mine nu ma intereseaza alt adevar decat Hristos Dumnezeu.
"Ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde?"
Sau
"intelepciunea lumii acesteia este nebunie inaintea lui Dumnezeu"
etc.
etc.

andreicozia 12.04.2010 19:43:28

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 234098)
1. "Ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde?"
Sau

2. "intelepciunea lumii acesteia este nebunie inaintea lui Dumnezeu"
etc.
etc.

1. de ce sa pierzi sufletul daca faci ceea ce trebuie sa faci pe pamint, sa-l cuceresti cm cu cm. Oare nu pentru asta au ales protoparintii sa locuiasca aici si nu in Rai?, pentru iubire pentru familie, pentru frumusetea acestui pamint?

De ce oare se vorbeste in termeni generali extremi, extremisti. Te-ai gindit la asta vreodata?

2. De ce sa fugim de intelepciune, de dovezi de confirmari si verificari?...de ce intelegerea lucrurilor este nebunie inaintea lui Dumnezeu?
Nebunie este sa adopti acest fel schizofrenic de a vedea lucrurile, la modul extremist.
Cel mai bine este sa spui ca exista o intelepciune, o morala, o pace interioara si exista si Dumnezeu!

anita 13.04.2010 09:34:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234025)
Adica? detaliaza te rog

Luca ,cap.11
"Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, și, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieșit.

Și, venind, o află măturată și împodobită. Atunci merge și ia cu el alte șapte duhuri mai rele decât el și, intrând, locuiește acolo; și se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. "

Am inteles ca ai fost la visarionisti.
Cum e posibil o persoana care a fost candva practicant ortodox sa se lepede asa?
Doar daca nu a crezut cu adevarat.
Eu nu am nimic cu par.Visarion ,a predicat corect ,dar de ce era nevoie de acele adunari?
El o fi vrut ca lumea sa fie ca la inceputurile crestinismului ,dar intre timp oamenii s-au schimbat.
Nu ma intaresc in credinta daca ma intalnesc in nu stiu ce case .

anita 13.04.2010 09:44:51

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 234124)
1. de ce sa pierzi sufletul daca faci ceea ce trebuie sa faci pe pamint, sa-l cuceresti cm cu cm. Oare nu pentru asta au ales protoparintii sa locuiasca aici si nu in Rai?, pentru iubire pentru familie, pentru frumusetea acestui pamint?

De ce oare se vorbeste in termeni generali extremi, extremisti. Te-ai gindit la asta vreodata?

2. De ce sa fugim de intelepciune, de dovezi de confirmari si verificari?...de ce intelegerea lucrurilor este nebunie inaintea lui Dumnezeu?
Nebunie este sa adopti acest fel schizofrenic de a vedea lucrurile, la modul extremist.
Cel mai bine este sa spui ca exista o intelepciune, o morala, o pace interioara si exista si Dumnezeu!

Andrei ,daca a dat citate din Sf.Evanghelie cum poti sa afirmi ca vede lucrurile schizofrenic ?
Hristos a stat printre noi si ne-a lasat Sfintele Evanghelii ca model de viata demn de urmat.
Asa cum gandesti tu poti merge la orice confesiune ,ai un fel ecumenist si materialist de a vedea viata.
Existenta lui Dumnezeu nu poate fi confirmata cum ai confirma existenta unui copac pe care il ai in fata.
Dar in acelasi timp iti spun si eu ce a zis sfantul Nicolae Velimirovici.
Daca vrei dovezi despre existenta lui Dumnezeu ,cea mai buna dovada este iarba.

Dumitru73 13.04.2010 10:04:38

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 234303)
Luca ,cap.11
"Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, și, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieșit.

Și, venind, o află măturată și împodobită. Atunci merge și ia cu el alte șapte duhuri mai rele decât el și, intrând, locuiește acolo; și se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. "

Am inteles ca ai fost la visarionisti.
Cum e posibil o persoana care a fost candva practicant ortodox sa se lepede asa?
Doar daca nu a crezut cu adevarat.
Eu nu am nimic cu par.Visarion ,a predicat corect ,dar de ce era nevoie de acele adunari?
El o fi vrut ca lumea sa fie ca la inceputurile crestinismului ,dar intre timp oamenii s-au schimbat.
Nu ma intaresc in credinta daca ma intalnesc in nu stiu ce case .

Chiar si eu ma intreb. Cum de am ajuns necredincios?
Despre visarionisti am mai vorbit. Daca te intereseaza, putem continua.

anita 13.04.2010 11:28:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234313)

Am mai spus si o repet ,nimic nu e mai rau decat necredinta.
Credinta e un dar de la Dumnezeu.
Fara credinta esti ca o corabie fara carma si asta se vede cel mai bine in momentele grele ale vietii ,cand te napadesc necazurile.
O viata traita in necredinta ,departe de sfintele Taine si sf.Liturghie e insotita de esecuri iar cei carora le merge bine , necredinciosi fiind , sunt in mare pericol.

anita 13.04.2010 11:31:20

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234313)

Nu am ce sa spun despre ei ,cert este ca dau impresia de habotnicie .
La inceputuri biserica trebuia organizata ,nu erau scrieri ,acum lumea are acces la de toate ,carti duhovnicesti se gasesc la discretie.

Dumitru73 13.04.2010 11:31:51

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 234352)
Am mai spus si o repet ,nimic nu e mai rau decat necredinta.
Credinta e un dar de la Dumnezeu.
Fara credinta esti ca o corabie fara carma si asta se vede cel mai bine in momentele grele ale vietii ,cand te napadesc necazurile.
O viata traita in necredinta ,departe de sfintele Taine si sf.Liturghie e insotita de esecuri iar cei carora le merge bine , necredinciosi fiind , sunt in mare pericol.

Ce pericol?
Daca vorbim de viata, nu este cea a credinciosilor mai implinita decat cea a ateilor. Poate nici invers.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:07:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.