Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   De ce este condusa BOR de calugari (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9856)

simpllu 10.11.2017 22:40:20

Nu e chiar așa, în cazul statului de soț nu mai ești stăpân pe trupul tău. Deciziile le iei împreună cu soția.

cristiboss56 10.11.2017 22:41:09

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 654269)
Se sfințește prin "asta"? Nu mi-e clar la ce vă referiți. "Asta" fiind ce spuneam eu mai sus, nașterea de prunci (ceea ce zice și Pavel, referindu-se - evident - la femeile măritate) sau prin feciorie, care e o cale mai bună (a se vedea citatul dat de Demetrius)?

Ambele căi!
Nu e o cale mai bună și una mai puțin bună
sunt două căi distincte , precum și Sfântul Apostol Pavel precizează , dar femeia măritată prin asta se sfințește, prin nașterea de prunci.

Iorest 10.11.2017 22:44:12

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 654264)
Demetrius, dacă iau in extremis ce-ai scris, atunci nici nașterea de prunci - din perspectivă bisericească - nu e o binecuvântare. Și se ajunge la scoaterea cununiei din rândul tainelor, devine un pogorământ.

Să fim serioși, au fost destui care s-au sfințit trăind în familie.

Căsătoria e apărată ca Sfântă Taină și prin Sinodul al 3-lea local de la Gangra

Citat:

9 Gang. OSÂNDA CELOR POTRIVNICI CĂSĂTORIEI
Dacă cineva se dedică fecioriei și înfrânării nu pentru bunătatea și sfințenia fecioriei, ci pentru că scârbindu-se se-ndepărtează de căsătorie, să fie anatema.

10Gang. OSÂNDA CELOR CE BATJOCORESC CĂSĂTORIA
Dacă cineva dintre cei ce trăiesc în feciorie pentru Domnul, și-ar bate joc de căsătoriți, să fie anatema.
Întrebarea e dacă și călugăria a fost considerată cândva o Sfântă Taină a Bisericii și nu doar o ierurgie, sau dacă sunt Biserici Locale Ortodoxe care o privesc ca o Taină .

cristiboss56 10.11.2017 22:45:09

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 654270)
mie mi se pare ca prin maternitate femeia este superioara barbatului si in ceea ce intelegeti prin sfintenie.

Vezi colegă că acum știința draceasca a anunțat că și bărbatul va reuși această performanță :(

Ali Baba 10.11.2017 22:49:17

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 654274)
Vezi colegă că acum știința draceasca a anunțat că și bărbatul va reuși această performanță :(

nu stiam asta, insa e foarte posibil ca femeile sa nu mai aiba nevoie de barbati pentru procreere.

Bucuriepedrum 10.11.2017 22:55:18

Ali Baba nu-i fată. :)) Ar fi chemat-o Alina, eventual. Nici Ali Baba nu era femeie, nici Baba Novac nu era...

Ali Baba 10.11.2017 22:57:25

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654273)
9 Gang. OSÂNDA CELOR POTRIVNICI CĂSĂTORIEI
„Dacă cineva se dedică fecioriei și înfrânării nu pentru bunătatea și sfințenia fecioriei, ci pentru că scârbindu-se se-ndepărtează de căsătorie, să fie anatema.”

10Gang. OSÂNDA CELOR CE BATJOCORESC CĂSĂTORIA
„Dacă cineva dintre cei ce trăiesc în feciorie pentru Domnul, și-ar bate joc de căsătoriți, să fie anatema.” .

senzational cat de complet este formulat!

Ali Baba 10.11.2017 23:01:37

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 654278)
Ali Baba nu-i fată. :)) Ar fi chemat-o Alina, eventual. Nici Ali Baba nu era femeie, nici Baba Novac nu era...

daca am scris ceva ce parea protestant am devenit adventist, acu daca am scris ce am scris despre femei sunt eu insumi una. no problemo, cum zicea cichi chan...:))

Iorest 10.11.2017 23:03:06

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 654279)
senzational cat de complet este formulat!

Sunt și călugări care au apărat căsătoria... că doar n-or fi fost doar ierarhi căsătoriți la acel sinod.

Demetrius 11.11.2017 00:06:03

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 654276)
nu stiam asta, insa e foarte posibil ca femeile sa nu mai aiba nevoie de barbati pentru procreere.

Vrei sa spui ca vor fi si ele pururea "fecioare"?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:07:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.