Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

stefan florin 22.12.2011 19:07:15

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417592)
Nu se iartă, dar nici nu rămîne perpetuu, repetat la infinit. Dacă înțelegi corect în ce constă acest păcat, înțelegi de ce nu e posibil să rămână etern (decât prin consecințe desigur).

Ramane ETERN atat timp cat omul persista in acest pacat

osutafaraunu 22.12.2011 20:12:29

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417662)
Sanul lui Avraam este o zona a paradisului care poarta acesta denumire. Ce este asa greu de inteles?

Ai uitat să specifici sursa acestei informații.

osutafaraunu 22.12.2011 20:13:44

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417663)
te porti ca un scolar din clasele primare! Pai atunci cum a putut sa vada Ioan pe profetul mincinos cand inca el nu se nascuse inca?

Ahaa, acum am înțeles dom' învățător! Un singur lucru nu m-ați lămurit: dacă Ioan a văzut acele "suflete" înviind, înseamnă că ele erau... moarte. Cum e posibil așa ceva domnule profesor? Că la Ora de Religie parcă ne spuseserăți că sufletul e nemuritor!:106:

osutafaraunu 22.12.2011 20:15:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417664)
Ramane ETERN atat timp cat omul persista in acest pacat

Iar când omul nu mai persistă... acest păcat se volatilizează, da? Adică dispare odată cu făptuitorul!:58:

stefan florin 22.12.2011 20:20:10

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 417595)
Si parabola nu explica finalitatea ultima? Ce se intapla cu cei care nu vor ierta? E doar o intrebare la care orice ati raspunde ramane ca parerea dvs si nu vom mai continua. Eu mi-am spus parerea si eram curios care este parerea dvs.

Nu cred ca aveti vreun exemplu unde am dat-o "dupa cires". Filosofie greseasca si invatatura diavoleasca???? Sincer amuzant. Ce nu se poate argumenta cu Sf Scriptura?
Ca sufletul era in iad? Atat timp cat nu fusese jertfa Mantuitorului nu putea sa fie in Rai. Deci singura alternativa este iadul. Nu cred ca trebuie sa argumentez ca trupul era in mormant. Si ca sa nu spuneti ca ma bazez doar pe ceea ce spun eu. Daca sufletul este trup plus suflare de viata (poate aduceti si un argument din Sf Scriptura ptr asta) iar Iisus i s-a adresat "sufletului" insemna ca cel 2 erau unite. Adica Lazar era deja viu. Sau ce nu e asa?

Un argument din Sf Scriptura va rog

Nu este vizibil cu ochiul liber? Daca ar mai fi sufletul cred ca ar mai exista ceva activitate in trupul respectiv.

Exagerati. Nu doar prosti spun prostii

Cu atat mai rau. Cand ati plecat de la ortodoxism, aveati cunostinta despre toate invataturile BO? Si argumentele ptr acesta? Sincer, daca imi veti spune ca da nu va voi crede.
Ptr ca ati trecut la adventism, ati interpretat Sf Scriptura singur si ati ajuns la concluziile respective, sau ati transpus conciliat invataturile adventiste (pe care in prealabil le-ati studiat) cu ceea ce spune Sf Scriptura? Daca veti spune ca ati interpretat singur iar nu va voi crede.
Sper ca dupa ce veti raspunde la cele 2 intrebari veti putea avea constiinta impacata ca ati spus adevarul.

Chiar mai simplu. Existenta ptr eternitate a dat-o tuturor in momentul crearii ptr Adam si eva si nasterii ptr toti ceilalti. Viata vesnica va fi doar rasplata ptr cei buni.

Pedeapsa si-o da fiecare in functie de faptele savarsite. Sentinta o da Dumnezeu. Am mai explicat cum e cu raiul iadul si judecata. Dar repet: Exista Judecata Particulara de dupa moarte. Atunci este judecat doar sufletul in functie de ceea ce a facut in acesta viata. Cei drepti (sufletele) merg in Rai, iar cei pacatosi in Iad. Dupa a doua venire va vi Judecata Universala, cand toti vor fi judecati, atat dupa faptele lor, cat si urmarile acestora de dupa moarte. Rasplata atat ptr cei buni cat si ptr pacatosi va fi aplicata atat trupurilor (innoite, dar dinstincte in functie de starea in care se afla). Pedeapsa nu este ptr satisfacerea nimanui. Pedeapsa este data de starea pe care a ales-o fiecare. Cei buni vor fi in comuniune cu Dunezeu, iar pe cei Rai ii va chinui tocmai lispa acestei comuniuni.

Nu am descoperit nimic. Stiam acesta mare greseala in care va aflati. Problema e ca daca unii primesc harul si nu fac nici o fapta buna tot se mantuiesc. Asta L-ar face pe Dumnezeu nedrept.

Tocmai ca daca ar fi doar drept am merge toti in Iad. Dar ptr ca e bun, de ce ii mai pedepseste pe unii. Are nevoie sa "isi potoleasca setea de sange" de razbunate ptr ca unii nu L-au ascultat?
In ceea ce priveste chinurile nu ne diferentiem prea mult. Si nici ortodocsii nu sustin cazanele cu smoala. Ca unii din ortodocsi asa inteleg e greseala lor. Daca toti ortodocsii ar merge in rai, iar simpla apartenenta la Biserica ar fi suficienta, ar fi o ratacire la fel de mare ca cea a dvs cu suficienta harului.
Nu e placere. E consecinta faptelor lor. Dar ptr timpul ala limitat de ardere in foc de ce ar exista acea bucurie sadica?

Prietene, e munca in zadar. Adventistii niciodata nu vor recunoasta ca exista un suflet care supravietuieste mortii.Cam cu 200 de ani inainte de intruparea mantuitorului evreii credeau in nemurirea sufletului. Chiar de pe timpul lui Isaia evreii creau ca omul dupa ce moare, umbra (sufletul) de duce in sheol unde are o stare constient:
„Locuința morților de dedesubt se mișcă pentru tine, ca să te întâmpine la venirea ta. Pentru tine trezește umbrele, pe toate căpeteniile pământului; i-a ridicat de pe tronurile lor pe toți împărații pământului. Toți aceștia vor răspunde și vor zice...Cei care te vor vedea se vor uita țintă la tine, te vor privi zicând...” (Isaia 14:9-17) „Vei fi doborât la pământ și de acolo vei vorbi și din țărână ți se vor auzi vorbele. Glasul tău va ieși din pământ ca al unei năluci și din țărână îți vei șopti cuvintele.” (Isaia 29:4)
„Atunci vitejii cei puternici vor vorbi în locuința morților…Faraon îi va vedea și se va mângâia pentru toată mulțimea lui…căci l-am lăsat să răspândească groaza în țara celor vii. De aceea Faraon și toată mulțimea lui se vor culca împreună cu cei netăiați împrejur, cu cei ce au murit uciși de sabie, zice Domnul Dumnezeu.”(Iezechiel 32:21-32).

Dar adventistii se fac ca nu vad, ori interpreteaza eronat ca de obicei. Si in cartile Macabeilor este prevazut credinta evreilor intr-un suflet nemuritor:
„Dar ei știau că aceia care mor pentru Dumnezeu trăiesc întru Dumnezeu ca și Avraam și Isac și Iacob și toți patriarhi.” (4Macabei 16:25)
"Iar copiii lui Avraam, împreună cu biruitoarea lor mamă se află acuma (după ce mama și cei șapte fii ai ei au murit pedepsiți de Antiochos) adunați cu ceata strămoșilor ei care au primit sufletele curate și nemuritoare de la Dumnezeu.” (4Macabei 18:23)
Josephus Flavius, istoricul iudeu care i-a cunoscut pe apostoli, scria în Discursul lui Josephus către greci, cu privire la Hades („Opere”, pag. 1902, ediția lui John Whiston):

„Cât despre Hades, în care sunt reținute sufletele drepților și ale nedrepților, este necesar să vorbim acum despre el. Hadesul este un loc în lume... o regiune sub pământeană, în care lumina din această lume nu luminează... astfel că, în această regiune, nu poate fi lumină, ci trebuie să fie în ea întuneric veșnic! Această regiune este destinată ca loc de păstrare pentru suflete, în care îngerii sunt puși ca paznici pentru ei și le împart pedepse vremelnice potrivite cu comportamentul și purtarea fiecăruia.

În această regiune este un loc anumit, deoparte, ca un lac de foc nestins, în care până acum nimeni n-a fost aruncat și care este pregătit pentru o zi mai dinainte hotărâtă de Dumnezeu, în care o sentință dreaptă va fi pronunțată asupra tuturor oamenilor. Când cei nedrepți și cei care au fost neascultători față de Dumnezeu și au dat slavă idolilor, ca unui Dumnezeu, vor fi condamnați la pedeapsa veșnică, cel drept va primi o împărăție ne-stricăcioasă, care niciodată nu va trece. Cei drepți, într-adevăr, sunt ținuți în Hades acum, dar nu în același loc în care sunt ținuți cei nelegiuiți.

Căci există o singură coborâre în această regiune, o poartă la care noi credeam că stă un arhanghel cu o oștire prin care cei care trec sunt conduși în jos de îngerii numiți peste suflete. Dar nu toți merg pe aceeași cale, ci cei drepți sunt conduși spre dreapta, în imnuri cântate de îngerii numiți peste acel loc, spre o regiune a luminii, în care cei drepți au locuit de la începutul lumii. Aici ei nu sunt confruntați cu nevoi, ci se bucură veșnic de priveliștea lucrurilor bune pe care le văd și se veselesc în așteptarea acelor noi bucurii care vor fi deosebite pentru fiecare din ei, prețuind acele locuri care le întrec pe cele care le avem aici.

Acolo nu există muncă grea, nici călduri arzătoare, nici frig pătrunzător și nu sunt acolo nici un fel de plante cu spini, ci numai fețele părinților și ale celor drepți, pe care ei le văd totdeauna surâzându-le în timp ce așteaptă acea odihnă și viață veșnică din ceruri, care urmează acestei regiuni. Acest loc noi îl numim ’Sânul lui Avraam’.

Cât despre cei nelegiuiți, ei sunt trași cu forța în partea stângă de către îngeri numiți pentru pedepsire, ne-mai mergând de bunăvoie, ci ca prizonieri, duși înăuntru prin violență; la care sunt trimiși îngeri numiți peste ei ca să-i mustre și să-i arunce tot mai jos. Acum, acei îngeri care sunt puși peste aceste suflete le târăsc în vecinătatea iadului însuși. Acei care sunt aproape de el aud continuu zgomotul lui și stau întru totul chiar în aburul fierbinte; iar când privesc mai îndeaproape acest spectacol, ca un teribil și extrem de mare peisaj de foc, ei sunt cuprinși de o așteptare îngrozitoare a judecății viitoare și prin aceasta sunt pedepsiți. Dar mai mult, văzând locul părinților și al celor drepți, chiar prin aceasta ei sunt mai mult pedepsiți. Un haos adânc și mare este însă între ei, așa fel ca un om drept care are milă de ei să nu poată ajunge la ei, și nici unul nedrept, dacă ar fi destul de îndrăzneț și ar încerca acest lucru, să nu poată trece peste el.”

stefan florin 22.12.2011 20:20:45

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417683)
Prietene, e munca in zadar. Adventistii niciodata nu vor recunoasta ca exista un suflet care supravietuieste mortii.Cam cu 200 de ani inainte de intruparea mantuitorului evreii credeau in nemurirea sufletului. Chiar de pe timpul lui Isaia evreii creau ca omul dupa ce moare, umbra (sufletul) de duce in sheol unde are o stare constient:
„Locuința morților de dedesubt se mișcă pentru tine, ca să te întâmpine la venirea ta. Pentru tine trezește umbrele, pe toate căpeteniile pământului; i-a ridicat de pe tronurile lor pe toți împărații pământului. Toți aceștia vor răspunde și vor zice...Cei care te vor vedea se vor uita țintă la tine, te vor privi zicând...” (Isaia 14:9-17) „Vei fi doborât la pământ și de acolo vei vorbi și din țărână ți se vor auzi vorbele. Glasul tău va ieși din pământ ca al unei năluci și din țărână îți vei șopti cuvintele.” (Isaia 29:4)
„Atunci vitejii cei puternici vor vorbi în locuința morților…Faraon îi va vedea și se va mângâia pentru toată mulțimea lui…căci l-am lăsat să răspândească groaza în țara celor vii. De aceea Faraon și toată mulțimea lui se vor culca împreună cu cei netăiați împrejur, cu cei ce au murit uciși de sabie, zice Domnul Dumnezeu.”(Iezechiel 32:21-32).

Dar adventistii se fac ca nu vad, ori interpreteaza eronat ca de obicei. Si in cartile Macabeilor este prevazut credinta evreilor intr-un suflet nemuritor:
„Dar ei știau că aceia care mor pentru Dumnezeu trăiesc întru Dumnezeu ca și Avraam și Isac și Iacob și toți patriarhi.” (4Macabei 16:25)
"Iar copiii lui Avraam, împreună cu biruitoarea lor mamă se află acuma (după ce mama și cei șapte fii ai ei au murit pedepsiți de Antiochos) adunați cu ceata strămoșilor ei care au primit sufletele curate și nemuritoare de la Dumnezeu.” (4Macabei 18:23)
Josephus Flavius, istoricul iudeu care i-a cunoscut pe apostoli, scria în Discursul lui Josephus către greci, cu privire la Hades („Opere”, pag. 1902, ediția lui John Whiston):

„Cât despre Hades, în care sunt reținute sufletele drepților și ale nedrepților, este necesar să vorbim acum despre el. Hadesul este un loc în lume... o regiune sub pământeană, în care lumina din această lume nu luminează... astfel că, în această regiune, nu poate fi lumină, ci trebuie să fie în ea întuneric veșnic! Această regiune este destinată ca loc de păstrare pentru suflete, în care îngerii sunt puși ca paznici pentru ei și le împart pedepse vremelnice potrivite cu comportamentul și purtarea fiecăruia.

În această regiune este un loc anumit, deoparte, ca un lac de foc nestins, în care până acum nimeni n-a fost aruncat și care este pregătit pentru o zi mai dinainte hotărâtă de Dumnezeu, în care o sentință dreaptă va fi pronunțată asupra tuturor oamenilor. Când cei nedrepți și cei care au fost neascultători față de Dumnezeu și au dat slavă idolilor, ca unui Dumnezeu, vor fi condamnați la pedeapsa veșnică, cel drept va primi o împărăție ne-stricăcioasă, care niciodată nu va trece. Cei drepți, într-adevăr, sunt ținuți în Hades acum, dar nu în același loc în care sunt ținuți cei nelegiuiți.

Căci există o singură coborâre în această regiune, o poartă la care noi credeam că stă un arhanghel cu o oștire prin care cei care trec sunt conduși în jos de îngerii numiți peste suflete. Dar nu toți merg pe aceeași cale, ci cei drepți sunt conduși spre dreapta, în imnuri cântate de îngerii numiți peste acel loc, spre o regiune a luminii, în care cei drepți au locuit de la începutul lumii. Aici ei nu sunt confruntați cu nevoi, ci se bucură veșnic de priveliștea lucrurilor bune pe care le văd și se veselesc în așteptarea acelor noi bucurii care vor fi deosebite pentru fiecare din ei, prețuind acele locuri care le întrec pe cele care le avem aici.

Acolo nu există muncă grea, nici călduri arzătoare, nici frig pătrunzător și nu sunt acolo nici un fel de plante cu spini, ci numai fețele părinților și ale celor drepți, pe care ei le văd totdeauna surâzându-le în timp ce așteaptă acea odihnă și viață veșnică din ceruri, care urmează acestei regiuni. Acest loc noi îl numim ’Sânul lui Avraam’.

Cât despre cei nelegiuiți, ei sunt trași cu forța în partea stângă de către îngeri numiți pentru pedepsire, ne-mai mergând de bunăvoie, ci ca prizonieri, duși înăuntru prin violență; la care sunt trimiși îngeri numiți peste ei ca să-i mustre și să-i arunce tot mai jos. Acum, acei îngeri care sunt puși peste aceste suflete le târăsc în vecinătatea iadului însuși. Acei care sunt aproape de el aud continuu zgomotul lui și stau întru totul chiar în aburul fierbinte; iar când privesc mai îndeaproape acest spectacol, ca un teribil și extrem de mare peisaj de foc, ei sunt cuprinși de o așteptare îngrozitoare a judecății viitoare și prin aceasta sunt pedepsiți. Dar mai mult, văzând locul părinților și al celor drepți, chiar prin aceasta ei sunt mai mult pedepsiți. Un haos adânc și mare este însă între ei, așa fel ca un om drept care are milă de ei să nu poată ajunge la ei, și nici unul nedrept, dacă ar fi destul de îndrăzneț și ar încerca acest lucru, să nu poată trece peste el.”

Curios este faptul ca si adventistii recunosc ca evreii intertestamentari credeau intr-un suflet nemuritor.In cartea „După căderea cortinei SFÂRȘIT” scrisă de un adventist (Virgil Dumitrescu), se descria crezul evreilor din timpul lui Isus:
„Din scrierile iudaice rezultă că contemporanii Domnului Isus, credeau în ideea stării conștiente de după moarte. Conceptul lor despre sheol s-a adâncit față de unii scriitori ai V.T., astfel expresia „sânul lui Avraam” apare în literatura extrabiblică, și se afla atunci în tradiția curentă a poporului iudeu. Josephus Flavius afirma că „sânul lui Avraam” este locul fericit unde merg sfinții la moarte („Discurs asupra iadului”). În literatura iudaică apare precum că, sheolul era era compus din două camere (2Ezra 4:4; Înțelepciunea lui Solomon 3:1), una din camere fiind destinată drepților, iar cealaltă nelegiuiților (Midraș, asupra cărții lui Rut 1:1). Acolo cei răi sunt blestemați, biciuiți, chinuiți (Talmud Erubin 19a). Locuitorii unei camere pot fi văzuți și pot vorbi cu locuitorii celeilalte camere (Mirdaș asupra Ecleziastului 7:14).
Când ajung în iad, drepți sunt întâmpinați de grupul îngerilor slujitori (Talmud Kethuboth 104a; 4Ezdra 7:85-87, 91-95), sunt primiți de Avraam, Isac și Iacob (4Macabei 13:17), și își primesc răsplata temporară în „sânul lui Avraam” (Talmud Kiddushin 72b); -chiar daca prietenul osutafaraunu nu vrea sa recunoasca asta.
Doamne ajuta!

stefan florin 22.12.2011 20:23:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417678)
Ai uitat să specifici sursa acestei informații.

tocmai ti le-am trimis

stefan florin 22.12.2011 20:24:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417679)
Ahaa, acum am înțeles dom' învățător! Un singur lucru nu m-ați lămurit: dacă Ioan a văzut acele "suflete" înviind, înseamnă că ele erau... moarte. Cum e posibil așa ceva domnule profesor? Că la Ora de Religie parcă ne spuseserăți că sufletul e nemuritor!:106:

au inviat asa cum a inviat fiica lui Iair. Doamne ajuta

osutafaraunu 22.12.2011 20:37:39

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417685)
tocmai ti le-am trimis

Parcă am cerut referințe biblice, nu Sfânta Tradiție. Ba încă "Sf.Tradiție" evreiască! Ați ajuns să o respectați și pe aceea? Păi se poate?:33:

osutafaraunu 22.12.2011 20:39:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417686)
au inviat asa cum a inviat fiica lui Iair. Doamne ajuta

Nu mă aburi! Ai spus că sufletele acelea le-a văzut în viitor. Dacă au înviat, înseamnă că erau moarte. Suflete nemuritoare moarte?

stefan florin 22.12.2011 20:43:26

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417694)
Parcă am cerut referințe biblice, nu Sfânta Tradiție. Ba încă "Sf.Tradiție" evreiască! Ați ajuns să o respectați și pe aceea? Păi se poate?:33:

Nu esti atent prietene! Isaia si Iezechiel face parte din Traditia Evreiasca? Si daca era traditie si neadevar, cum se face ca Hristos nu a combatut-o? Culmea, o foloseste in invataturile sale! Daca era o invatatura "babeasca" se mai folosea de ea? Vrei sa zici ca Domnul Adevarului s-a folosit de minciuni si erezii in predicile sale? Nu-i frumos prietene sa-l faci mincinos pe Hristos! Doamne ajuta!

osutafaraunu 22.12.2011 20:53:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417698)
Nu esti atent prietene! Isaia si Iezechiel face parte din Traditia Evreiasca?

Mă refeream la lungile citate din Talmud și alte scrieri tradiționale evreești. Citatele din Isaia și Iezechiel, sunt evident pasaje poetice. Dar nici așa, nu vorbesc despre "Sânul lui Avraam" - pentru care ți-am cerut referințe. Îți mai aduci aminte?
De fapt... nu vorbesc nici despre cele două expresii a căror referințe le cer insistent de 2 ani...

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417698)
Si daca era traditie si neadevar, cum se face ca Hristos nu a combatut-o? Culmea, o foloseste in invataturile sale! Daca era o invatatura "babeasca" se mai folosea de ea? Vrei sa zici ca Domnul Adevarului s-a folosit de minciuni si erezii in predicile sale? Nu-i frumos prietene sa-l faci mincinos pe Hristos! Doamne ajuta!

Dacă era să combată toate neroziile din trecut, prezent și viitor, nu-i ajungeau trei secole de viață trăită pe pământ! Și da, S-a folosit și de folclorul ebraic pe care tocmai l-ai descoperit în Talmud și scrierile lui Iosefus Flavius (felicitări!). Asta înseamnă că a fost mincinos, ori eretic?

Dacă eu spun că în Paradis vom fi frumoși și veșnic tineri ca "Făt Frumos" cu "tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte", înseamnă că sunt mincinos și eretic?

stefan florin 22.12.2011 21:00:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417705)
Mă refeream la lungile citate din Talmud și alte scrieri tradiționale evreești. Citatele din Isaia și Iezechiel, sunt evident pasaje poetice. Dar nici așa, nu vorbesc despre "Sânul lui Avraam" - pentru care ți-am cerut referințe. Îți mai aduci aminte?
De fapt... nu vorbesc nici despre cele două expresii a căror referințe le cer insistent de 2 ani...

Dacă era să combată toate neroziile din trecut, prezent și viitor, nu-i ajungeau trei secole de viață trăită pe pământ! Și da, S-a folosit și de folclorul ebraic pe care tocmai l-ai descoperit în Talmud și scrierile lui Iosefus Flavius (felicitări!). Asta înseamnă că a fost mincinos, ori eretic?

Dacă eu spun că în Paradis vom fi frumoși și veșnic tineri ca "Făt Frumos" cu "tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte", înseamnă că sunt mincinos și eretic?

Isaia si Iezechiel nu au scris despre Sanul lui Avraam pt ca Dumnezeu nu le-a revelat asta. Iar citatele pe care ti le-am scris nu sunt pasaje poetice, poate doar in gandirea adventista.Daca Sanul lui Avraam nu ar exista iar eu ma folosesc de acest termen si zic ca el exista, invatatura mea e mincinoasa sau nu prietene? Doamne ajuta!

osutafaraunu 22.12.2011 21:06:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417708)
Iar citatele pe care ti le-am scris nu sunt pasaje poetice, poate doar in gandirea adventista.

Dă-le oricărui om neutru și vezi ce-ți va răspunde.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417708)
Daca Sanul lui Avraam nu ar exista iar eu ma folosesc de acest termen si zic ca el exista, invatatura mea e mincinoasa sau nu prietene?

problema ta este că Domnul nu a zis că există. Ba dimpotrivă, a presărat atâtea indicii ce demonstrează că face parte din lumea irealului, al absurdului.
Așa absurde par toate elucubrațiile tradiției ce nu sunt conforme cu Scriptura.

stefan florin 22.12.2011 21:40:10

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417711)
Dă-le oricărui om neutru și vezi ce-ți va răspunde.

problema ta este că Domnul nu a zis că există. Ba dimpotrivă, a presărat atâtea indicii ce indică că face parte din lumea irealului, al absurdului.
Așa absurde par toate elucubrațiile tradiției ce nu sunt conforme cu Scriptura.

prietene tu stii sa citesti? Unde l-au dus ingerii pe Lazar cand acesta a murit?
"Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam..." (Luca 16:22).Ce cauta acest Sanul lui Avraam in invatatura lui Hristos daca el nu exista? In afara de acest termen care face parte din asa zis folclor, s-a mai folosit si de alti termeni "folcloristi" Hristos in invataturile sale? nu tot Hristos a fost cel care i-a criticat pe evrei ca au parasit legea in favoarea anumitor traditii lumesti? De ce nu a facut-o si cu invatatura despre sanul lui Avraam? Tocmai pt ca NU e folclor, doar la voi la adventisti si la martorii lui Iehova este. Doamne ajuta!

osutafaraunu 22.12.2011 22:00:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417721)
prietene tu stii sa citesti? Unde l-au dus ingerii pe Lazar cand acesta a murit?
"Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam..." (Luca 16:22).Ce cauta acest Sanul lui Avraam in invatatura lui Hristos daca el nu exista?

Prietene, nu e vorba de Lazăr din Betania, ci de un anume Lazăr dintr-o parabolă. Parabolă ale cărei amănunte nu constituie reflexii în realitate... Ce căuta Avraam în Sânul lui Avraam, ce căuta Raiul în Iad... etc.

Citat:

In afara de acest termen care face parte din asa zis folclor, s-a mai folosit si de alti termeni "folcloristi" Hristos in invataturile sale?

Asta-i culmea! Ți-ar fi plăcut, nu? Să povestească Hristos și despre un Lazăr care pupă moaște, și despre un bogat care dă parastase să-l scoată pe frate-său din Iad, etc...

Citat:

Doamne ajuta!

Lazaros! (Doamne ajută):103:

stefan florin 22.12.2011 22:04:42

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417728)
Prietene, nu e vorba de Lazăr din Betania, ci de un anume Lazăr dintr-o parabolă. Parabolă ale cărei amănunte nu constituie reflexii în realitate... Ce căuta Avraam în Sânul lui Avraam, ce căuta Raiul în Iad... etc.

Asta-i culmea! Ți-ar fi plăcut, nu? Să povestească Hristos și despre un Lazăr care pupă moaște, și despre un bogat care dă parastase să-l scoată pe frate-său din Iad, etc...

Lazaros! (Doamne ajută):103:

Prietene, se vede ca nu ai citit definitia parabolei pe care am postat-o.
Deci Hristos s-a folosit de termeni eretici si de minciuni ca sa le zica iudeilor o poveste folcloristica din o mie si una de nopti. Foarte tare

osutafaraunu 22.12.2011 22:47:33

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417730)
Prietene, se vede ca nu ai citit definitia parabolei pe care am postat-o.
Deci Hristos s-a folosit de termeni eretici si de minciuni ca sa le zica iudeilor o poveste folcloristica din o mie si una de nopti. Foarte tare

Dacă singura ta concluzie din parabolă este că "sufletul e nemuritor" (deși parabola n-o zice) și că la moarte mergem în "Sânul lui Avraam", îți deplâng religia...

stefan florin 22.12.2011 23:53:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417742)
Dacă singura ta concluzie din parabolă este că "sufletul e nemuritor" (deși parabola n-o zice) și că la moarte mergem în "Sânul lui Avraam", îți deplâng religia...

conluziile din acesta invatatura a lui Hristos le-am postat putin mai sus. Se vede ca nu ai citit cu atentie mesajele mele.Doamne ajuta!

Florin-Ionut 23.12.2011 08:22:15

Citat:

Lazăr este singurul nume folosit într-o parabolă povestită de Hristos, ceea ce ne spune că Lazăr a fost un om care a trăit cîndva. Omul Lazăr este o realitate, nu o fantezie a Lui Dumnezeu.

Faptul că acel om a murit și a mers într-un loc al drepților supranumit Sînul lui Avraam este tot o realitate. Acum, problema se pune: unde a fost acel loc al drepților? În Rai nu putea fi deoarece Hristos nu îi răscumpărase pe oameni prin Jertfa Sa. Dacă Raiul era închis oamenilor, rezultă că Sînul respectiv era un loc separat de Rai. Dar și de Iadul bogatului care se chinuia în spațiul pe care îl merita. Există versete în VT care arată că drepții se coborau în locuința morților (cine le știe să ni le amintească), această coborîre fiind deci într-un spațiu al Iadului, separat totuși de locul unde cei răi își ispășeau pedeapsa. Era, să spunem, în partea de sus a Iadului, mai aproape de ieșire. :)

Da, există doi oameni în VT care au ajuns în Cer: Ilie și Enoh. Dar ei sînt cazuri excepționale deoarece nu au murit și Dumnezeu le-a rezervat un loc la lojă pînă ce se va plini vremea să vină înapoi pe Pămînt pentru a ne ajuta în rezistența împotriva lui Antihrist...

stefan florin 23.12.2011 11:32:31

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 417778)
Lazăr este singurul nume folosit într-o parabolă povestită de Hristos, ceea ce ne spune că Lazăr a fost un om care a trăit cîndva. Omul Lazăr este o realitate, nu o fantezie a Lui Dumnezeu.

Faptul că acel om a murit și a mers într-un loc al drepților supranumit Sînul lui Avraam este tot o realitate. Acum, problema se pune: unde a fost acel loc al drepților? În Rai nu putea fi deoarece Hristos nu îi răscumpărase pe oameni prin Jertfa Sa. Dacă Raiul era închis oamenilor, rezultă că Sînul respectiv era un loc separat de Rai. Dar și de Iadul bogatului care se chinuia în spațiul pe care îl merita. Există versete în VT care arată că drepții se coborau în locuința morților (cine le știe să ni le amintească), această coborîre fiind deci într-un spațiu al Iadului, separat totuși de locul unde cei răi își ispășeau pedeapsa. Era, să spunem, în partea de sus a Iadului, mai aproape de ieșire. :)

Da, există doi oameni în VT care au ajuns în Cer: Ilie și Enoh. Dar ei sînt cazuri excepționale deoarece nu au murit și Dumnezeu le-a rezervat un loc la lojă pînă ce se va plini vremea să vină înapoi pe Pămînt pentru a ne ajuta în rezistența împotriva lui Antihrist...

Conform invataturilor din perioada intertestamentara (cum afirma si Iosif Flavius in "Discurs asupra iadului" ) evreii credeau ca in Sheolul este impartit in 2 parti. Partea din drepta este rezervata sufletelor dreptilor iar in partea stanga era rezervata sufletelor pacatosilor iar Sheolul se afla in interiorul pamantului.Trebuie precizat ca acesta stare a sufletelor era temporara pana la invierea generala a mortilor cand Dumnezeu ii v-a judeca pe toti. Chiar profetul Samuel cand s-a aratat regelui Saul chemat de vrajitoare a venit din pamant si nu din cer: "I-a zis regele: Nu te teme. Spune-mi ce vezi? Și răspunzând, femeia a zis: "Văd parcă un dumnezeu, ieșind din pământ" (1 Regi 28:13) . Daca nu ar fi existat suflet constient ce i s-ar fi aratat lui Saul? Doamne ajuta!

nutucutu 23.12.2011 11:37:19

Citat:

Daca singura dumneavoastra concluzie este sa spuneti ca Mintuitorul nostru nu are dreptate, iar parabola simpla si clara despre saracul Lazar trebuie rastalmacita pentru a-i da dreptate unei proorocite adventiste, va depling religia...

osutafaraunu 23.12.2011 11:44:47

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417801)
Conform invataturilor din perioada intertestamentara (cum afirma si Iosif Flavius in "Discurs asupra iadului" ) evreii credeau ca in Sheolul este impartit in 2 parti. Partea din drepta este rezervata sufletelor dreptilor iar in partea stanga era rezervata sufletelor pacatosilor iar Sheolul se afla in interiorul pamantului.Trebuie precizat ca acesta stare a sufletelor era temporara pana la invierea generala a mortilor cand Dumnezeu ii v-a judeca pe toti. Chiar profetul Samuel cand s-a aratat regelui Saul chemat de vrajitoare a venit din pamant si nu din cer: "I-a zis regele: Nu te teme. Spune-mi ce vezi? Și răspunzând, femeia a zis: "Văd parcă un dumnezeu, ieșind din pământ" (1 Regi 28:13) . Daca nu ar fi existat suflet constient ce i s-ar fi aratat lui Saul? Doamne ajuta!

Învățătura rabinică și fariseică intertestamentară nu este normă dogmatică pentru noi, creștinii. Dar deloc! Singura normă de învățătură și adevăr dumnezeiesc este Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament. Ce credeau unii evrei despre Sheol și ce învățau vrăjitoarele (vezi episodul cu Saul și vrăjitoarea din Endor) cu privire la manifestările demonice ale spiritismului nu e treaba noastră. Dacă ajungem să folosim ca argument pentru "nemurirea sufletului" o practică vrăjitorească, am ajuns rău... Dar rău de tot!

osutafaraunu 23.12.2011 11:48:40

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 417803)
Daca singura dumneavoastra concluzie este sa spuneti ca Mintuitorul nostru nu are dreptate, iar parabola simpla si clara despre saracul Lazar trebuie rastalmacita pentru a-i da dreptate unei proorocite adventiste, va depling religia...

Asta spuneți dumneavoastră, nu eu. Eu mă delimitez de asemenea teorii. Hristos are dreptate, iar El ne învață în acea parabolă că acum, în timpul vieții este vremea să ne împăcăm cu Dumnezeu și să facem milostenie semenilor. După ce am murit, nu se mai poate face nimic!
Cine crede că după moarte mai sunt eficiente pomenile, parastasele și propovăduirea se înșeală amarnic, precum bogatul din parabolă. Aceasta e învățătura parabolei, nu că Sheol (mormânt) există Iad și Rai, ori că în Cer există Rai și Iad coexistând împreună și că fantomele morților din cele două locații conversează.

Florin-Ionut 23.12.2011 11:50:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417801)
Chiar profetul Samuel cand s-a aratat regelui Saul chemat de vrajitoare a venit din pamant si nu din cer: "I-a zis regele: Nu te teme. Spune-mi ce vezi? Și răspunzând, femeia a zis: "Văd parcă un dumnezeu, ieșind din pământ" (1 Regi 28:13) . Daca nu ar fi existat suflet constient ce i s-ar fi aratat lui Saul? Doamne ajuta!

Mulțumesc de răspuns,

Dar e bine să știi că revelațiile unei vrăjitoare, chiar menționate ele și în Biblie, nu pot fi demne de crezare deoarece provin de la tatăl minciunii.

nutucutu 23.12.2011 11:53:27

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417806)
Asta spuneți dumneavoastră, nu eu. Eu mă delimitez de asemenea teorii. Hristos are dreptate, iar El ne învață în acea parabolă că acum, în timpul vieții este vremea să ne împăcăm cu Dumnezeu și să facem milostenie semenilor. După ce am murit, nu se mai poate face nimic!
Cine crede că după moarte mai sunt eficiente pomenile, parastasele și propovăduirea se înșeală amarnic, precum bogatul din parabolă. Aceasta e învățătura parabolei.

DOmnul nostru ne invata ca dupa moartea nostra unii merg in sinul lui Avram, altii nu. Cei din sinul lui Avram nu pot face nimic pentru cei care sufera in iad. Ceea ce spuneti despre pomeni si parastase sint adaugirile dumneavoastra. Mintuitorul nostru nu spune nimic despre asta.

osutafaraunu 23.12.2011 11:54:37

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 417807)
Mulțumesc de răspuns,

Dar e bine să știi că revelațiile unei vrăjitoare, chiar menționate ele și în Biblie, nu pot fi demne de crezare deoarece provin de la tatăl minciunii.

Mulțumesc Domnului că mai există și luciditate printre creștini în ce privește interpretarea pasajelor dificile ale Scripturii!

stefan florin 23.12.2011 11:58:24

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 417807)
Mulțumesc de răspuns,

ai dreptate. Dar trebuie sa tinem cont ca Dumnezeu a condamnat aceste practici (vrajitoria) dar nu a zis niciodata ca spiritele mortilor nu ar exista. Intotdeauna cand omul vrea sa afle ceva singurul canal este Dumnezeu si nu spiritele mortilor. Culmea este ca spiritul lui Samuel ii spune lui Saul cu EXACTITATE ceea ce se va intampla cu el (regele) si cu Israel. Daca ar fi fost un demon care ar fi luat chipul lui Samuel nu ar fi stiut cu exactitate planul lui Dumnezeu. Doamne ajuta!

stefan florin 23.12.2011 12:01:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417811)
Mulțumesc Domnului că mai există și luciditate printre creștini în ce privește interpretarea pasajelor dificile ale Scripturii!

da...da...da...ai dreptate! Dar tu te numeri printre ei? Doamne ajuta!

osutafaraunu 23.12.2011 14:00:43

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417812)
trebuie sa tinem cont ca Dumnezeu a condamnat aceste practici (vrajitoria) dar nu a zis niciodata ca spiritele mortilor nu ar exista.

Dar a spus vreodată că ar exista?:58:

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417812)
Culmea este ca spiritul lui Samuel ii spune lui Saul cu EXACTITATE ceea ce se va intampla cu el (regele) si cu Israel. Daca ar fi fost un demon care ar fi luat chipul lui Samuel nu ar fi stiut cu exactitate planul lui Dumnezeu.

Nu a știut cu EXACTITATE, a știut doar în linii mari: că Israel va fi înfrânt și că Saul va muri. Nu trebuia să fi profet să știi că Saul va fi înfrânt în luptă, era normal ca Dumnezeu să-l părăsească când el merge să întrebe pe vrăjitoare în loc de profetul Domnului. Iar că va muri în luptă, cine e ucigașul suprem în bătălii? Nu diavolul? Dacă Dumnezeu Își retrage protecția de la oamenii ce-L leapădă, e o joacă pentru diavol să facă ce vrea cu acei oameni apostaziați...

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417813)
da...da...da...ai dreptate! Dar tu te numeri printre ei? Doamne ajuta!

Nu cred că e cazul să ne acuzăm unul pe altul. Mai bine să acuzăm acele practici necreștine (mersul la vrăjitoare) și acele influențe nefaste de sorginte păgână în dogmatica creștină. Și bineînțeles să nu fim părtași la ele. Doamne ferește!

Profetul de carton 23.12.2011 18:08:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417565)
Ingerii pe care Dumnezeu i-a facut fochisti. Astia pun lemne si carbuni pe foc ca sa-l intretina! Glumesc! Pai crezi tu prietene ca acel foc are nevoie de intretinere? La Dumnezeu TOATE sunt cu putinta. Puterea si vointa lui Dumnezeu il intretine.Este ca si cum ai intreba carul de foc cu care Ilie a fost ridicat de pe pamnant ce fel de combustibil folosea. Sau focul pe care il avea acel car, cum si cu ce era intretinut.Scuza-ma, dar sunt intrebari de copii. Doamne ajuta!

Deci Dumnezeu intretine acel foc, pentru ca fara voia Lui nimic nu se intampla. Multumesc.

stefan florin 23.12.2011 20:34:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417805)
Învățătura rabinică și fariseică intertestamentară nu este normă dogmatică pentru noi, creștinii. Dar deloc! Singura normă de învățătură și adevăr dumnezeiesc este Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament. Ce credeau unii evrei despre Sheol și ce învățau vrăjitoarele (vezi episodul cu Saul și vrăjitoarea din Endor) cu privire la manifestările demonice ale spiritismului nu e treaba noastră. Dacă ajungem să folosim ca argument pentru "nemurirea sufletului" o practică vrăjitorească, am ajuns rău... Dar rău de tot!

Intradevar, invatatura rabinica si fariseica nu e dogma in crestinism, cum nici tinerea adventista a sambetei NU e dogma in crestinism. In schimb nu inseamna ca ei nu au dreptate faptul ca rabinii si fariseii invata ca exista un suflet nemuritor:
"Atunci a vorbit Iisus mulțimilor și ucenicilor Săi,
Zicând: Cărturarii și fariseii au șezut în scaunul lui Moise;
Deci toate câte vă vor zice vouă, faceți-le și păziți-le; dar după faptele lor nu faceți, că ei zic, dar nu fac". Doamne ajuta!

Florin-Ionut 23.12.2011 21:41:41

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 417861)
Deci Dumnezeu intretine acel foc, pentru ca fara voia Lui nimic nu se intampla. Multumesc.

Acel foc este dragostea Lui Dumnezeu. Aceeași dragoste pe unii îi bucură, pentru că pot să răspundă la fel, avînd antrenament din timpul trecerii pe Pămînt. Pe alții însă îi chinuie deoarece răutatea cu care s-au încărcat (mai exact amestecarea cu cel rău) îi împiedică să aibă parte de fericirea primilor. Se folosește aici comparația cu lumina Soarelui care este benefică unui ochi sănătos, dar care cauzează durere unui ochi bolnav. Nu pentru că lumina e rea, ci pentru că ochiul este stricat.

Citiți-l pe Părintele Stăniloae, citiți Sfinții Părinți care au explicat acest foc și veți vedea că asta e concluzia la care ajung.

grasu77 23.12.2011 21:50:07

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417877)
Intradevar, invatatura rabinica si fariseica nu e dogma in crestinism, cum nici tinerea adventista a sambetei NU e dogma in crestinism.

Nu ai nevoie de invatatura rabinica si fariseica pentru a pazi ziua a saptea (sambata). Este suficient sa faci ce a facut si Domnul Iisus Hristos, care a pazit sambata si ne-a invatat si pe noi cum sa o pazim (nu in felul fariseilor).

O problema: daca, la judecata, Domnul Iisus Hristos ma va intreaba de ce am pazit ziua a saptea (sambata), eu am ce sa-i raspund. Simplu: pentru ca asa ai facut si Tu, Doamne. Daca-ti pune si tie aceeasi intrebare, ce ai sa-i raspunzi? De ce tii ziua intaia? Cine ti-a poruncit asa ceva?

P.S. Vezi ca ai intrat in conflict cu Catehismul Ortodox, care indemna la pazirea poruncii a 4-a, adica la pazirea zilei a saptea (sambata). Asa ca, pazirea sambetei este dogma chiar si in ortodoxie. Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html (punctele 126 si 127).

stefan florin 23.12.2011 22:17:12

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 417905)
Nu ai nevoie de invatatura rabinica si fariseica pentru a pazi ziua a saptea (sambata). Este suficient sa faci ce a facut si Domnul Iisus Hristos, care a pazit sambata si ne-a invatat si pe noi cum sa o pazim (nu in felul fariseilor).

O problema: daca, la judecata, Domnul Iisus Hristos ma va intreaba de ce am pazit ziua a saptea (sambata), eu am ce sa-i raspund. Simplu: pentru ca asa ai facut si Tu, Doamne. Daca-ti pune si tie aceeasi intrebare, ce ai sa-i raspunzi? De ce tii ziua intaia? Cine ti-a poruncit asa ceva?

P.S. Vezi ca ai intrat in conflict cu Catehismul Ortodox, care indemna la pazirea poruncii a 4-a, adica la pazirea zilei a saptea (sambata). Asa ca, pazirea sambetei este dogma chiar si in ortodoxie. Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html (punctele 126 si 127).

mda...aceeasi melodie care a iesit din top de mult timp (referitor la sambata). Scrie undeva la Geneza la facerea lumii ca :
"La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul...Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi sau LUNI? Doamne ajuta!

osutafaraunu 24.12.2011 00:52:36

Citat:

Intradevar, invatatura rabinica si fariseica nu e dogma in crestinism

Atunci te rog frumos las-o jos că măcăne rău!:76:

Citat:

cum nici tinerea adventista a sambetei NU e dogma in crestinism. In schimb nu inseamna ca ei nu au dreptate faptul ca rabinii si fariseii invata ca exista un suflet nemuritor:
"Atunci a vorbit Iisus mulțimilor și ucenicilor Săi,
Zicând: Cărturarii și fariseii au șezut în scaunul lui Moise;
Deci toate câte vă vor zice vouă, faceți-le și păziți-le; dar după faptele lor nu faceți, că ei zic, dar nu fac". Doamne ajuta!

Cărturarii și fariseii, când se așezau pe "scaunul lui Moise" (ce se găsea în fiece sinagogă) citeau din sulul Torah (cele 5 cărți ale lui Moise). Dă un search pe aceste cărți (de fapt pe întreaga Biblie) și nu vei găsi expresia "suflet nemuritor".

P.S. Dacă tot ești atât de loial învățăturii rabinice, păzești ce propovăduiesc ei cu privire la ținerea sâmbetei? Asta pentru că nu te-ai putut abține să nu arunci pastila cu "sâmbăta NU e dogmă în creștinism"...

osutafaraunu 24.12.2011 00:54:30

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417910)
mda...aceeasi melodie care a iesit din top de mult timp (referitor la sambata).

Știi când zice Hristos că va ieși sâmbăta din "Top Ten [Commandments]"? Când se va nărui Cerul și Pământul:

"Dar mai lesne e să treacă cerul și pământul, decât să cadă din Lege un corn de literă." (Luca 16,17)

grasu77 24.12.2011 08:02:58

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 417910)
Scrie undeva la Geneza la facerea lumii ca :
"La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul...Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi sau LUNI? Doamne ajuta!

Da, scrie (dar nu in Geneza - pentru ca zilele sapamanii nu aveau denumirile de stazi). Scrie in Catehismul Ortodox (dar nu scrie cum ai vrea tu - ziua intaia nu e luni ci e duminica). La cap. "Despre sarbatori", punctul. 286 se spune ca "serbam duminica pentru ca este cea dintai zi a creatiunii". Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ori-80571.html. Daca ziua intaia este duminica, fa un calcul si vezi care este ziua a saptea.

Daca vrei sa vezi care a fost ziua a saptea la creatiune, poti sa incepi mergand invers: de la ziua a saptea de astazi (adica, sambata). Niciodata, de-a lungul timpului, ordinea zilelor saptamanii nu s-a schimbat (a avut grija Dumnezeu de asta). S-a schimbat numerotarea anilor, s-a schimbat ordinea lunilor din an dar la sapatamana nu a putut umbla nimeni (desi s-a incercat).

P.S. In definitiv, tu pazeste ziua a saptea (asa cum spune Porunca). Vezi care este ziua a saptea in ortodoxie. Nu trebuie sa-ti demonstreze un adventist acest lucru.

Profetul de carton 24.12.2011 12:20:15

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 417899)
Acel foc este dragostea Lui Dumnezeu. .

deci dragostea lui Dumnezeu chinuie pe pacatosi, dar si pe demoni? eu nu inteleg cum ar fi aceea...dar, ma rog, am spus ca nivelul meu de intelegere nu-mi permite accesul la astfel de explicatii...

Profetul de carton 24.12.2011 12:21:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417934)
Știi când zice Hristos că va ieși sâmbăta din "Top Ten [Commandments]"? Când se va nărui Cerul și Pământul:

"Dar mai lesne e să treacă cerul și pământul, decât să cadă din Lege un corn de literă." (Luca 16,17)

Aici Isus vrea sa spuna ca este imposibil ca Legea sa cada. Bineinteles, daca Dumnezeu o retrage, atunci e altceva.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:46:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.