![]() |
Citat:
Sfintii Parinti aveau pareri diferite referitor la ceea ce se intampla intre momentul mortii si cel al invierii. Unii Sfinti Parinti, din primele veacuri, neatinsi de cultura pagana, credeau exact ce spune Sfanta Scriptura si contraziceau invataturile straine. Spre exemplu, iata ce spune si Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80. "Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini". Ce ziceti? Credeti ca Sfantul Iustin Martirul a avut o credinta drapta? Citat:
Cred ca acum lucrurile sunt limpezi (daca-i dam crezare Sfantului Apostol Pavel, in toate). Banuiesc ca nu mai credeti, ca Sfantul Apostol avea nadejdea ca-si va lasa hoitul, si fantoma lui (de om mort) o va lua la deal sa se intalneasca cu Mantuitorul. |
Citat:
|
Citat:
|
Insist. Ce erau duhurile din inchisoare? :)
Si pe acelasi fir al ideii, care este diferenta dintre duhul omului si suflarea Celui Atotputernic? |
Citat:
Citat:
Greu va este sa credeti in inviere. Mai bine credeti in fantome nemuritoare. Si, cand te gandesti ca Domnul si Apostolii Sai ne-au lasat scrise pagini intregi despre inviere, ca baza a credintei crestine. Degeaba "a strigat" Sfantul Apostol Pavel despre "insemnatatea invierii" (vezi 1 Corinteni 15:12-58 - unde Sfantul Apostol vorbeste numai despre INVIERE). Unii cred tot in fantome nemuritoare, anuland revenirea Domnului si invierea mortilor. |
Citat:
Numai ca, cei pacatosi, nu vor fi chinuiti o vesnicie pentru cativa ani cat au trait in pacat. Fiecare isi va primi pedeapsa (se vorbeste totusi de un chin, de o scrasnire a dintilor) dar, in final "vor suferi pedeapsa unui foc vesnic", adica vor fi nimiciti pentru totdeauna. |
Citat:
Ce erau duhurile din inchisoare? |
Citat:
1. Se vorbeste de duhurile din inchisoare din vremea lui Noe. In vremea lui Noe, pamantul acesta era ca o inchisoare (cum este de fapt si in zilele noastre). Adica, era un loc plin de lucruri dezgustatoare, de unde ai fi vrut sa scapi (banuiesc ca ai acelasi sentiment). Domnul, prin Duhul Sfant, a vorbit tuturor. Dar, duhurile oamenilor nu au ascultat. Se stie ca Noe a muncit cam 100 de ani la construirea corabiei. Iar oamenii, in loc sa creada si sa se pocaiasca, si-au batut joc de Noe si credinta lui, pana a venit potopul, din care au scapat doar 8 suflete. 2. Diferenta dintre duhul omului si suflarea Celui Atotputernic: " Dumnezeu, cãruia Îi slujesc în duhul meu," (Romani 1:9) "Fiti plini de rîvnã cu duhul. Slujiti Domnului".(Romani 12:11) "cãci mi-au rãcorit duhul meu si al vostru."(1 Corinteni 16:18) "si sã vã înoiti în duhul mintii voastre,"(Efeseni 4:23) Din exemplele de mai sus, se vede ca duhul omului poate semnifica simtirea si cugetul omului. Suflarea Celui Atotputernic este puterea de viata."Domnul Dumnezeu a fãcut pe om din tãrîna pãmîntului, i-a suflat în nãri suflare de viatã, si omul s-a fãcut astfel un suflet viu."(Facerea 2:7). A nu se confunda suflarea de viata cu ceva constient. |
Citat:
Cam aceasta e filosofia Sfantului referitoare la suflet rezumata in cateva cuvinte. Intarita de: a zis Sfântului Iustin eparhul: "Voi credeți, că dacă veți fi omorâți va veți sui la ceruri, și veți lua vreun bine?" Iar el zise: "Nu ni se pare, ci suntem adeveriți, cum că îndată ne vor primi bune răsplătiri și desfătată primire". Și așa li s-au tăiat capetele. . Nu stiu ce sa zic..Sfântul Iustin Martirul și Filosoful s-a născut către anul 114 în Sichem, un vechi oraș al Samariei, din părinți greci păgâni. ILogosul are rolul principal in actul creatiei, al pregatirii umanitatii pentru mantuire si al mantuirii propriu-zise. Epitetul de "Prim nascut" pe care-l da Fiului, arata rolul de instrument pe care Acesta il are in lucrarea creatiei, a carei cauza este Tatal. Sf. Justin este subordinatianist. Fiul este Primul nascut al Tatalui, dar si Unul nascut. El e adorat in al doilea rand: El e prima putere dupa Tatal. Tatal L-a nascut inaintea tuturor creaturilor, in vederea aducerii acestora la existenta. Logosul are deci un inceput, care precede cu putin pe acela al lumii. Dintre cate stiu, Dumnezeu este Unul în ființă, întreit în ipostas, unit inseparabil, cosubstanțial, coegal și coetern. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:25:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.